Friday, December 3, 2010

Konvokesyen UiTM ke 73 (Part 2)

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 11:15 AM
30 November 2010

Okeh, hari ni hr konvokesyen aku. =) Setelah 3 tahun weh. setelah 3 tahun blajar nak dapatkan dip. Finally, ni lah harinya aku bakal dapat Diploama secara rasminya. Agak excited jugak. Tapi mcm kurang best sebab aku sesi petang. Jadi kekangan masa tu menyebabkan feel convocation tu x brapa sampai. haha.. (komen ja pandai..) Jadi, pg tu dalam pukul 10 aku dah mula siap2, mandi, makan sebab pukul 11.30 aku kna ada kat UiTM Shah Alam.


Sebelum pegi konvo =)


Sampai ja di UiTM Shah Alam, org first yg jumpa adalah Cik ini. Beliau merangkap "roomate saya". Namanya Cik Noor Atiqah. Belum berpunya. Masih single dan available.heee~~ macam berjodoh la plak kan. sampai sama2, parking keta sama2... aceceh...over la hang dayah. Pas park ja keta, kami smua family kna naek bas UiTM untuk pegi ke Dewan Sri Budiman (DSB), tmpat nak konvo.

Disebabkan jumlah parking yg x brapa nak banyak kat DSB. jd smua graduate n family kna parking keta kat padang kawad di UiTM. Pas2 ramai2 nek bas p DSB. Macam p rombongan Cik Kiah wei. haha.. Sekali skala nek bas UiTM sangat best!


Mak ayah jugak turut naek bas =)

Ok, so ampa rasa apa bila turun2 bas nampak macam ni?


Pening? Crowded? Nak muntah? Ya allah, x tahu la nak cakap. Sungguh ramai org. Jadi tanpa menoleh ke belakang, laju2 jalan p tmpat yg agak x crowded dek org.


Tapi apakan daya, hati x dapat m'nahan melihat ini smua. Jadi laju2 p beli di tgh org ramai. Disebakn aku sesi petang, jadi budak2 sesi pagi baru kuar. lagilah ramai. bayangkanlah wei..bayangkan. aku dah pening, panas bagai cacing kepanasan.. Sabar ja.. nak pegi mna pun x tahu. Nampak member2 aku pun x.

Jadi aku dah start gelabah weh. gelabah. Naseb baek tiba2 member aku tgur dr blakang, n ajak p HEP UiTM. Ok, hati dah lega. Jadi trus pegi ke HEP untuk daftar.

Weh, kata daftar? Apa cer ni??? haha... bukan daftar weh..ni sesi photoshoot by "Camera Jujur". Tu lah, napa UiTM lambat sgt nak daftarkan kami, jadi kami pun buat hal sndri ja la..heeeeeee~~ Bagus btol budak2 UiTM. Dah di training supaya jgn membuang masa. Jadi guna masa yg ada dgn bnda2 befaedah. Aceceh. :P




Inilah hasil tangkapan by Camera Jujur pada petang itu. Credit to all my fwen yg begitu sweet di hari tersebut. =)



Ok, time untuk beratur. Ini adalah kad yg diber kpd setiap graduate sebelum masuk DSB. Hampa rasa hampa nampak ka x nampak or buat2 x nampak??? aku dah lama nampak ni weh. Number giliran aku yg begitu tamak sebab kaut banyak sgt number sampaikan aku dah org ke 1133.. Oh sungguh azab menunggu giliran. Ada lagi 1132 org didepan. naseb2. Len kali anda2 smua, sila letak nama anak anda sekalian bermula dengan huruf A. Harap Maklum T_T


Okeh, dah b'jaya masuk ke DSB setelah ampir 2 jam di luar. Orang ramai kan. Biasalah. jadi mari tggu giliran saja untuk naik ke pentas...tggu..tggu..tgggu..punya tggu....dalam pukul 4.30 baru aku nek pentas. Yay!! Padahal majlis start dr pukul 2. Sangat gembira hati menunggu giliran hampir 3 jam itu. Sila nangis laju2. T.T


Jangan berkata apa2. Sesiapa sahaja yg bersua muka n memandang mata Naib Chanselor ini pasti hati bedebar2. Fikiran x keruan. Jadi inilah hasilnya gambar di atas pentas. Muka telebeh excited. Harap maklum. Sila tgk sahaja dan komen di dalam hati. :P

Majlis konvo habis pukul 5 lebeh. Jadi pas ja kuar DSB aku x jumpa family aku. Sebab org telampau ramai. kalau dah graduate pun seribu lebeh. family lagi lah. Sangat2 sesak. Last2 jumpa jugak akhirnya. Jadi mari tangkap gambar beramai2 lagi. ;D





Di sini, adek nak ucap tima kaseh bnyk2 kpd mak n ayah..yg selama ni slalu doakan kejayaan adek. n dgn selamatnya konvokesyen ni bukan kjayaan adek sorang saja. kjayaan mak n ayah juga. Tima kaseh mak ayah. Jugak kpd my sibling yg besusah payah datang ke Shah Alam semata2 mahu celebrate majlis konvo saya. Teharu. Tima kaseh. Tima kaseh.

Tima kaseh juga atas bunga2, teddy bear itu. pasti x kan dilupakan. Tima kaseh Abg Wan, Kak Era, Abg Dudi, kak Mas n especially to my parents En Mohd Zim n Puan Azizah. :)



Tp agak sedeh sebab x apat jumpa ramai kawan2 pas kuar DSB. Semua dah bz nak balik sebab hujan. temasuklah aku. jadi sampai di situ saja hr konvokesyn saya yg x seberapa. Sekian.

Malam itu pas smua dah smyg, siap2 kami kuar pusing2 Shah Alam. Kalau x p i-city saja sgtlah kalau dah di Shah Alam. Entry sebelum ni aku dah pegi ngan member2 smua. Tp kali ni pegi ngan family pula.Jadi mari pergi. ;)



My family =)

Aisyah's family =)

Parents

Cekak minnie mouse yg dibeli di i-city. Inginkannya?? Sila dapatkan dgn harga yg berpatutan. :P

Me n Kak Era

Selepas itu, pulang ke rumah saja. Sekian saja entry untuk bahagian 2 ini. ;) Salam.


2 comments:

free2rhyme_152003 on December 6, 2010 at 4:08 PM said...

wowwww..hahaha..bangga nya saya..:)

Nurul Hidayah Mohd Zim on December 6, 2010 at 5:31 PM said...

haha... :)

Post a Comment

Friday, December 3, 2010

Konvokesyen UiTM ke 73 (Part 2)

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 11:15 AM
30 November 2010

Okeh, hari ni hr konvokesyen aku. =) Setelah 3 tahun weh. setelah 3 tahun blajar nak dapatkan dip. Finally, ni lah harinya aku bakal dapat Diploama secara rasminya. Agak excited jugak. Tapi mcm kurang best sebab aku sesi petang. Jadi kekangan masa tu menyebabkan feel convocation tu x brapa sampai. haha.. (komen ja pandai..) Jadi, pg tu dalam pukul 10 aku dah mula siap2, mandi, makan sebab pukul 11.30 aku kna ada kat UiTM Shah Alam.


Sebelum pegi konvo =)


Sampai ja di UiTM Shah Alam, org first yg jumpa adalah Cik ini. Beliau merangkap "roomate saya". Namanya Cik Noor Atiqah. Belum berpunya. Masih single dan available.heee~~ macam berjodoh la plak kan. sampai sama2, parking keta sama2... aceceh...over la hang dayah. Pas park ja keta, kami smua family kna naek bas UiTM untuk pegi ke Dewan Sri Budiman (DSB), tmpat nak konvo.

Disebabkan jumlah parking yg x brapa nak banyak kat DSB. jd smua graduate n family kna parking keta kat padang kawad di UiTM. Pas2 ramai2 nek bas p DSB. Macam p rombongan Cik Kiah wei. haha.. Sekali skala nek bas UiTM sangat best!


Mak ayah jugak turut naek bas =)

Ok, so ampa rasa apa bila turun2 bas nampak macam ni?


Pening? Crowded? Nak muntah? Ya allah, x tahu la nak cakap. Sungguh ramai org. Jadi tanpa menoleh ke belakang, laju2 jalan p tmpat yg agak x crowded dek org.


Tapi apakan daya, hati x dapat m'nahan melihat ini smua. Jadi laju2 p beli di tgh org ramai. Disebakn aku sesi petang, jadi budak2 sesi pagi baru kuar. lagilah ramai. bayangkanlah wei..bayangkan. aku dah pening, panas bagai cacing kepanasan.. Sabar ja.. nak pegi mna pun x tahu. Nampak member2 aku pun x.

Jadi aku dah start gelabah weh. gelabah. Naseb baek tiba2 member aku tgur dr blakang, n ajak p HEP UiTM. Ok, hati dah lega. Jadi trus pegi ke HEP untuk daftar.

Weh, kata daftar? Apa cer ni??? haha... bukan daftar weh..ni sesi photoshoot by "Camera Jujur". Tu lah, napa UiTM lambat sgt nak daftarkan kami, jadi kami pun buat hal sndri ja la..heeeeeee~~ Bagus btol budak2 UiTM. Dah di training supaya jgn membuang masa. Jadi guna masa yg ada dgn bnda2 befaedah. Aceceh. :P




Inilah hasil tangkapan by Camera Jujur pada petang itu. Credit to all my fwen yg begitu sweet di hari tersebut. =)



Ok, time untuk beratur. Ini adalah kad yg diber kpd setiap graduate sebelum masuk DSB. Hampa rasa hampa nampak ka x nampak or buat2 x nampak??? aku dah lama nampak ni weh. Number giliran aku yg begitu tamak sebab kaut banyak sgt number sampaikan aku dah org ke 1133.. Oh sungguh azab menunggu giliran. Ada lagi 1132 org didepan. naseb2. Len kali anda2 smua, sila letak nama anak anda sekalian bermula dengan huruf A. Harap Maklum T_T


Okeh, dah b'jaya masuk ke DSB setelah ampir 2 jam di luar. Orang ramai kan. Biasalah. jadi mari tggu giliran saja untuk naik ke pentas...tggu..tggu..tgggu..punya tggu....dalam pukul 4.30 baru aku nek pentas. Yay!! Padahal majlis start dr pukul 2. Sangat gembira hati menunggu giliran hampir 3 jam itu. Sila nangis laju2. T.T


Jangan berkata apa2. Sesiapa sahaja yg bersua muka n memandang mata Naib Chanselor ini pasti hati bedebar2. Fikiran x keruan. Jadi inilah hasilnya gambar di atas pentas. Muka telebeh excited. Harap maklum. Sila tgk sahaja dan komen di dalam hati. :P

Majlis konvo habis pukul 5 lebeh. Jadi pas ja kuar DSB aku x jumpa family aku. Sebab org telampau ramai. kalau dah graduate pun seribu lebeh. family lagi lah. Sangat2 sesak. Last2 jumpa jugak akhirnya. Jadi mari tangkap gambar beramai2 lagi. ;D





Di sini, adek nak ucap tima kaseh bnyk2 kpd mak n ayah..yg selama ni slalu doakan kejayaan adek. n dgn selamatnya konvokesyen ni bukan kjayaan adek sorang saja. kjayaan mak n ayah juga. Tima kaseh mak ayah. Jugak kpd my sibling yg besusah payah datang ke Shah Alam semata2 mahu celebrate majlis konvo saya. Teharu. Tima kaseh. Tima kaseh.

Tima kaseh juga atas bunga2, teddy bear itu. pasti x kan dilupakan. Tima kaseh Abg Wan, Kak Era, Abg Dudi, kak Mas n especially to my parents En Mohd Zim n Puan Azizah. :)



Tp agak sedeh sebab x apat jumpa ramai kawan2 pas kuar DSB. Semua dah bz nak balik sebab hujan. temasuklah aku. jadi sampai di situ saja hr konvokesyn saya yg x seberapa. Sekian.

Malam itu pas smua dah smyg, siap2 kami kuar pusing2 Shah Alam. Kalau x p i-city saja sgtlah kalau dah di Shah Alam. Entry sebelum ni aku dah pegi ngan member2 smua. Tp kali ni pegi ngan family pula.Jadi mari pergi. ;)



My family =)

Aisyah's family =)

Parents

Cekak minnie mouse yg dibeli di i-city. Inginkannya?? Sila dapatkan dgn harga yg berpatutan. :P

Me n Kak Era

Selepas itu, pulang ke rumah saja. Sekian saja entry untuk bahagian 2 ini. ;) Salam.


2 comments on "Konvokesyen UiTM ke 73 (Part 2)"

free2rhyme_152003 on December 6, 2010 at 4:08 PM said...

wowwww..hahaha..bangga nya saya..:)

Nurul Hidayah Mohd Zim on December 6, 2010 at 5:31 PM said...

haha... :)

Post a Comment

 

Sweet Candy Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez