Saturday, July 24, 2010

Semalam yg dingin~~ hehe

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 11:04 AM 4 comments
Salam semua...=)

Wah bagun2 ja tido trus excited nak update blog..huhu....:P (nampak sgt la aku bgun lewat..ish3....hehe..letih2....nak tau napa letih?? meh nak story2....)


Ok...semalam a.k.a kemarin ak.a yesterday (hehe) pg2 lagi dah kuar ngan mummy aku....p shopping barang sket kat jusco perda nun... Bukan beli apa sgt...just bnda2 umah ja yg blom ada...



Inilah jaya jusco nya...

Habih ja p sana, aku ngan mak aku pun dgn lajunya menekan minyak trus sepantas kilat sampai umah mak cik aku n mak teh aku....dok sana menglepakkan diri sendri, sambil mkn masakan mak teh aku yg super duper sedap! hehe....kalau aku dok ngan dia, sah2 la....badan aku gemok...ki3....tp my mummy is still the best ok..:)


habih dah makan2 kat sana, kami pun balik lah umah...tgh sedap2 tgk tv, layan fb kan...tiba2 ayah aku besuara: "adk, kata nak basuh keta??? " aku pun dgn nada yg serba salah berkata: "sat2....tggu abang balik..nak basuh sesama.." haha..hebat x aku bg alasan??? pdahal muka ayah aku dah nak marah...hehe...


Aku pun amik la inisiatif nk membasuh keta dgn hati yg berkobar2 b'sama abng aku...mula2 2 bijik keta ja...pas2 melarat ke keta ke-3 n moto..mmang aku x larat dah nak basuh..aku pas kat abg aku ja ha...dia yg excited sgt...hehe...setelah bertungkus lumus, dan inilah hasilnya!




3 bijik keta n 1 moto..( seb bek moto aku x dak..kalau x 2 bijik moto)


Betapa penatnya aku rasa mcm pnat berlari 200m non stop ampa tau x??? hehe(hiperbola plak).. X habih pnat g, ayah tersayng ajak np penang plak dah...makan nasi kandar.... dah smua nak p, aku follow ja la....pas sudah mandi n smyg asar, aku pun siap2 la nak kuar...kami kuar dalam pkul 5.30 p.m cam tu la....sampai penang dalam pukul 6 leih..coz kta banyak kan....dok cari kdai nasi kandar yg direkemen kan oleh kawan ayah aku, sampai sesat jadinya...so kami pun smyg maghrib ja dulu..t cari len...hehe...atas usaha bersama keluarga pak cik zim, akhirnya jumpa jugak kedainya! syok2...perut sudah lapaq....jum makan jum...

Dn inilah menu nasi kandar saya..:)


Boleh dikatakan sedap jugakla...coz selama aku mkn nasi kandar jarang la habis..tp smlm aku mkn habis wei..btol..x tipu...hee.....(muka ikhlas ni...:p)


Sesudah makan dengan sopannya, kami pun round2 la penang terchenta tu kan...mostly, cina ja yg banyak kat sana..kalau diberi pilihan la..aku x nak dok island ni...dahla sesak, cina ramai...ish3..better duduk kampung lg best..aman ja....x bising2....

Dalam pukul 10p.m, ayah aku dah ajak blik..so kami pun nak nek la feri...dah free kan...so tggu pnya tggu...dan tggu...feri x nampak2 batang idong pun...dekat stgh jam jugak tggu....ramai yg dah pnas ati, n u-turn camtu ja....x mau nek dah....


Nmpk ja camni..pdahal kat depan nun...20 bijik keta menunggu dgn sabarnya..temasuk family aku...huhu..



Atas kesabaran yg tggi (bak kata abg aku), kami pun bjaya jugak akhirnya menaiki feri itu..hehe....syok2...dapat tgk pmndagan waktu malam...so aku share ngan ampa smua k..=)



Keta baru masok feri...



cantik kan ciptaan tuhan..=)


Last2 sampai umah dah pukul 12 lebih....trus smyg isyak n tido..krna telampau letih..bgun2 pagi ni, aku trus update blog...btw, thnx 4 read this entry...

Salam...:)

Tuesday, July 20, 2010

Hidup hanyalah sementara~~

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 9:25 PM 1 comments

Mungkinkah kita hidup untuk selamanya...?
Mungkinkah kita mati membawa harta?
Mungkinkah kita menjadi penghuni syurga...?
Ataukah kita kekal di dalam neraka?

Hidup kita bukan akhir dari semua..
Hidup kita bukanlah segalanya...
Siapkah kita saat ajal menjemput kita?
Siapkah kita menghadap kepadaNya?
Bergegaslah.. siapkanlah semua waktu kita tinggal sebentar saja...

Bergegaslah perbanyak amal ibadah...
Hidup di dunia ini hanya sementara...
Ketahuilah... selama kita hidup di dunia...
Kerjakan segala perintahNya, jauhi laranganNya...
Pahamilah... malaikat telah datang menjemput kita..
Takkan ada lagi kesempatan untuk mengucap kata taubat...Wallahualam....

renung2kn....Semoga kita menjadi umatnya yg terbaik dan diredhai selamanya....amin....=)

Monday, July 19, 2010

Oh sungguh Lama x Update!

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 10:19 AM 2 comments
Salam my fwen...so sorry..sebab dah lama sgt x update blog kan....
rasa tetiba ja nak update sebab 1 of my fwen dah buat blog nya sendri....wah..lawan tokey nampak...hehe..

To Fahmy Ahmad: Selamat Berbloging ok! rajin2 la update skit..jgn jd cam aku ni ha.....ikut mood...haha....

So...bebalik kpada cita aku....knapa aku dah lama x update blog aku ni???
Sejak masuk U ni..sbg budak degree..Ya allah....sngguh pnat la habaq hang.... Gila x dak rest...banyak sgt kot kja n assignment nak buat...pdahal..1 apapun aku x buat g....hoho....
Kemalasan tu still ada...rasa homesick..nak balik umah..:( (even umah aku dekat ja ha....hehe)..
Letih ok..ngan jadual degree pack....penat2...nak buat cena...blajar kan..so kna rajin2 la even aku ni malas....




So mintak maap la k..kalau jarang nak update blog ni...tp kalau fb..rajin la update..:Phehe....so sesapa yg blom jadi kawan saya...add la ok..:)Ok2..mau siap2 ke kelas...see ya...thanx 4 read this entry! salam..:)

Saturday, July 24, 2010

Semalam yg dingin~~ hehe

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 11:04 AM 4 comments
Salam semua...=)

Wah bagun2 ja tido trus excited nak update blog..huhu....:P (nampak sgt la aku bgun lewat..ish3....hehe..letih2....nak tau napa letih?? meh nak story2....)


Ok...semalam a.k.a kemarin ak.a yesterday (hehe) pg2 lagi dah kuar ngan mummy aku....p shopping barang sket kat jusco perda nun... Bukan beli apa sgt...just bnda2 umah ja yg blom ada...



Inilah jaya jusco nya...

Habih ja p sana, aku ngan mak aku pun dgn lajunya menekan minyak trus sepantas kilat sampai umah mak cik aku n mak teh aku....dok sana menglepakkan diri sendri, sambil mkn masakan mak teh aku yg super duper sedap! hehe....kalau aku dok ngan dia, sah2 la....badan aku gemok...ki3....tp my mummy is still the best ok..:)


habih dah makan2 kat sana, kami pun balik lah umah...tgh sedap2 tgk tv, layan fb kan...tiba2 ayah aku besuara: "adk, kata nak basuh keta??? " aku pun dgn nada yg serba salah berkata: "sat2....tggu abang balik..nak basuh sesama.." haha..hebat x aku bg alasan??? pdahal muka ayah aku dah nak marah...hehe...


Aku pun amik la inisiatif nk membasuh keta dgn hati yg berkobar2 b'sama abng aku...mula2 2 bijik keta ja...pas2 melarat ke keta ke-3 n moto..mmang aku x larat dah nak basuh..aku pas kat abg aku ja ha...dia yg excited sgt...hehe...setelah bertungkus lumus, dan inilah hasilnya!




3 bijik keta n 1 moto..( seb bek moto aku x dak..kalau x 2 bijik moto)


Betapa penatnya aku rasa mcm pnat berlari 200m non stop ampa tau x??? hehe(hiperbola plak).. X habih pnat g, ayah tersayng ajak np penang plak dah...makan nasi kandar.... dah smua nak p, aku follow ja la....pas sudah mandi n smyg asar, aku pun siap2 la nak kuar...kami kuar dalam pkul 5.30 p.m cam tu la....sampai penang dalam pukul 6 leih..coz kta banyak kan....dok cari kdai nasi kandar yg direkemen kan oleh kawan ayah aku, sampai sesat jadinya...so kami pun smyg maghrib ja dulu..t cari len...hehe...atas usaha bersama keluarga pak cik zim, akhirnya jumpa jugak kedainya! syok2...perut sudah lapaq....jum makan jum...

Dn inilah menu nasi kandar saya..:)


Boleh dikatakan sedap jugakla...coz selama aku mkn nasi kandar jarang la habis..tp smlm aku mkn habis wei..btol..x tipu...hee.....(muka ikhlas ni...:p)


Sesudah makan dengan sopannya, kami pun round2 la penang terchenta tu kan...mostly, cina ja yg banyak kat sana..kalau diberi pilihan la..aku x nak dok island ni...dahla sesak, cina ramai...ish3..better duduk kampung lg best..aman ja....x bising2....

Dalam pukul 10p.m, ayah aku dah ajak blik..so kami pun nak nek la feri...dah free kan...so tggu pnya tggu...dan tggu...feri x nampak2 batang idong pun...dekat stgh jam jugak tggu....ramai yg dah pnas ati, n u-turn camtu ja....x mau nek dah....


Nmpk ja camni..pdahal kat depan nun...20 bijik keta menunggu dgn sabarnya..temasuk family aku...huhu..



Atas kesabaran yg tggi (bak kata abg aku), kami pun bjaya jugak akhirnya menaiki feri itu..hehe....syok2...dapat tgk pmndagan waktu malam...so aku share ngan ampa smua k..=)



Keta baru masok feri...



cantik kan ciptaan tuhan..=)


Last2 sampai umah dah pukul 12 lebih....trus smyg isyak n tido..krna telampau letih..bgun2 pagi ni, aku trus update blog...btw, thnx 4 read this entry...

Salam...:)

Tuesday, July 20, 2010

Hidup hanyalah sementara~~

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 9:25 PM 1 comments

Mungkinkah kita hidup untuk selamanya...?
Mungkinkah kita mati membawa harta?
Mungkinkah kita menjadi penghuni syurga...?
Ataukah kita kekal di dalam neraka?

Hidup kita bukan akhir dari semua..
Hidup kita bukanlah segalanya...
Siapkah kita saat ajal menjemput kita?
Siapkah kita menghadap kepadaNya?
Bergegaslah.. siapkanlah semua waktu kita tinggal sebentar saja...

Bergegaslah perbanyak amal ibadah...
Hidup di dunia ini hanya sementara...
Ketahuilah... selama kita hidup di dunia...
Kerjakan segala perintahNya, jauhi laranganNya...
Pahamilah... malaikat telah datang menjemput kita..
Takkan ada lagi kesempatan untuk mengucap kata taubat...Wallahualam....

renung2kn....Semoga kita menjadi umatnya yg terbaik dan diredhai selamanya....amin....=)

Monday, July 19, 2010

Oh sungguh Lama x Update!

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 10:19 AM 2 comments
Salam my fwen...so sorry..sebab dah lama sgt x update blog kan....
rasa tetiba ja nak update sebab 1 of my fwen dah buat blog nya sendri....wah..lawan tokey nampak...hehe..

To Fahmy Ahmad: Selamat Berbloging ok! rajin2 la update skit..jgn jd cam aku ni ha.....ikut mood...haha....

So...bebalik kpada cita aku....knapa aku dah lama x update blog aku ni???
Sejak masuk U ni..sbg budak degree..Ya allah....sngguh pnat la habaq hang.... Gila x dak rest...banyak sgt kot kja n assignment nak buat...pdahal..1 apapun aku x buat g....hoho....
Kemalasan tu still ada...rasa homesick..nak balik umah..:( (even umah aku dekat ja ha....hehe)..
Letih ok..ngan jadual degree pack....penat2...nak buat cena...blajar kan..so kna rajin2 la even aku ni malas....




So mintak maap la k..kalau jarang nak update blog ni...tp kalau fb..rajin la update..:Phehe....so sesapa yg blom jadi kawan saya...add la ok..:)Ok2..mau siap2 ke kelas...see ya...thanx 4 read this entry! salam..:)

 

Sweet Candy Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez