Monday, January 31, 2011

Gusi Oh Gusi~~

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 10:28 PM 2 comments

Salam. Oh knapa sekarang antibodi aku sgt lemah? Asyik sakit saja. Skang sakit gusi pulak. Org kata mahu tumbuh gigi bongsu. Alahai gigi. Knapakah kau x nak tumbuh time kecik2 dulu ha?? Haih. Sangat sakitlah. Nak makan pun susah. Nak telan air liur pun susah. Apalah nasib T_____T

Sebelum ni x lah sakit sebegini rupa. Disebabkan sakit sgt aku pun amik keputusan pegi farmasi ja. Cari ubat. Dah makan ubat pun still sakit da.. Ya allah. Sabar2. Esok pg pasti okey ^_^ (sedapkan hati sendiri.. )

Rasa2 brapa lama mahu sakit begini? Kurus la gamaknya aku kan. Nak makan pun susah. Wuwuwuwu. =.=

Oklah mau tdo. Dgn gigi yg saket. Bui2. Salam~



Wednesday, January 26, 2011

Dalam Hati ada Taman :P

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 4:42 PM 0 comments

Salam semua. Sekarang dah makin malas mengupdate blog.....Sebab? Rasa Malas yg x terhingga. Keja banyak nak disiapkan. Tapi....Tapi.......X mengapa..... Sebab esok sudah start cuti ..Yey!!!


Hati berbunga2 riang.. Cuti selama 1 mggu. Hebat bukan. Semester Break + Cuti raya cina. walllaweh. Bestnya. :P Sudah x sabar mahu pulang dan ketemu family. :D Rindu sama budak2 ini.


Plan waktu cuti? Rehat sepuas2nya memandangkan assignment x la begitu banyak. Haha. Heaven nya jadi students. Kelas 2,3 kerat. Balik kelas tido. Heaven. Heaven. X macam keja. memang wajib hari2 la kan. 8 a.m until 5 p.m.

So memandangkan betapa heavennya cuti aku kali ni, jd aku nak plan dah bnda2 best untuk cuti 1 week ni. :D Tambah plak nanti cuti sem 4 bulan weh. Jeles ka x jeles ni? Haha. Syok2! maybe planning untuk cuti sem nanti nak pegi becuti ngan family :)


K.lah. T update lagi. Salam :)




Thursday, January 20, 2011

Sabarlah Hati

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 2:50 PM 1 comments

Sabarlah wahai hati.


Biarkan saja dia dan dunia nya.


Suatu hari dia pasti sedar dan tahu akan kesilapannya.


X pernah terlintas di hati ini untuk cemburukan dia kerana aku tahu aku hanyalah sbg manusia yg x pnah sempurna.

Salam








Thursday, January 13, 2011

Setelah Berminggu2 x Hupdate Blog. Hari Ini Sakit Perut Pula T___T

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 10:33 AM 0 comments

Salam semua. Dah lama x update blog sejak dua menjak ni. Pas buka ja sem baru asyik bz ke kelas saja. This sem smua kelas pukul 8. T_T Hari2 ngantok dalam kelas. Apadahal? Tido lambat? Oh Tidak. Sangat2 mengantok. Akibat menguap di dalam klas x berenti2 aku dipanggil ke depan kelas untuk jawab soklan. X ka jd femes sebentar? haha. Naseb2 T.T

Skang mari bebalik ke crita utama. Hari ni aku sakit perut sgt2. Subuh2 td dah bgun cari toilet. Ya allah. Tuhan ja yg tau. Maybe keracunan makanan agaknya. Sebab ada member2 jugak yg sakit perut. Haih. X ka naya kena macam ni. Nak tido pun susah gamaknya. Jadi aku bangun ja even klas aku cancel pg ini. Cancel weh. Cancel. Betapa berharganya bg aku kalau klas CANCEL. Sebab hr2 aku bgun awal siap2 p klas. Bila klas dah cancel pg ni bolehlah bngun lambat skit. Tup2 sakit perut plak. lagi awal aku bgun. Haha. Skang bila semua housemate tgh tido, aku ja yg jaga. Sakit perut punya hal. =_=

Jadi hampa rasa perlu x aku attend klas pukul 12 jap g akibat kesakitan keperutan aku nih? *Niat tidak mahu ke kelas nampaknya. Heee~ Btw, tq kepada Encik Jules krana belikan ubat. :)
So, stakat ni ja entry untuk berminggu2 yg x dihupdate. Salam.

Saturday, January 1, 2011

Mendapat Anak Saudara yg Ke-4 ^__^

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 7:14 PM 0 comments
Salam semua. Harini sempena tahun baru, hari baru, azam baru dan dengan jayanya aku tlah mendapat anak saudara baru. ^_^

Oh sudah bertambah anak saudaraku menjadi 4. :D Aku start pegi hospital besalin pas zohor dalam pukul 3.30 ptg. Sampai2 ja sana, kak ipar aku dah start x senang duduk. Sakit katanya. Bila tgk dia sakit nak besalin macam tu, aku dah mula gelabah. gelabah macam aku plak nak beranak. haha. Serius weh. Bila kita tgk org nak besalin, hati jadi kesian.. Sayu ja. Sebab tgk org dalam sakit kan. Nak tolong pun x tahu. Boleh nasihat kak ipar aku suh selawat ja banyak2.

Tepat pukul 4 ptg, nurse datang sebab nak kna masuk labor room. Start dr 4 ptg aku, mak n ayah tggulah kak ipar aku besalin. Abang aku plak masuk labor room temankan wife dia. Actually ni anak second depa. Walaupun kak ipar aku dah ada experience bersalin, tp dia still risau n takut2 jugak. Dah nama pun bersalin kan. Mestilah sakit.


Mak n Ayah yg menunggu dgn sabar


Tggu punya tunggu, tepat pukul 4.40 ptg skali ngan launan azan asar, kami terdenger jeritan baby. Alhamdulillah.. Selamat semuanya. X sampai 5 minit baby pun ditolak keluar, n dibersihkan dan dimandikan.




Tgk lah. Comel x? Baby boy. Berat 2.9 kg. Hee~


Si ayah merangkap kpd abang aku tgh azankan baby.


p/s: Pandai dia noh. Tggu tahun baru. T tiap2 tahun org sambut besday dia. Ish, jeles aih. Aku pun org lupa2 besday. haha. Apapun alhamdulillah semuanya selamat.. =)

Setakat ni dulu entry kali ini. Sebelum terlupa. Saksikan juga baby tahun baru yg aku ambik gambarnya, dimana duduk disebelah anak menakan aku. Lelaki jugak ni. Berat dia....4.1 kg. nah amik hang. haha. Gila sehat.

Happy New Year!

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 7:22 AM 2 comments

Salam semua. :) Macam mana sambut new year semalam? Meriah?? Oh, aku hanya sambut di atas katil saja. Tidur bagaikan bayi kecil.haha. Nak kuar g celebrate pun ayah keja, jadi mari tido habis2an saja. :D

Masuk ja tahun baru ni. Pasti ramai dah start azam macam2 kan? Azam aku eh? Ntah. haha. Blom pasti lagi la. Still terkapai2. Maybe blajar sungguh2 n habiskan deegre aku. Cakap pasal degree hari ni aku dah kna balik Melbourne. Eh, silap. Merbok... haha. Kelas dah nak start la. Jadi pasni asyik kna bangun awal saja. Tido lambat pulak. Siapkan assignment. Haih. Xpa..xpa. Semangat tahun baru katakan. Apapun, Happy new year kpd semua blogger2. :)

Semoga tahun ini membawa lebih seribu makna n kebaikkan kepada kita semua. Amin. :) Salam.

p/s: Hari ni anak sedara aku yg ke-4 lahir. Baby tahun baru. Jeleslah. T ic dia jd number yg sgt sedap. 110101. wahhh, jeles, jeles, jeles! *Aiseh mak su. Buat perangai elok2 skit. teheeee...Bye2.

Monday, January 31, 2011

Gusi Oh Gusi~~

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 10:28 PM 2 comments

Salam. Oh knapa sekarang antibodi aku sgt lemah? Asyik sakit saja. Skang sakit gusi pulak. Org kata mahu tumbuh gigi bongsu. Alahai gigi. Knapakah kau x nak tumbuh time kecik2 dulu ha?? Haih. Sangat sakitlah. Nak makan pun susah. Nak telan air liur pun susah. Apalah nasib T_____T

Sebelum ni x lah sakit sebegini rupa. Disebabkan sakit sgt aku pun amik keputusan pegi farmasi ja. Cari ubat. Dah makan ubat pun still sakit da.. Ya allah. Sabar2. Esok pg pasti okey ^_^ (sedapkan hati sendiri.. )

Rasa2 brapa lama mahu sakit begini? Kurus la gamaknya aku kan. Nak makan pun susah. Wuwuwuwu. =.=

Oklah mau tdo. Dgn gigi yg saket. Bui2. Salam~



Wednesday, January 26, 2011

Dalam Hati ada Taman :P

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 4:42 PM 0 comments

Salam semua. Sekarang dah makin malas mengupdate blog.....Sebab? Rasa Malas yg x terhingga. Keja banyak nak disiapkan. Tapi....Tapi.......X mengapa..... Sebab esok sudah start cuti ..Yey!!!


Hati berbunga2 riang.. Cuti selama 1 mggu. Hebat bukan. Semester Break + Cuti raya cina. walllaweh. Bestnya. :P Sudah x sabar mahu pulang dan ketemu family. :D Rindu sama budak2 ini.


Plan waktu cuti? Rehat sepuas2nya memandangkan assignment x la begitu banyak. Haha. Heaven nya jadi students. Kelas 2,3 kerat. Balik kelas tido. Heaven. Heaven. X macam keja. memang wajib hari2 la kan. 8 a.m until 5 p.m.

So memandangkan betapa heavennya cuti aku kali ni, jd aku nak plan dah bnda2 best untuk cuti 1 week ni. :D Tambah plak nanti cuti sem 4 bulan weh. Jeles ka x jeles ni? Haha. Syok2! maybe planning untuk cuti sem nanti nak pegi becuti ngan family :)


K.lah. T update lagi. Salam :)




Thursday, January 20, 2011

Sabarlah Hati

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 2:50 PM 1 comments

Sabarlah wahai hati.


Biarkan saja dia dan dunia nya.


Suatu hari dia pasti sedar dan tahu akan kesilapannya.


X pernah terlintas di hati ini untuk cemburukan dia kerana aku tahu aku hanyalah sbg manusia yg x pnah sempurna.

Salam








Thursday, January 13, 2011

Setelah Berminggu2 x Hupdate Blog. Hari Ini Sakit Perut Pula T___T

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 10:33 AM 0 comments

Salam semua. Dah lama x update blog sejak dua menjak ni. Pas buka ja sem baru asyik bz ke kelas saja. This sem smua kelas pukul 8. T_T Hari2 ngantok dalam kelas. Apadahal? Tido lambat? Oh Tidak. Sangat2 mengantok. Akibat menguap di dalam klas x berenti2 aku dipanggil ke depan kelas untuk jawab soklan. X ka jd femes sebentar? haha. Naseb2 T.T

Skang mari bebalik ke crita utama. Hari ni aku sakit perut sgt2. Subuh2 td dah bgun cari toilet. Ya allah. Tuhan ja yg tau. Maybe keracunan makanan agaknya. Sebab ada member2 jugak yg sakit perut. Haih. X ka naya kena macam ni. Nak tido pun susah gamaknya. Jadi aku bangun ja even klas aku cancel pg ini. Cancel weh. Cancel. Betapa berharganya bg aku kalau klas CANCEL. Sebab hr2 aku bgun awal siap2 p klas. Bila klas dah cancel pg ni bolehlah bngun lambat skit. Tup2 sakit perut plak. lagi awal aku bgun. Haha. Skang bila semua housemate tgh tido, aku ja yg jaga. Sakit perut punya hal. =_=

Jadi hampa rasa perlu x aku attend klas pukul 12 jap g akibat kesakitan keperutan aku nih? *Niat tidak mahu ke kelas nampaknya. Heee~ Btw, tq kepada Encik Jules krana belikan ubat. :)
So, stakat ni ja entry untuk berminggu2 yg x dihupdate. Salam.

Saturday, January 1, 2011

Mendapat Anak Saudara yg Ke-4 ^__^

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 7:14 PM 0 comments
Salam semua. Harini sempena tahun baru, hari baru, azam baru dan dengan jayanya aku tlah mendapat anak saudara baru. ^_^

Oh sudah bertambah anak saudaraku menjadi 4. :D Aku start pegi hospital besalin pas zohor dalam pukul 3.30 ptg. Sampai2 ja sana, kak ipar aku dah start x senang duduk. Sakit katanya. Bila tgk dia sakit nak besalin macam tu, aku dah mula gelabah. gelabah macam aku plak nak beranak. haha. Serius weh. Bila kita tgk org nak besalin, hati jadi kesian.. Sayu ja. Sebab tgk org dalam sakit kan. Nak tolong pun x tahu. Boleh nasihat kak ipar aku suh selawat ja banyak2.

Tepat pukul 4 ptg, nurse datang sebab nak kna masuk labor room. Start dr 4 ptg aku, mak n ayah tggulah kak ipar aku besalin. Abang aku plak masuk labor room temankan wife dia. Actually ni anak second depa. Walaupun kak ipar aku dah ada experience bersalin, tp dia still risau n takut2 jugak. Dah nama pun bersalin kan. Mestilah sakit.


Mak n Ayah yg menunggu dgn sabar


Tggu punya tunggu, tepat pukul 4.40 ptg skali ngan launan azan asar, kami terdenger jeritan baby. Alhamdulillah.. Selamat semuanya. X sampai 5 minit baby pun ditolak keluar, n dibersihkan dan dimandikan.




Tgk lah. Comel x? Baby boy. Berat 2.9 kg. Hee~


Si ayah merangkap kpd abang aku tgh azankan baby.


p/s: Pandai dia noh. Tggu tahun baru. T tiap2 tahun org sambut besday dia. Ish, jeles aih. Aku pun org lupa2 besday. haha. Apapun alhamdulillah semuanya selamat.. =)

Setakat ni dulu entry kali ini. Sebelum terlupa. Saksikan juga baby tahun baru yg aku ambik gambarnya, dimana duduk disebelah anak menakan aku. Lelaki jugak ni. Berat dia....4.1 kg. nah amik hang. haha. Gila sehat.

Happy New Year!

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 7:22 AM 2 comments

Salam semua. :) Macam mana sambut new year semalam? Meriah?? Oh, aku hanya sambut di atas katil saja. Tidur bagaikan bayi kecil.haha. Nak kuar g celebrate pun ayah keja, jadi mari tido habis2an saja. :D

Masuk ja tahun baru ni. Pasti ramai dah start azam macam2 kan? Azam aku eh? Ntah. haha. Blom pasti lagi la. Still terkapai2. Maybe blajar sungguh2 n habiskan deegre aku. Cakap pasal degree hari ni aku dah kna balik Melbourne. Eh, silap. Merbok... haha. Kelas dah nak start la. Jadi pasni asyik kna bangun awal saja. Tido lambat pulak. Siapkan assignment. Haih. Xpa..xpa. Semangat tahun baru katakan. Apapun, Happy new year kpd semua blogger2. :)

Semoga tahun ini membawa lebih seribu makna n kebaikkan kepada kita semua. Amin. :) Salam.

p/s: Hari ni anak sedara aku yg ke-4 lahir. Baby tahun baru. Jeleslah. T ic dia jd number yg sgt sedap. 110101. wahhh, jeles, jeles, jeles! *Aiseh mak su. Buat perangai elok2 skit. teheeee...Bye2.
 

Sweet Candy Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez