Monday, November 29, 2010

Excited

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 1:55 AM 0 comments
Salam

Besok pg saya n family kan b'tolak ke Shah Alam untuk ke Majlis Convocation saya yg akan berlansung 30 Nov ni. =)

Sgt2 excited weh habaq hang. :p

So, maybe x on9 untuk beberapa hr ni. T saya update blog laju2 ok untuk entry convo. Gudnyte! Sebelum tu, nak wish congrats untuk semua ex-classmate time dip dulu (IS110) coz dah bjaya grad on time. Cayalah! :) Semoga m'jd librarian yg berjaya. Oyeh~~Oklah, mahu tido sebab esok kna bangun awal mahu ke Shah Alam. Sorry, update entry kali ni, pendek2 saja.Nyte All. Take care.

Wednesday, November 24, 2010

:: Rehersal Konvo sambil Bersosial di Shah Alam ::

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 12:49 PM 0 comments
Salam semua =)
Baru pulang saja dr Shah Alam. Jadi banyak crita mahu diceritakan dan banyak gambar mahu ditunjukkan. Motif ke Shah Alam adalah mahu m'gambil jubah konvo saja. Telajak perahu trus bersosial b'sama teman2 sambil plan buat reunion ngan ex- classmate time diploma dulu. :)

Tersangatlah happy krana brjumpa dgn ramai kawan2 yg sudah lama x jumpa. Bila mau jumpa lagi weh? kangen sudah~~

Okeh2, Cakap bnyak x guna. Mari lihat foto2 chumel kami bersama. :P


Tq to Wawa krana menjmput saya di Tol Sg. Dua. Selepas itu, kami beramai2 btolak ke Shah Alam dgn hati yg gumbira. Gambr menunjukkn bahawa kami begitu ceria bjumpa setelah 2 mggu di rumah.

Cik Tikah yg turut excited

Dan akhirnya setelah bercakap2, berhenti makan2, smyg, dan bla
.bla.bla...kami pun sampai di hotel. Tersangatlah happy dan letih, jadi mari snap pic dulu. Motif? hee~~


Ok, pas check-in, mandi, smyg n siap2, kami pun stuju untuk kuar dinner di luar. Sebelom menggu anak2 teruna siap yang agak lama dan mgambil masa itu, anak2 dara buat sesi photoshot sbntar di Hotel Laman Sari Shah Alam.






Setelah kaum2 adam selesai menyiapkan diri, jd En Majdi (merangkap classmate saya time dip), telah membawa kami ke kdai makan nasi kandar. Oleh krana makan di kdai nasi kandar, jd mari makan cappati dan ayam tandori. Harga memang mencekikkan darah taktala mendengar. hee~~ KL weh. jgn budget Kedah ok.


Selepas itu, kami pun m'ambil kputusan untuk round2 i-City. Wah, sungguh excited krana first time mahu pegi.

Tibanya di I-City


Jadi apalagi, mari begambar sampai juling.lalalalala~~~


Masing2 muka x boleh blah. haha.


Boys and girls


Girls only!


Di bawah sinarah lampu neon. kuang3.. :P


Keesokkan hrnya, tiba masa untuk pegi ke UiTM Induk untuk amik jubah konvo. Fuh, UiTM Shah Alam sgt besar. dan jika saya dibuang di situ pasti, pasti, dan pasti sesat! Banyak sgt jalan dan kompius aih nak ingat smua jalan. Jadi atas tunjuk ajar En. Majdi lagi, kami telah brjaya mndapatkn jubah konvo kami. Yippy!! (lompat setinggi langit. teheee)







Selesai keja di UiTM Shah Alam, kami trus rushing ke Sunway Pyramid. Krana apa??? Ada reunion untuk Ex-Classmate lah. Jadi mari kita makan2 di Hartz Chicken Buffet. Nyum2. (saya dimarahi akibat tamak mgambil makanan bermacam2, tetapi tidak habis dimakan. cheh!)




Selepas mengemukkan badan, kami tlah m'gambil kptusan untuk m'nonton wayang Harry Porter b'sama2. Cerita sgt menarik dan agak sedih bila sampai ending.Tapi ini baru Harry Porter 7 untuk Part 1. Jadi mari kita tggu untuk the next Harry Porter Part 2.


Pas kuar dr wayang.

Nak dijadikan crita, pas kuar wayang kami tersesat dalam Sunway Pyramid yg sgt besar itu. alahai, sangat tragis. dahla malam2 buta, letih, ngantok, cari car park x jumpa pulak. aduh. sungguh memenatkan. hampir sejam mncari2 kreta, akhirnya jumpa! yay!! Lompat tggi2 lagi. :p

Jadi, kami pulang saja ke hotel dan berehat.

Semalam adalah hr last di Shah Alam. Breakfast b'sama2 dan trus pulang ke Penang dgn hati yg gumbira.lalalalala~~ Bye2 Shah Alam. See u Next Week on my convocation day. Oyeh~~~

(Mood: Excited mahu pakai jubah konvo sambil pegang bunga..heeee..:P)







Tuesday, November 16, 2010

Raya datang lagi~

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 7:46 AM 0 comments

Assalamualaikum! :D

Cakap bnyak x mo, kat sini den nak kabor kat ekau la sonang. Den mengucpkan " selamat hari raya aidiladha" kpd semua kawan2 den yg terchenta. (tiba2 org penang cakap n.sembilan? pang laju2 mau?)



Dengan tibanya hr yg mulia ni, ramailah umat2 islam pegi mengerjakan haji. X lupa juga ramai yg menjalankn tnggungjawab terhadap yg maha Esa dgn membuat korban pd hari raya aidiladha ni. Cakap bab korban family den dah buat 2,3 tahun lepas.

Bila tiba time2 camni kan, bnyaklah lembu2, kambeng2 yg susah hati x kira la kn. Dalam ati " apasal la aku x jd kuceng" ..Sian kan. Dok susah hati nak kna korban. hee~ Tp x pa. jihad ke jalan Allah s.w.t. :) Bebaloi2.




Selalunya la kan, kalau susasana hr raya ni lebih rasa bila kat kampung2 kan? Sebab apa??? Sebab ramai org2 balik kampung n sama2 tolong menolong, buat ibadah korban, bantu membantu. Kat kl terutamanya jarang nampk bnda2 camni. So memang btol la, raya kat kampung lagi meriah dr raya di bndar.



Ibadah korban ni wajib tau kawan2. Bak kata Allah s.w.t dalam ayatnya:

Sesungguhnya Kami (Allah) telah memberi engkau (ya Muhammad) akan kebajikan yang banyak. Oleh itu sembahyanglah engkau pada Hari Raya Haji dan sembelihlah (binatang) korbanmu.” (Surah al-Kauthar : ayat 1-2)

Daripada Abu Hurairah RA, Rasulullah SAW telah bersabda : “ Barangsiapa yang mempunyai kemampuan, tetapi tidak melakukan korban, maka janganlah dia menghampiri tempat solat kami.” (Hadis riwayat Ahmad dan Ibnu Majah)

So, memang ibadah korban ni wajib dan mesti dilakukan bg kita sbg umat islam yg berkemampuan. Renung2kan, dan selamat beramal ye. Akhir kata dr saya, selamat menjamu selera dgn daging korban dan jagalah diri anda sendiri dr lembu2 yg mungin mengamok. hehe.. ~~~ Salam. =)


Sunday, November 14, 2010

:: Masakan Hari ini ::

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 12:50 PM 0 comments

Salam semua. =)

Sehatkah? Dah makan? Cakap pasal makan hrni aku tlah bjaya memasak dengan jayanya. Yeah! :D

Disebabkan mak aku still x sehat g, so aku kna la take over buat kja umah, masak, basuh baju n bla.bla.bla.

Okeh, mari tgk menu yg tlah bjaya dimasak oleh aku. Check it out bebeh. :D


Ikan masak asam

Telur masak kicap

Ayam masak merah

Hari ni masak simple2 ja coz x ramai yg ada kat umah. Semua keja. jadi masak ala kadar saja. :)

Bila abang aku mkn dengan seleranya, rasa excited dan bangga krana dapat memasak dgn jayanya hr ni. heee ;P

Moga esok dapat memasak menu lain pulak. Jd mari kita b'fikir apakah mahu masak esok ari..lalalalala~~~

Tq 4 read this entry. salam. =)

Saturday, November 13, 2010

:: Saya Sayang blog Saya. Jadi kenapa? ::

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 8:19 AM 0 comments
Assalamualaikum!
Rajin pulak lah saya update blog kan. nak wat cena. mcm dah tetulih kat atas nun. ini blog saya, jd saya yg punya. so x kesahla brapa kali saya nak hupdate kan. hehe. kang x rajin update besawang lagilah blog ni.

Sejak dua menjak ni rajin plak la tgk link2 web sal accessories blog ni. excited nak cantikkan blog. aceceh. mcm la cantik sgt. =_=

Ini adalah disebabkn oleh senior canteek saya. Krana apa??? Sila tnya beliau. haha. x daklah.Kak Picha sila dengar baik2. saya sudah addicted mengupdate blog akibat penangan dr kamu. Heee~~~ Jadi mari kita update blog besama2. Sila masuk klas blog saya hari ini ok. Teheeeee~~~ (klas x bebayar..)

Bg sesetngah org la kan.. ada ja yg cakap."Buat apa nak buat blog? sapa mahu baca? Perlukah? " Alamak, jika ayat bgini didengar oleh saya, pasti akan trus jatuh bagai ditimpa batu bata konkrit. Sila bg semangat sedikit kpd saya untuk menulis blog. Ingat mudah kah kamu2 sekalian bg saya untuk menulis blog? Nak kata ada talent tulis novel sah2 la x dak. tulis note lecturer bg lagilah malas tahap cipan. nak tulis fb? Haaa....itu kepakaran yg x dapat disangkal. saya memang expert! hee.. Tp bab tulis blog saya mencuba dgn penuh gigih. (baca buku pun x gigih mcm ni ok..;P )

Jadi silalah memberi kata2 semangat buat saya agar
saya trus mengupdate blog. :D
Ok lah. salam semua~




Friday, November 12, 2010

Tersangatlah happy dan gumbiranya hati beta~~ ^_^

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 4:47 PM 0 comments

Salam semua.. ^_^

Sebab muka happy?? apadahal???

Hehe. Dengan ini beta dgn gumbira dan sukacitanya mengumumkan.. My mom dah pulang dr hospital. :D (tgk betapa happynya sampai mulut nak tekoyak dah punya senyium...)

So far, semuanya dah setel. mak dah selamat buat operation n selamat semua proses kat hospital tu, n pas 5 hr b'malam di KPJ Hospital (tmasuk anak Puan Azizah iaitu beta.Mengalahkan org sakit. tido demand2 dan nak mcm2. Selain itu turut makan makanan org sakit bagai org yg sakit truk... Sila jgn salahkan beta. Krana mummy beta yg sgt bemurah hati memberi makanan beliau kpd beta. org kata rezeki jgn ditolak. jd mari rembat saja! :p) mak beta pun dah boleh pulang termasuklah beta juga.. ^_^


KPJ Hospital


Sungguh penat dan meletihkan slama 5 hr ini. krana terpaksa berulang alik dr rumah dan hospital. Tahu knapa??? heee~~ mari beta story merry. Kerana ketamakkan yg membuak2 dalam diri, pencuri kalah dgn beta. knapa??? sebab beta terlalu tamak mahu mnjaga ramai org dalam satu2 masa. aceceh...haha..x daklah. beta baik hati. x pnah tamak. (knapa angkat bakul sndri nih? =_= ). Motif sebab letih?? yala, mau nya x. Start first mak masuk hospital, dah kna jaga. tido sana. pg2 pas subuh, rushing balik umah sebab kna jaga
anak2 buah yg comel itu. Parents mereka kja lah. So kna la menjadi babysitter sebentar. Pas ja parents budak2 comel pulang dalam pukul 6 ptg, beta rushing lagi ke hospital untuk jaga mak terchenta.. (bukan chenta kenduri a.k.a fasha sandha ye kawan2.Harap maklum.)

So hampa2 semua boleh bayangkn x btapa beta drift untuk ke tmpat yg dituju on time??? ha....beta pun x caya aih. haha... so start ptg sampai pg esoknya beta jaga mak beta di hospital...bnda ni jd sampailah lima hr mak beta di hospital. tp ada jugak kak ipar beta amik cuti. jaga anak2 comel beliau. so ampa rasa beta ni pnting ka x pnting kat family?? acceh..prasan la plak.. :D skali skala xpa.. =_=

Kanak2 comel saya! :)



Start dr skang bolehlah update blog slalu! Yay!! ^_^
Ok lah, takat ini saja beta update blog untuk entry kali ni. T update lagi okeh. :)
Take care.

p/s: to Nurhafisya a.k.a kakak chanteek merangkap housemate saya. Taniah krana tlah bjaya build ur own blog. Be my follower ok... hik3 (motif letak font besar2 krana mahu memberi semngat kpd kakak chanteek :D

Ok semua..Salam~~

Thursday, November 11, 2010

Kembali mengupdate~~

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 4:30 PM 0 comments
Assalamualaikum!

Fuh, bersawang sudah blog saya. Mintak maaf banyak2 krana sudah lama x mengupdate blog sejak hr raya itu hari. Ini krana mempunyai sebab2 yg x dapat dielakkan. First pas ja raya banyak sgt assgnmnt yg nak disiapkan sampai trus meng"anaktirikan" blog ni. Second final exam yg x mampu dielakkan. huhu.

N skang sgt2 lah bz menjaga my mom yg masuk hospital atas sebab2 tertntu. Jadi adakah alasan ini kukuh? hehe. harap2nya bgitu. :)

So sorry krana sempat mengupdate begini sahaja. Lain kali saya update laju2 lagi okeh! take care. :) salam~~

Monday, November 29, 2010

Excited

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 1:55 AM 0 comments
Salam

Besok pg saya n family kan b'tolak ke Shah Alam untuk ke Majlis Convocation saya yg akan berlansung 30 Nov ni. =)

Sgt2 excited weh habaq hang. :p

So, maybe x on9 untuk beberapa hr ni. T saya update blog laju2 ok untuk entry convo. Gudnyte! Sebelum tu, nak wish congrats untuk semua ex-classmate time dip dulu (IS110) coz dah bjaya grad on time. Cayalah! :) Semoga m'jd librarian yg berjaya. Oyeh~~Oklah, mahu tido sebab esok kna bangun awal mahu ke Shah Alam. Sorry, update entry kali ni, pendek2 saja.Nyte All. Take care.

Wednesday, November 24, 2010

:: Rehersal Konvo sambil Bersosial di Shah Alam ::

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 12:49 PM 0 comments
Salam semua =)
Baru pulang saja dr Shah Alam. Jadi banyak crita mahu diceritakan dan banyak gambar mahu ditunjukkan. Motif ke Shah Alam adalah mahu m'gambil jubah konvo saja. Telajak perahu trus bersosial b'sama teman2 sambil plan buat reunion ngan ex- classmate time diploma dulu. :)

Tersangatlah happy krana brjumpa dgn ramai kawan2 yg sudah lama x jumpa. Bila mau jumpa lagi weh? kangen sudah~~

Okeh2, Cakap bnyak x guna. Mari lihat foto2 chumel kami bersama. :P


Tq to Wawa krana menjmput saya di Tol Sg. Dua. Selepas itu, kami beramai2 btolak ke Shah Alam dgn hati yg gumbira. Gambr menunjukkn bahawa kami begitu ceria bjumpa setelah 2 mggu di rumah.

Cik Tikah yg turut excited

Dan akhirnya setelah bercakap2, berhenti makan2, smyg, dan bla
.bla.bla...kami pun sampai di hotel. Tersangatlah happy dan letih, jadi mari snap pic dulu. Motif? hee~~


Ok, pas check-in, mandi, smyg n siap2, kami pun stuju untuk kuar dinner di luar. Sebelom menggu anak2 teruna siap yang agak lama dan mgambil masa itu, anak2 dara buat sesi photoshot sbntar di Hotel Laman Sari Shah Alam.






Setelah kaum2 adam selesai menyiapkan diri, jd En Majdi (merangkap classmate saya time dip), telah membawa kami ke kdai makan nasi kandar. Oleh krana makan di kdai nasi kandar, jd mari makan cappati dan ayam tandori. Harga memang mencekikkan darah taktala mendengar. hee~~ KL weh. jgn budget Kedah ok.


Selepas itu, kami pun m'ambil kputusan untuk round2 i-City. Wah, sungguh excited krana first time mahu pegi.

Tibanya di I-City


Jadi apalagi, mari begambar sampai juling.lalalalala~~~


Masing2 muka x boleh blah. haha.


Boys and girls


Girls only!


Di bawah sinarah lampu neon. kuang3.. :P


Keesokkan hrnya, tiba masa untuk pegi ke UiTM Induk untuk amik jubah konvo. Fuh, UiTM Shah Alam sgt besar. dan jika saya dibuang di situ pasti, pasti, dan pasti sesat! Banyak sgt jalan dan kompius aih nak ingat smua jalan. Jadi atas tunjuk ajar En. Majdi lagi, kami telah brjaya mndapatkn jubah konvo kami. Yippy!! (lompat setinggi langit. teheee)







Selesai keja di UiTM Shah Alam, kami trus rushing ke Sunway Pyramid. Krana apa??? Ada reunion untuk Ex-Classmate lah. Jadi mari kita makan2 di Hartz Chicken Buffet. Nyum2. (saya dimarahi akibat tamak mgambil makanan bermacam2, tetapi tidak habis dimakan. cheh!)




Selepas mengemukkan badan, kami tlah m'gambil kptusan untuk m'nonton wayang Harry Porter b'sama2. Cerita sgt menarik dan agak sedih bila sampai ending.Tapi ini baru Harry Porter 7 untuk Part 1. Jadi mari kita tggu untuk the next Harry Porter Part 2.


Pas kuar dr wayang.

Nak dijadikan crita, pas kuar wayang kami tersesat dalam Sunway Pyramid yg sgt besar itu. alahai, sangat tragis. dahla malam2 buta, letih, ngantok, cari car park x jumpa pulak. aduh. sungguh memenatkan. hampir sejam mncari2 kreta, akhirnya jumpa! yay!! Lompat tggi2 lagi. :p

Jadi, kami pulang saja ke hotel dan berehat.

Semalam adalah hr last di Shah Alam. Breakfast b'sama2 dan trus pulang ke Penang dgn hati yg gumbira.lalalalala~~ Bye2 Shah Alam. See u Next Week on my convocation day. Oyeh~~~

(Mood: Excited mahu pakai jubah konvo sambil pegang bunga..heeee..:P)







Tuesday, November 16, 2010

Raya datang lagi~

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 7:46 AM 0 comments

Assalamualaikum! :D

Cakap bnyak x mo, kat sini den nak kabor kat ekau la sonang. Den mengucpkan " selamat hari raya aidiladha" kpd semua kawan2 den yg terchenta. (tiba2 org penang cakap n.sembilan? pang laju2 mau?)



Dengan tibanya hr yg mulia ni, ramailah umat2 islam pegi mengerjakan haji. X lupa juga ramai yg menjalankn tnggungjawab terhadap yg maha Esa dgn membuat korban pd hari raya aidiladha ni. Cakap bab korban family den dah buat 2,3 tahun lepas.

Bila tiba time2 camni kan, bnyaklah lembu2, kambeng2 yg susah hati x kira la kn. Dalam ati " apasal la aku x jd kuceng" ..Sian kan. Dok susah hati nak kna korban. hee~ Tp x pa. jihad ke jalan Allah s.w.t. :) Bebaloi2.




Selalunya la kan, kalau susasana hr raya ni lebih rasa bila kat kampung2 kan? Sebab apa??? Sebab ramai org2 balik kampung n sama2 tolong menolong, buat ibadah korban, bantu membantu. Kat kl terutamanya jarang nampk bnda2 camni. So memang btol la, raya kat kampung lagi meriah dr raya di bndar.



Ibadah korban ni wajib tau kawan2. Bak kata Allah s.w.t dalam ayatnya:

Sesungguhnya Kami (Allah) telah memberi engkau (ya Muhammad) akan kebajikan yang banyak. Oleh itu sembahyanglah engkau pada Hari Raya Haji dan sembelihlah (binatang) korbanmu.” (Surah al-Kauthar : ayat 1-2)

Daripada Abu Hurairah RA, Rasulullah SAW telah bersabda : “ Barangsiapa yang mempunyai kemampuan, tetapi tidak melakukan korban, maka janganlah dia menghampiri tempat solat kami.” (Hadis riwayat Ahmad dan Ibnu Majah)

So, memang ibadah korban ni wajib dan mesti dilakukan bg kita sbg umat islam yg berkemampuan. Renung2kan, dan selamat beramal ye. Akhir kata dr saya, selamat menjamu selera dgn daging korban dan jagalah diri anda sendiri dr lembu2 yg mungin mengamok. hehe.. ~~~ Salam. =)


Sunday, November 14, 2010

:: Masakan Hari ini ::

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 12:50 PM 0 comments

Salam semua. =)

Sehatkah? Dah makan? Cakap pasal makan hrni aku tlah bjaya memasak dengan jayanya. Yeah! :D

Disebabkan mak aku still x sehat g, so aku kna la take over buat kja umah, masak, basuh baju n bla.bla.bla.

Okeh, mari tgk menu yg tlah bjaya dimasak oleh aku. Check it out bebeh. :D


Ikan masak asam

Telur masak kicap

Ayam masak merah

Hari ni masak simple2 ja coz x ramai yg ada kat umah. Semua keja. jadi masak ala kadar saja. :)

Bila abang aku mkn dengan seleranya, rasa excited dan bangga krana dapat memasak dgn jayanya hr ni. heee ;P

Moga esok dapat memasak menu lain pulak. Jd mari kita b'fikir apakah mahu masak esok ari..lalalalala~~~

Tq 4 read this entry. salam. =)

Saturday, November 13, 2010

:: Saya Sayang blog Saya. Jadi kenapa? ::

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 8:19 AM 0 comments
Assalamualaikum!
Rajin pulak lah saya update blog kan. nak wat cena. mcm dah tetulih kat atas nun. ini blog saya, jd saya yg punya. so x kesahla brapa kali saya nak hupdate kan. hehe. kang x rajin update besawang lagilah blog ni.

Sejak dua menjak ni rajin plak la tgk link2 web sal accessories blog ni. excited nak cantikkan blog. aceceh. mcm la cantik sgt. =_=

Ini adalah disebabkn oleh senior canteek saya. Krana apa??? Sila tnya beliau. haha. x daklah.Kak Picha sila dengar baik2. saya sudah addicted mengupdate blog akibat penangan dr kamu. Heee~~~ Jadi mari kita update blog besama2. Sila masuk klas blog saya hari ini ok. Teheeeee~~~ (klas x bebayar..)

Bg sesetngah org la kan.. ada ja yg cakap."Buat apa nak buat blog? sapa mahu baca? Perlukah? " Alamak, jika ayat bgini didengar oleh saya, pasti akan trus jatuh bagai ditimpa batu bata konkrit. Sila bg semangat sedikit kpd saya untuk menulis blog. Ingat mudah kah kamu2 sekalian bg saya untuk menulis blog? Nak kata ada talent tulis novel sah2 la x dak. tulis note lecturer bg lagilah malas tahap cipan. nak tulis fb? Haaa....itu kepakaran yg x dapat disangkal. saya memang expert! hee.. Tp bab tulis blog saya mencuba dgn penuh gigih. (baca buku pun x gigih mcm ni ok..;P )

Jadi silalah memberi kata2 semangat buat saya agar
saya trus mengupdate blog. :D
Ok lah. salam semua~




Friday, November 12, 2010

Tersangatlah happy dan gumbiranya hati beta~~ ^_^

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 4:47 PM 0 comments

Salam semua.. ^_^

Sebab muka happy?? apadahal???

Hehe. Dengan ini beta dgn gumbira dan sukacitanya mengumumkan.. My mom dah pulang dr hospital. :D (tgk betapa happynya sampai mulut nak tekoyak dah punya senyium...)

So far, semuanya dah setel. mak dah selamat buat operation n selamat semua proses kat hospital tu, n pas 5 hr b'malam di KPJ Hospital (tmasuk anak Puan Azizah iaitu beta.Mengalahkan org sakit. tido demand2 dan nak mcm2. Selain itu turut makan makanan org sakit bagai org yg sakit truk... Sila jgn salahkan beta. Krana mummy beta yg sgt bemurah hati memberi makanan beliau kpd beta. org kata rezeki jgn ditolak. jd mari rembat saja! :p) mak beta pun dah boleh pulang termasuklah beta juga.. ^_^


KPJ Hospital


Sungguh penat dan meletihkan slama 5 hr ini. krana terpaksa berulang alik dr rumah dan hospital. Tahu knapa??? heee~~ mari beta story merry. Kerana ketamakkan yg membuak2 dalam diri, pencuri kalah dgn beta. knapa??? sebab beta terlalu tamak mahu mnjaga ramai org dalam satu2 masa. aceceh...haha..x daklah. beta baik hati. x pnah tamak. (knapa angkat bakul sndri nih? =_= ). Motif sebab letih?? yala, mau nya x. Start first mak masuk hospital, dah kna jaga. tido sana. pg2 pas subuh, rushing balik umah sebab kna jaga
anak2 buah yg comel itu. Parents mereka kja lah. So kna la menjadi babysitter sebentar. Pas ja parents budak2 comel pulang dalam pukul 6 ptg, beta rushing lagi ke hospital untuk jaga mak terchenta.. (bukan chenta kenduri a.k.a fasha sandha ye kawan2.Harap maklum.)

So hampa2 semua boleh bayangkn x btapa beta drift untuk ke tmpat yg dituju on time??? ha....beta pun x caya aih. haha... so start ptg sampai pg esoknya beta jaga mak beta di hospital...bnda ni jd sampailah lima hr mak beta di hospital. tp ada jugak kak ipar beta amik cuti. jaga anak2 comel beliau. so ampa rasa beta ni pnting ka x pnting kat family?? acceh..prasan la plak.. :D skali skala xpa.. =_=

Kanak2 comel saya! :)



Start dr skang bolehlah update blog slalu! Yay!! ^_^
Ok lah, takat ini saja beta update blog untuk entry kali ni. T update lagi okeh. :)
Take care.

p/s: to Nurhafisya a.k.a kakak chanteek merangkap housemate saya. Taniah krana tlah bjaya build ur own blog. Be my follower ok... hik3 (motif letak font besar2 krana mahu memberi semngat kpd kakak chanteek :D

Ok semua..Salam~~

Thursday, November 11, 2010

Kembali mengupdate~~

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 4:30 PM 0 comments
Assalamualaikum!

Fuh, bersawang sudah blog saya. Mintak maaf banyak2 krana sudah lama x mengupdate blog sejak hr raya itu hari. Ini krana mempunyai sebab2 yg x dapat dielakkan. First pas ja raya banyak sgt assgnmnt yg nak disiapkan sampai trus meng"anaktirikan" blog ni. Second final exam yg x mampu dielakkan. huhu.

N skang sgt2 lah bz menjaga my mom yg masuk hospital atas sebab2 tertntu. Jadi adakah alasan ini kukuh? hehe. harap2nya bgitu. :)

So sorry krana sempat mengupdate begini sahaja. Lain kali saya update laju2 lagi okeh! take care. :) salam~~
 

Sweet Candy Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez