Tuesday, July 5, 2011

Kegemukkan Kemelandaan Kedirian~

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 5:11 PM 0 comments

Assalamualaikum

Mood sekarang sgt risau. Badan dah macam belon. Hampa. Hampa. Apa patut dibuat. Sila berdiet saja. =.=

Ini adalah saya pd masa sekarang. Hahaha. (Okey tipu. Sapa suh percaya :P )

Jadi mulai esok hari, saya akan berdiet sekeras2nya. Wahahaha... Ntah2 malam p tibai cheese nan pulak. Habis. Habis.. Silalah sedar diri wahai Nurul Hidayah. Kamu sudah ke "chubby" an. Baiklah. Baiklah. Esok saya diet. =.=


Dan kemudian, harap2nya boleh jd begini. Lihat pinggang dia, kurus bukan. Haha ^__^ (Angan2 ja ko dayah)

Wish me luck. T__T

Salam. Bubye.

Friday, July 1, 2011

Entry x dak keja namanya~

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 1:53 AM 2 comments

Assalamualaikum w.b.t

Dah pukul 1.53 pagi. Mata x mengantok. Jadi macam mana ini? Esok kena bangun awal dan jaga anak2. (Wah anak2 tuuu. Anak2 menakan cukup la cik dayah. Anak sendiri lambat g..Haha)

Okey, sekarang mata jd begini. X dapat ditutup dgn rapat. Perlu bagaimana? Pasrah sahajalah wahai cik dayah. Esok kamu bejaga lah untuk ngasuh anak2 dan sekaligus memiliki mata panda akibat tidak cukup tidur.

Apa patut dibuat. Tidak mengantok pula setelah solat isyak. Jadi mari on9 saja n buat entry x tentu hala. ^__^

p/s: Entry mengarut tamat. Sekian. Assalamualaikum. T__T

Friday, June 17, 2011

Dimulakan dengan Bismillah :)

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 7:19 AM 2 comments

Assalamualaikum w.b.t.

Pertama skali ku ucapkan ALHAMDULILLAH sangat2 Ya Allah. Kau makbulkan doaku, doa ibuku dan ayahku. Sesungguhnya hanya padamulah aku meminta :') Syukran :)

Hari ni result UiTM (Degree) kuar. Dr semalam lagi sebenarnya aku dah tggu rsult aku masuk e-mail... dah sampai sejam aku jd give up. Jadi offline saja. Trus tido. Hati sangat2 x sedap memikirkan result. Sebab? Aku langsung x confident ngan paper aku buat. Serius killer paper. Jadi sangat2 risau. selalu monolog pd diri sendiri "aku repeatkah" wuuu~~ Takut.

Tapi hari ni, pas subuh td aku cepat2 online. N tgk result. Macam x percaya. Serius sebak. Doaku dan mak, ayah termakbul jua. Terima Kasih Ya Allah. Sesungguhnya aku sgt besyukur padamu.

Terima kasih buat mak ayah, lecturer n kawan2 yg selama ini slalu membantu dalam pelajaran. Jasa kalian sangat sangat sangat dikenang :) Heart u guys!


p/s: Subject yg aku takut sangat2 tu alhamdulillah ok. Terima Kaseh Tuan Syed! :')
Boleh makan n tido dgn riang selepas ini.

Assalamualaikum w.b.t



Thursday, June 16, 2011

Aiskrim Oreo Buatan Sendiri :)

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 9:09 PM 0 comments


Assalamualaikum. ^__^

Petang td macam teringin nak buat aiskrim sendiri sebab terbaca resipi aiskrim coklat oreo kat internet. Zupsssss trus beli barang n mulakan proses membuat aiskrim oreo. Sangat mudah okey nak buat aiskrim ni rupanya. Macam makan kacang ja. Teheee...

Jadi hasilnya adalah seperti begini


Sila abaikan segala kecomotan di tepi2 bekas tersebut T__T

Kesimpulannya sangat sedap. So sesapa yg rasa nak cuba bolehla ke link ini okey :)


Selamat mencuba!

p/s: Aisyah pun makan sampai x tgk org sebelah. :P




Injection~

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 1:10 PM 0 comments


Assalamualaikum w.b.t. Harini 16 Jun, pg2 den n family dah ke klinik. untuk amik injection bg persediaan kami ke umrah nanti. Dah lama x kena suntikan, jd takut pula rasanya. Aduh~

Nampak muka doktor sangat serius. Hati juga jd sangat takut T_T


Tapi atas semnagat kental, beres ja semua. (padahal x rasa apapun =.=) hehe. Takut ja lebih. Tapi dah lama2 rasa kurang sedap pula. Maybe effect dr suntikan tu agaknya. So far, banyak jugak la persediaan yg dah dilakukan. Tinggal nak attend beberapa kursus and blajar cara2 mengerjakan umrah. Moga2 kami sekeluarga mendapat umrah yg mabrur. Amin :)

p/s: Besok result akan diumumkan. Doakan semoga result den n kawan2 cemerlang hendaknya. Amin.

Assalamualaikum w.b.t :) See Ya!

Wednesday, June 15, 2011

Ketaq Lutut Habaq Hang Wei~

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 9:36 AM 2 comments
Klik untuk gemokkan gambar


Assalamualaikum. Tgk tajuk entry pun macam takut lebeh bukan? haha . Pasti semuanya budak2 degree UiTM seluruh Malaysia juga sedang kerisauan seperti aku. Serius weh, aku sgt2 risau sekarang. Lusa bersamaan 17 Jun ni result degree akan dikeluarkan. Fuhhh~~ Berpeluh2 bai nak tau result.

To all Degree Students, gudluck untuk result ampa semua ok. Moga2 result sem ni lebih baik dr sebelum2ya. Amin. :)

Jum kita serang portal uitm untuk check result or bleh ja access e-mail ampa untuk tgk result :) Gudluck..Gudluck..Gudluck to u. N to me too :)

Bubbye. Assalamualaikum =)

Thursday, May 26, 2011

I'm Back People!

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 11:45 AM 0 comments
Assalamualaikum~Waduh, udah sebulan aku x hupdate blog ni. Maaplah wahai blog. Mood x sampai la. Hehe~ But, dun wory. Pasni aku akan rajin update okey :) Btw, cita terbaru skang, aku tgh cuti sem yg sangat pnjg. 4 bulan okey~ Jadi terpaksalah jadi mak kepada 2 org anak2 buah. Babysitter lah jawabnya :)

Malam ni kami sekeluarga akan betolak ke Terengganu untuk antar cousin aku ke UiTM. Sambil2 tu akan g jalan2 Kelantan, Pahang n KL. Wuuu~ Best bangat. Dah x sabar rasanya nak shopping sakan :) Tapi barang apapun masih belum packing. Malas betol. Kenapalah kau malas sangat NURUL HIDAYAH!

Okeylah, nak g tgk apa yg patut yg boleh dikemas. Chow cincau. Bye2!


Wednesday, April 6, 2011

Schedule untuk 2 minggu bermula hari ini~

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 2:50 AM 1 comments
Salam :)

Nampak gambar di atas?? ya. sila percaya. Itu adalah segala kerja yang perlu disetelkan dalam masa 2 mggu ini sebelum cuti study week. Wuuu~~~ sangat2 bz. Time2 macam ni lah baru terpikir "bila mahu cuti sem?" haha..

Sungguh banyak test, assignment, final project mahu disubmit dan disetelkan. Ada banyak lagi sebenarnya. Telupa list nampaknya. T__T

Maaf sajalah jika sudah x menghupdate blog. Nanti cuti sem kita hupdate laju2 okeh. Mahu smbung buat research method punya keja. Esok mahu sumbit. Sekarang sudah pukul 2.54 pagi. masih belom tidur. Harap2nya dapat siapakn keja dgn cepat. P/s: tapi sempat lg update blog. haha.

Oklah, bubye.... :)

Saturday, March 19, 2011

Hari yang agak menakutkan~

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 4:56 PM 0 comments
Salam..

Hari ini, pagi2 lagi.. Cik ini telah gerak saya dr tido dgn muka yg sangat sedih n ketakutan..


Cik Di Atas: Dayah...Dayah.. Bangun2...
Saya yg Ketiduran: ya..ya.. napa?
Cik Di Atas: hmmm!! Aku nampak cik U!
Saya yg Ketiduran: Hah??? Hang mamai kot???
Cik Di Atas: Bukanlah! Aku nampak!

Lantas saya seperti Inspektor Gadget terus ke dapur. Ya, nampaknya ada Encik Ular di grill belakang rumah. Waduh2~~ Lantas trus mencapai telefon bimbit. Dan memanggil Encik ini .



Saya yg ketakutan: Hello.. Boleh tolang datang umah x?
En Di Atas: Kenapa???
Saya yg ketakutan: Umah kami ada ular. Cepat2...

Fuh, sepantas kilat encik ini sampai. Dan misi mencari cik ular bermula. Cik Ayien sungguh ketakutan. Fobia katanya. Jadi Cik Tikah n Cik Fauzi saja yang bersungguh2 memburu mangsa itu. Haha. Saya? Hanya mampu tgk dan memberi arahan.

Macam org professional. Dibantu oleh Cik Tikah

Main sembunyi2 pulak cik U ini nampaknya. Penat kami ketuk2 pintu itu sebab dia telah bersembunyi di dalam pintu tersebut. Ngeri bukan.

Tiba2 dan tiba2 ular tu kluar. Serius smua takut n lari. Tambah2 cik ayin. sure2 hilang dr pandangan mata. Haha. Atas kepakaran Cik Jules n Cik Tikah ular tersebut telah kembali ke rahmatullah dgn selamatnya. Ish3..


Yay! Dapat kamu wahai ular.


Ala..kecik ja??? Tetap bahaya weh. Tetap bahaya! Nampak x? Nampak x??


Okeh, Mari zoom lebih dekat.


Lihat,kesian sama dia. Telah mati dgn jayanya. Maaflah, terpaksa membunuh kamu wahai ular. Wuuuwwuuu~~


Terima Kaseh banyak2 kepada En Jules Foxi kerana membantu kami bertiga sekaligus menyelamatkan kami. Jasamu sangat, sangat, sangat, sangat dikenang :)



Friday, March 11, 2011

Hikayat Merong Mahawangsa~

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 8:06 PM 0 comments

Salam.

Hari ini pegi tgk cerita ini. Wuwuwuwu~~~ 5 bintang bg kamulah! Sangat best.


X sangka filem melayu dapat buat sebegini rupa. Syabas Malaysia especially to Yusry KRU ^___^


For me, filem ni boleh dikatakan setanding ngan filem2 barat. Dr segi jalan cita n pelakon. Even adalah part2 yg lawak2 tu. hee~ Sgt mengelikan hati. Sesiapa yg tgk cita ni x rugi lah. Tambah plak kita bleh tahu pasal sejarah dulu2 yg kita kurang tahu kan?


Balik dr tgk wayang ini, hujan sangat lebat. Rempit tahap laju. Pipi sangat sakit kerana hujan mencucuk2. Waduh2~


Sekarang perot sudah lapar. Mahu makan bersama Miss ayin. Tggl kami berdua saja di rumah. Yang lain pulang ke kampung halaman.T__T


Btw, sudah lama x hupdate ini blog. Mintak maaflah kamu wahai blog. Sejak jadi dewasa ini, banyak benda perlu dibereskan. Haha...( Ayat x boleh blah). Budget sudah dewasa ala2 boleh kawen. :P

Hah! Cakap bab kawen. Sudah ramai teman2 mahu tunang, nikah. Kenapakah? Musim kawenkah? Anyway, congrats bg kamu semua. Especially to Atif n Wani yg akan bertunang esok. :) Semoga bekekalan hingga ke jinjang pelamin.. Amin~~ :)

T hupdate laju2 lagi okey. Assalamualaikum ^__^

Wednesday, February 23, 2011

::Bad Day::

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 8:25 PM 0 comments
Salam.

Agak lama x update blog. Maaf wahai blog tesayang. Saya tidak mempunyai masa yg banyak untuk melayan kamu. Tp malam ni agak free untuk menulis apa yg patut.


Harini agak sedeh sedikit akibat satu masalah yg x dijangka. T_T.. Rasa serba salah sgt. Maybe is not my fault, but i'm responsible for that problems. Sangat risau. Macam mahu tecabut jantung saja.

Penahkah kalian smua merasa serba salah terhadap sesuatu pekara yg kita langung x jangka bnda tu akan jd pd diri sendiri? Rasa macam useless sangat2. Yes. I'm very give up right now. :(

Saya mintak maaf terhadap org yg berkenaan. Saya minta maaf. Walaupun kalian kata bukan salah saya, tetapi saya tetap berasa serba salah. I'm so sorry. T___T



p/s: Masih terpikir hal ini sejak pg tadi. langsung x senang duduk. Ya Allah. Bantulah hambamu ini.

Wednesday, February 9, 2011

Kak Limah oh Kak Limah

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 6:16 PM 1 comments
Assalamualaikum w.b.t wahai rakyat2 jelata. :P

Mood minggu ini agak baik disebabkan asyik bergelak tawa saja x habis2. masuk ni dah 8 atau 9 kali dah aku layan cita ni. Gila gempak. Mau guling2 atas kate tgk. Memang best lah.


Watak si Usop ini sgt mengelikan hati. Admire kamulah wahai usop. Haha.

Gila kentang ka x boleh tgk kek hr jadi tgh jalan? X pasal2 lumpuh tehegeh2 nek Wellcha..kah3..X penah dibuat org. dah nama pun lumpuh kan? Apasal plak la kome boleh jalan sambil lari2 bawak welcha kome tuh? X pahe aih teman.
Minggu ni jugak laptop buat hal la kan. habisnya assgnment teman dia kokak. Tepaksa la plak buat lain. Hadoi. pas2 sekarang x berlaptop la gamaknya. Tepaksa pinjam laptop kakak ipar yg baek hati. Tq kak mas =)
Besok mahu siap2 pulang ke Penang. habis ja klas pukul 12 tuh, trus lari laju2 balik umah. (gila pa lari. nek moto cukop. haha). Motif pulang? mahu baiki laptop yg gamaknya hidup segan mati x mahu itu. Aduh. Sungguh dukacitalah kamu. mau habis duit brapa ratus pulak. T___T
Ada sesapa baik hati mau sumbangkan laptop free kat teman? Hik3. Besday walaupun lambat lagi, ala, kira hadiah besday tahun lepas la. :P X gitu? Pangggggg!! laju singgah pipi. kah3.
Ok, x tahu nak merepek meraban dah kat sini. Mau out. mandi n solat. Assalamualaikum w.b.t ^____^



Monday, January 31, 2011

Gusi Oh Gusi~~

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 10:28 PM 2 comments

Salam. Oh knapa sekarang antibodi aku sgt lemah? Asyik sakit saja. Skang sakit gusi pulak. Org kata mahu tumbuh gigi bongsu. Alahai gigi. Knapakah kau x nak tumbuh time kecik2 dulu ha?? Haih. Sangat sakitlah. Nak makan pun susah. Nak telan air liur pun susah. Apalah nasib T_____T

Sebelum ni x lah sakit sebegini rupa. Disebabkan sakit sgt aku pun amik keputusan pegi farmasi ja. Cari ubat. Dah makan ubat pun still sakit da.. Ya allah. Sabar2. Esok pg pasti okey ^_^ (sedapkan hati sendiri.. )

Rasa2 brapa lama mahu sakit begini? Kurus la gamaknya aku kan. Nak makan pun susah. Wuwuwuwu. =.=

Oklah mau tdo. Dgn gigi yg saket. Bui2. Salam~



Wednesday, January 26, 2011

Dalam Hati ada Taman :P

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 4:42 PM 0 comments

Salam semua. Sekarang dah makin malas mengupdate blog.....Sebab? Rasa Malas yg x terhingga. Keja banyak nak disiapkan. Tapi....Tapi.......X mengapa..... Sebab esok sudah start cuti ..Yey!!!


Hati berbunga2 riang.. Cuti selama 1 mggu. Hebat bukan. Semester Break + Cuti raya cina. walllaweh. Bestnya. :P Sudah x sabar mahu pulang dan ketemu family. :D Rindu sama budak2 ini.


Plan waktu cuti? Rehat sepuas2nya memandangkan assignment x la begitu banyak. Haha. Heaven nya jadi students. Kelas 2,3 kerat. Balik kelas tido. Heaven. Heaven. X macam keja. memang wajib hari2 la kan. 8 a.m until 5 p.m.

So memandangkan betapa heavennya cuti aku kali ni, jd aku nak plan dah bnda2 best untuk cuti 1 week ni. :D Tambah plak nanti cuti sem 4 bulan weh. Jeles ka x jeles ni? Haha. Syok2! maybe planning untuk cuti sem nanti nak pegi becuti ngan family :)


K.lah. T update lagi. Salam :)




Thursday, January 20, 2011

Sabarlah Hati

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 2:50 PM 1 comments

Sabarlah wahai hati.


Biarkan saja dia dan dunia nya.


Suatu hari dia pasti sedar dan tahu akan kesilapannya.


X pernah terlintas di hati ini untuk cemburukan dia kerana aku tahu aku hanyalah sbg manusia yg x pnah sempurna.

Salam








Thursday, January 13, 2011

Setelah Berminggu2 x Hupdate Blog. Hari Ini Sakit Perut Pula T___T

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 10:33 AM 0 comments

Salam semua. Dah lama x update blog sejak dua menjak ni. Pas buka ja sem baru asyik bz ke kelas saja. This sem smua kelas pukul 8. T_T Hari2 ngantok dalam kelas. Apadahal? Tido lambat? Oh Tidak. Sangat2 mengantok. Akibat menguap di dalam klas x berenti2 aku dipanggil ke depan kelas untuk jawab soklan. X ka jd femes sebentar? haha. Naseb2 T.T

Skang mari bebalik ke crita utama. Hari ni aku sakit perut sgt2. Subuh2 td dah bgun cari toilet. Ya allah. Tuhan ja yg tau. Maybe keracunan makanan agaknya. Sebab ada member2 jugak yg sakit perut. Haih. X ka naya kena macam ni. Nak tido pun susah gamaknya. Jadi aku bangun ja even klas aku cancel pg ini. Cancel weh. Cancel. Betapa berharganya bg aku kalau klas CANCEL. Sebab hr2 aku bgun awal siap2 p klas. Bila klas dah cancel pg ni bolehlah bngun lambat skit. Tup2 sakit perut plak. lagi awal aku bgun. Haha. Skang bila semua housemate tgh tido, aku ja yg jaga. Sakit perut punya hal. =_=

Jadi hampa rasa perlu x aku attend klas pukul 12 jap g akibat kesakitan keperutan aku nih? *Niat tidak mahu ke kelas nampaknya. Heee~ Btw, tq kepada Encik Jules krana belikan ubat. :)
So, stakat ni ja entry untuk berminggu2 yg x dihupdate. Salam.

Saturday, January 1, 2011

Mendapat Anak Saudara yg Ke-4 ^__^

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 7:14 PM 0 comments
Salam semua. Harini sempena tahun baru, hari baru, azam baru dan dengan jayanya aku tlah mendapat anak saudara baru. ^_^

Oh sudah bertambah anak saudaraku menjadi 4. :D Aku start pegi hospital besalin pas zohor dalam pukul 3.30 ptg. Sampai2 ja sana, kak ipar aku dah start x senang duduk. Sakit katanya. Bila tgk dia sakit nak besalin macam tu, aku dah mula gelabah. gelabah macam aku plak nak beranak. haha. Serius weh. Bila kita tgk org nak besalin, hati jadi kesian.. Sayu ja. Sebab tgk org dalam sakit kan. Nak tolong pun x tahu. Boleh nasihat kak ipar aku suh selawat ja banyak2.

Tepat pukul 4 ptg, nurse datang sebab nak kna masuk labor room. Start dr 4 ptg aku, mak n ayah tggulah kak ipar aku besalin. Abang aku plak masuk labor room temankan wife dia. Actually ni anak second depa. Walaupun kak ipar aku dah ada experience bersalin, tp dia still risau n takut2 jugak. Dah nama pun bersalin kan. Mestilah sakit.


Mak n Ayah yg menunggu dgn sabar


Tggu punya tunggu, tepat pukul 4.40 ptg skali ngan launan azan asar, kami terdenger jeritan baby. Alhamdulillah.. Selamat semuanya. X sampai 5 minit baby pun ditolak keluar, n dibersihkan dan dimandikan.




Tgk lah. Comel x? Baby boy. Berat 2.9 kg. Hee~


Si ayah merangkap kpd abang aku tgh azankan baby.


p/s: Pandai dia noh. Tggu tahun baru. T tiap2 tahun org sambut besday dia. Ish, jeles aih. Aku pun org lupa2 besday. haha. Apapun alhamdulillah semuanya selamat.. =)

Setakat ni dulu entry kali ini. Sebelum terlupa. Saksikan juga baby tahun baru yg aku ambik gambarnya, dimana duduk disebelah anak menakan aku. Lelaki jugak ni. Berat dia....4.1 kg. nah amik hang. haha. Gila sehat.

Happy New Year!

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 7:22 AM 2 comments

Salam semua. :) Macam mana sambut new year semalam? Meriah?? Oh, aku hanya sambut di atas katil saja. Tidur bagaikan bayi kecil.haha. Nak kuar g celebrate pun ayah keja, jadi mari tido habis2an saja. :D

Masuk ja tahun baru ni. Pasti ramai dah start azam macam2 kan? Azam aku eh? Ntah. haha. Blom pasti lagi la. Still terkapai2. Maybe blajar sungguh2 n habiskan deegre aku. Cakap pasal degree hari ni aku dah kna balik Melbourne. Eh, silap. Merbok... haha. Kelas dah nak start la. Jadi pasni asyik kna bangun awal saja. Tido lambat pulak. Siapkan assignment. Haih. Xpa..xpa. Semangat tahun baru katakan. Apapun, Happy new year kpd semua blogger2. :)

Semoga tahun ini membawa lebih seribu makna n kebaikkan kepada kita semua. Amin. :) Salam.

p/s: Hari ni anak sedara aku yg ke-4 lahir. Baby tahun baru. Jeleslah. T ic dia jd number yg sgt sedap. 110101. wahhh, jeles, jeles, jeles! *Aiseh mak su. Buat perangai elok2 skit. teheeee...Bye2.

Tuesday, July 5, 2011

Kegemukkan Kemelandaan Kedirian~

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 5:11 PM 0 comments

Assalamualaikum

Mood sekarang sgt risau. Badan dah macam belon. Hampa. Hampa. Apa patut dibuat. Sila berdiet saja. =.=

Ini adalah saya pd masa sekarang. Hahaha. (Okey tipu. Sapa suh percaya :P )

Jadi mulai esok hari, saya akan berdiet sekeras2nya. Wahahaha... Ntah2 malam p tibai cheese nan pulak. Habis. Habis.. Silalah sedar diri wahai Nurul Hidayah. Kamu sudah ke "chubby" an. Baiklah. Baiklah. Esok saya diet. =.=


Dan kemudian, harap2nya boleh jd begini. Lihat pinggang dia, kurus bukan. Haha ^__^ (Angan2 ja ko dayah)

Wish me luck. T__T

Salam. Bubye.

Friday, July 1, 2011

Entry x dak keja namanya~

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 1:53 AM 2 comments

Assalamualaikum w.b.t

Dah pukul 1.53 pagi. Mata x mengantok. Jadi macam mana ini? Esok kena bangun awal dan jaga anak2. (Wah anak2 tuuu. Anak2 menakan cukup la cik dayah. Anak sendiri lambat g..Haha)

Okey, sekarang mata jd begini. X dapat ditutup dgn rapat. Perlu bagaimana? Pasrah sahajalah wahai cik dayah. Esok kamu bejaga lah untuk ngasuh anak2 dan sekaligus memiliki mata panda akibat tidak cukup tidur.

Apa patut dibuat. Tidak mengantok pula setelah solat isyak. Jadi mari on9 saja n buat entry x tentu hala. ^__^

p/s: Entry mengarut tamat. Sekian. Assalamualaikum. T__T

Friday, June 17, 2011

Dimulakan dengan Bismillah :)

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 7:19 AM 2 comments

Assalamualaikum w.b.t.

Pertama skali ku ucapkan ALHAMDULILLAH sangat2 Ya Allah. Kau makbulkan doaku, doa ibuku dan ayahku. Sesungguhnya hanya padamulah aku meminta :') Syukran :)

Hari ni result UiTM (Degree) kuar. Dr semalam lagi sebenarnya aku dah tggu rsult aku masuk e-mail... dah sampai sejam aku jd give up. Jadi offline saja. Trus tido. Hati sangat2 x sedap memikirkan result. Sebab? Aku langsung x confident ngan paper aku buat. Serius killer paper. Jadi sangat2 risau. selalu monolog pd diri sendiri "aku repeatkah" wuuu~~ Takut.

Tapi hari ni, pas subuh td aku cepat2 online. N tgk result. Macam x percaya. Serius sebak. Doaku dan mak, ayah termakbul jua. Terima Kasih Ya Allah. Sesungguhnya aku sgt besyukur padamu.

Terima kasih buat mak ayah, lecturer n kawan2 yg selama ini slalu membantu dalam pelajaran. Jasa kalian sangat sangat sangat dikenang :) Heart u guys!


p/s: Subject yg aku takut sangat2 tu alhamdulillah ok. Terima Kaseh Tuan Syed! :')
Boleh makan n tido dgn riang selepas ini.

Assalamualaikum w.b.t



Thursday, June 16, 2011

Aiskrim Oreo Buatan Sendiri :)

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 9:09 PM 0 comments


Assalamualaikum. ^__^

Petang td macam teringin nak buat aiskrim sendiri sebab terbaca resipi aiskrim coklat oreo kat internet. Zupsssss trus beli barang n mulakan proses membuat aiskrim oreo. Sangat mudah okey nak buat aiskrim ni rupanya. Macam makan kacang ja. Teheee...

Jadi hasilnya adalah seperti begini


Sila abaikan segala kecomotan di tepi2 bekas tersebut T__T

Kesimpulannya sangat sedap. So sesapa yg rasa nak cuba bolehla ke link ini okey :)


Selamat mencuba!

p/s: Aisyah pun makan sampai x tgk org sebelah. :P




Injection~

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 1:10 PM 0 comments


Assalamualaikum w.b.t. Harini 16 Jun, pg2 den n family dah ke klinik. untuk amik injection bg persediaan kami ke umrah nanti. Dah lama x kena suntikan, jd takut pula rasanya. Aduh~

Nampak muka doktor sangat serius. Hati juga jd sangat takut T_T


Tapi atas semnagat kental, beres ja semua. (padahal x rasa apapun =.=) hehe. Takut ja lebih. Tapi dah lama2 rasa kurang sedap pula. Maybe effect dr suntikan tu agaknya. So far, banyak jugak la persediaan yg dah dilakukan. Tinggal nak attend beberapa kursus and blajar cara2 mengerjakan umrah. Moga2 kami sekeluarga mendapat umrah yg mabrur. Amin :)

p/s: Besok result akan diumumkan. Doakan semoga result den n kawan2 cemerlang hendaknya. Amin.

Assalamualaikum w.b.t :) See Ya!

Wednesday, June 15, 2011

Ketaq Lutut Habaq Hang Wei~

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 9:36 AM 2 comments
Klik untuk gemokkan gambar


Assalamualaikum. Tgk tajuk entry pun macam takut lebeh bukan? haha . Pasti semuanya budak2 degree UiTM seluruh Malaysia juga sedang kerisauan seperti aku. Serius weh, aku sgt2 risau sekarang. Lusa bersamaan 17 Jun ni result degree akan dikeluarkan. Fuhhh~~ Berpeluh2 bai nak tau result.

To all Degree Students, gudluck untuk result ampa semua ok. Moga2 result sem ni lebih baik dr sebelum2ya. Amin. :)

Jum kita serang portal uitm untuk check result or bleh ja access e-mail ampa untuk tgk result :) Gudluck..Gudluck..Gudluck to u. N to me too :)

Bubbye. Assalamualaikum =)

Thursday, May 26, 2011

I'm Back People!

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 11:45 AM 0 comments
Assalamualaikum~Waduh, udah sebulan aku x hupdate blog ni. Maaplah wahai blog. Mood x sampai la. Hehe~ But, dun wory. Pasni aku akan rajin update okey :) Btw, cita terbaru skang, aku tgh cuti sem yg sangat pnjg. 4 bulan okey~ Jadi terpaksalah jadi mak kepada 2 org anak2 buah. Babysitter lah jawabnya :)

Malam ni kami sekeluarga akan betolak ke Terengganu untuk antar cousin aku ke UiTM. Sambil2 tu akan g jalan2 Kelantan, Pahang n KL. Wuuu~ Best bangat. Dah x sabar rasanya nak shopping sakan :) Tapi barang apapun masih belum packing. Malas betol. Kenapalah kau malas sangat NURUL HIDAYAH!

Okeylah, nak g tgk apa yg patut yg boleh dikemas. Chow cincau. Bye2!


Wednesday, April 6, 2011

Schedule untuk 2 minggu bermula hari ini~

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 2:50 AM 1 comments
Salam :)

Nampak gambar di atas?? ya. sila percaya. Itu adalah segala kerja yang perlu disetelkan dalam masa 2 mggu ini sebelum cuti study week. Wuuu~~~ sangat2 bz. Time2 macam ni lah baru terpikir "bila mahu cuti sem?" haha..

Sungguh banyak test, assignment, final project mahu disubmit dan disetelkan. Ada banyak lagi sebenarnya. Telupa list nampaknya. T__T

Maaf sajalah jika sudah x menghupdate blog. Nanti cuti sem kita hupdate laju2 okeh. Mahu smbung buat research method punya keja. Esok mahu sumbit. Sekarang sudah pukul 2.54 pagi. masih belom tidur. Harap2nya dapat siapakn keja dgn cepat. P/s: tapi sempat lg update blog. haha.

Oklah, bubye.... :)

Saturday, March 19, 2011

Hari yang agak menakutkan~

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 4:56 PM 0 comments
Salam..

Hari ini, pagi2 lagi.. Cik ini telah gerak saya dr tido dgn muka yg sangat sedih n ketakutan..


Cik Di Atas: Dayah...Dayah.. Bangun2...
Saya yg Ketiduran: ya..ya.. napa?
Cik Di Atas: hmmm!! Aku nampak cik U!
Saya yg Ketiduran: Hah??? Hang mamai kot???
Cik Di Atas: Bukanlah! Aku nampak!

Lantas saya seperti Inspektor Gadget terus ke dapur. Ya, nampaknya ada Encik Ular di grill belakang rumah. Waduh2~~ Lantas trus mencapai telefon bimbit. Dan memanggil Encik ini .



Saya yg ketakutan: Hello.. Boleh tolang datang umah x?
En Di Atas: Kenapa???
Saya yg ketakutan: Umah kami ada ular. Cepat2...

Fuh, sepantas kilat encik ini sampai. Dan misi mencari cik ular bermula. Cik Ayien sungguh ketakutan. Fobia katanya. Jadi Cik Tikah n Cik Fauzi saja yang bersungguh2 memburu mangsa itu. Haha. Saya? Hanya mampu tgk dan memberi arahan.

Macam org professional. Dibantu oleh Cik Tikah

Main sembunyi2 pulak cik U ini nampaknya. Penat kami ketuk2 pintu itu sebab dia telah bersembunyi di dalam pintu tersebut. Ngeri bukan.

Tiba2 dan tiba2 ular tu kluar. Serius smua takut n lari. Tambah2 cik ayin. sure2 hilang dr pandangan mata. Haha. Atas kepakaran Cik Jules n Cik Tikah ular tersebut telah kembali ke rahmatullah dgn selamatnya. Ish3..


Yay! Dapat kamu wahai ular.


Ala..kecik ja??? Tetap bahaya weh. Tetap bahaya! Nampak x? Nampak x??


Okeh, Mari zoom lebih dekat.


Lihat,kesian sama dia. Telah mati dgn jayanya. Maaflah, terpaksa membunuh kamu wahai ular. Wuuuwwuuu~~


Terima Kaseh banyak2 kepada En Jules Foxi kerana membantu kami bertiga sekaligus menyelamatkan kami. Jasamu sangat, sangat, sangat, sangat dikenang :)



Friday, March 11, 2011

Hikayat Merong Mahawangsa~

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 8:06 PM 0 comments

Salam.

Hari ini pegi tgk cerita ini. Wuwuwuwu~~~ 5 bintang bg kamulah! Sangat best.


X sangka filem melayu dapat buat sebegini rupa. Syabas Malaysia especially to Yusry KRU ^___^


For me, filem ni boleh dikatakan setanding ngan filem2 barat. Dr segi jalan cita n pelakon. Even adalah part2 yg lawak2 tu. hee~ Sgt mengelikan hati. Sesiapa yg tgk cita ni x rugi lah. Tambah plak kita bleh tahu pasal sejarah dulu2 yg kita kurang tahu kan?


Balik dr tgk wayang ini, hujan sangat lebat. Rempit tahap laju. Pipi sangat sakit kerana hujan mencucuk2. Waduh2~


Sekarang perot sudah lapar. Mahu makan bersama Miss ayin. Tggl kami berdua saja di rumah. Yang lain pulang ke kampung halaman.T__T


Btw, sudah lama x hupdate ini blog. Mintak maaflah kamu wahai blog. Sejak jadi dewasa ini, banyak benda perlu dibereskan. Haha...( Ayat x boleh blah). Budget sudah dewasa ala2 boleh kawen. :P

Hah! Cakap bab kawen. Sudah ramai teman2 mahu tunang, nikah. Kenapakah? Musim kawenkah? Anyway, congrats bg kamu semua. Especially to Atif n Wani yg akan bertunang esok. :) Semoga bekekalan hingga ke jinjang pelamin.. Amin~~ :)

T hupdate laju2 lagi okey. Assalamualaikum ^__^

Wednesday, February 23, 2011

::Bad Day::

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 8:25 PM 0 comments
Salam.

Agak lama x update blog. Maaf wahai blog tesayang. Saya tidak mempunyai masa yg banyak untuk melayan kamu. Tp malam ni agak free untuk menulis apa yg patut.


Harini agak sedeh sedikit akibat satu masalah yg x dijangka. T_T.. Rasa serba salah sgt. Maybe is not my fault, but i'm responsible for that problems. Sangat risau. Macam mahu tecabut jantung saja.

Penahkah kalian smua merasa serba salah terhadap sesuatu pekara yg kita langung x jangka bnda tu akan jd pd diri sendiri? Rasa macam useless sangat2. Yes. I'm very give up right now. :(

Saya mintak maaf terhadap org yg berkenaan. Saya minta maaf. Walaupun kalian kata bukan salah saya, tetapi saya tetap berasa serba salah. I'm so sorry. T___T



p/s: Masih terpikir hal ini sejak pg tadi. langsung x senang duduk. Ya Allah. Bantulah hambamu ini.

Wednesday, February 9, 2011

Kak Limah oh Kak Limah

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 6:16 PM 1 comments
Assalamualaikum w.b.t wahai rakyat2 jelata. :P

Mood minggu ini agak baik disebabkan asyik bergelak tawa saja x habis2. masuk ni dah 8 atau 9 kali dah aku layan cita ni. Gila gempak. Mau guling2 atas kate tgk. Memang best lah.


Watak si Usop ini sgt mengelikan hati. Admire kamulah wahai usop. Haha.

Gila kentang ka x boleh tgk kek hr jadi tgh jalan? X pasal2 lumpuh tehegeh2 nek Wellcha..kah3..X penah dibuat org. dah nama pun lumpuh kan? Apasal plak la kome boleh jalan sambil lari2 bawak welcha kome tuh? X pahe aih teman.
Minggu ni jugak laptop buat hal la kan. habisnya assgnment teman dia kokak. Tepaksa la plak buat lain. Hadoi. pas2 sekarang x berlaptop la gamaknya. Tepaksa pinjam laptop kakak ipar yg baek hati. Tq kak mas =)
Besok mahu siap2 pulang ke Penang. habis ja klas pukul 12 tuh, trus lari laju2 balik umah. (gila pa lari. nek moto cukop. haha). Motif pulang? mahu baiki laptop yg gamaknya hidup segan mati x mahu itu. Aduh. Sungguh dukacitalah kamu. mau habis duit brapa ratus pulak. T___T
Ada sesapa baik hati mau sumbangkan laptop free kat teman? Hik3. Besday walaupun lambat lagi, ala, kira hadiah besday tahun lepas la. :P X gitu? Pangggggg!! laju singgah pipi. kah3.
Ok, x tahu nak merepek meraban dah kat sini. Mau out. mandi n solat. Assalamualaikum w.b.t ^____^



Monday, January 31, 2011

Gusi Oh Gusi~~

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 10:28 PM 2 comments

Salam. Oh knapa sekarang antibodi aku sgt lemah? Asyik sakit saja. Skang sakit gusi pulak. Org kata mahu tumbuh gigi bongsu. Alahai gigi. Knapakah kau x nak tumbuh time kecik2 dulu ha?? Haih. Sangat sakitlah. Nak makan pun susah. Nak telan air liur pun susah. Apalah nasib T_____T

Sebelum ni x lah sakit sebegini rupa. Disebabkan sakit sgt aku pun amik keputusan pegi farmasi ja. Cari ubat. Dah makan ubat pun still sakit da.. Ya allah. Sabar2. Esok pg pasti okey ^_^ (sedapkan hati sendiri.. )

Rasa2 brapa lama mahu sakit begini? Kurus la gamaknya aku kan. Nak makan pun susah. Wuwuwuwu. =.=

Oklah mau tdo. Dgn gigi yg saket. Bui2. Salam~



Wednesday, January 26, 2011

Dalam Hati ada Taman :P

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 4:42 PM 0 comments

Salam semua. Sekarang dah makin malas mengupdate blog.....Sebab? Rasa Malas yg x terhingga. Keja banyak nak disiapkan. Tapi....Tapi.......X mengapa..... Sebab esok sudah start cuti ..Yey!!!


Hati berbunga2 riang.. Cuti selama 1 mggu. Hebat bukan. Semester Break + Cuti raya cina. walllaweh. Bestnya. :P Sudah x sabar mahu pulang dan ketemu family. :D Rindu sama budak2 ini.


Plan waktu cuti? Rehat sepuas2nya memandangkan assignment x la begitu banyak. Haha. Heaven nya jadi students. Kelas 2,3 kerat. Balik kelas tido. Heaven. Heaven. X macam keja. memang wajib hari2 la kan. 8 a.m until 5 p.m.

So memandangkan betapa heavennya cuti aku kali ni, jd aku nak plan dah bnda2 best untuk cuti 1 week ni. :D Tambah plak nanti cuti sem 4 bulan weh. Jeles ka x jeles ni? Haha. Syok2! maybe planning untuk cuti sem nanti nak pegi becuti ngan family :)


K.lah. T update lagi. Salam :)




Thursday, January 20, 2011

Sabarlah Hati

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 2:50 PM 1 comments

Sabarlah wahai hati.


Biarkan saja dia dan dunia nya.


Suatu hari dia pasti sedar dan tahu akan kesilapannya.


X pernah terlintas di hati ini untuk cemburukan dia kerana aku tahu aku hanyalah sbg manusia yg x pnah sempurna.

Salam








Thursday, January 13, 2011

Setelah Berminggu2 x Hupdate Blog. Hari Ini Sakit Perut Pula T___T

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 10:33 AM 0 comments

Salam semua. Dah lama x update blog sejak dua menjak ni. Pas buka ja sem baru asyik bz ke kelas saja. This sem smua kelas pukul 8. T_T Hari2 ngantok dalam kelas. Apadahal? Tido lambat? Oh Tidak. Sangat2 mengantok. Akibat menguap di dalam klas x berenti2 aku dipanggil ke depan kelas untuk jawab soklan. X ka jd femes sebentar? haha. Naseb2 T.T

Skang mari bebalik ke crita utama. Hari ni aku sakit perut sgt2. Subuh2 td dah bgun cari toilet. Ya allah. Tuhan ja yg tau. Maybe keracunan makanan agaknya. Sebab ada member2 jugak yg sakit perut. Haih. X ka naya kena macam ni. Nak tido pun susah gamaknya. Jadi aku bangun ja even klas aku cancel pg ini. Cancel weh. Cancel. Betapa berharganya bg aku kalau klas CANCEL. Sebab hr2 aku bgun awal siap2 p klas. Bila klas dah cancel pg ni bolehlah bngun lambat skit. Tup2 sakit perut plak. lagi awal aku bgun. Haha. Skang bila semua housemate tgh tido, aku ja yg jaga. Sakit perut punya hal. =_=

Jadi hampa rasa perlu x aku attend klas pukul 12 jap g akibat kesakitan keperutan aku nih? *Niat tidak mahu ke kelas nampaknya. Heee~ Btw, tq kepada Encik Jules krana belikan ubat. :)
So, stakat ni ja entry untuk berminggu2 yg x dihupdate. Salam.

Saturday, January 1, 2011

Mendapat Anak Saudara yg Ke-4 ^__^

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 7:14 PM 0 comments
Salam semua. Harini sempena tahun baru, hari baru, azam baru dan dengan jayanya aku tlah mendapat anak saudara baru. ^_^

Oh sudah bertambah anak saudaraku menjadi 4. :D Aku start pegi hospital besalin pas zohor dalam pukul 3.30 ptg. Sampai2 ja sana, kak ipar aku dah start x senang duduk. Sakit katanya. Bila tgk dia sakit nak besalin macam tu, aku dah mula gelabah. gelabah macam aku plak nak beranak. haha. Serius weh. Bila kita tgk org nak besalin, hati jadi kesian.. Sayu ja. Sebab tgk org dalam sakit kan. Nak tolong pun x tahu. Boleh nasihat kak ipar aku suh selawat ja banyak2.

Tepat pukul 4 ptg, nurse datang sebab nak kna masuk labor room. Start dr 4 ptg aku, mak n ayah tggulah kak ipar aku besalin. Abang aku plak masuk labor room temankan wife dia. Actually ni anak second depa. Walaupun kak ipar aku dah ada experience bersalin, tp dia still risau n takut2 jugak. Dah nama pun bersalin kan. Mestilah sakit.


Mak n Ayah yg menunggu dgn sabar


Tggu punya tunggu, tepat pukul 4.40 ptg skali ngan launan azan asar, kami terdenger jeritan baby. Alhamdulillah.. Selamat semuanya. X sampai 5 minit baby pun ditolak keluar, n dibersihkan dan dimandikan.




Tgk lah. Comel x? Baby boy. Berat 2.9 kg. Hee~


Si ayah merangkap kpd abang aku tgh azankan baby.


p/s: Pandai dia noh. Tggu tahun baru. T tiap2 tahun org sambut besday dia. Ish, jeles aih. Aku pun org lupa2 besday. haha. Apapun alhamdulillah semuanya selamat.. =)

Setakat ni dulu entry kali ini. Sebelum terlupa. Saksikan juga baby tahun baru yg aku ambik gambarnya, dimana duduk disebelah anak menakan aku. Lelaki jugak ni. Berat dia....4.1 kg. nah amik hang. haha. Gila sehat.

Happy New Year!

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 7:22 AM 2 comments

Salam semua. :) Macam mana sambut new year semalam? Meriah?? Oh, aku hanya sambut di atas katil saja. Tidur bagaikan bayi kecil.haha. Nak kuar g celebrate pun ayah keja, jadi mari tido habis2an saja. :D

Masuk ja tahun baru ni. Pasti ramai dah start azam macam2 kan? Azam aku eh? Ntah. haha. Blom pasti lagi la. Still terkapai2. Maybe blajar sungguh2 n habiskan deegre aku. Cakap pasal degree hari ni aku dah kna balik Melbourne. Eh, silap. Merbok... haha. Kelas dah nak start la. Jadi pasni asyik kna bangun awal saja. Tido lambat pulak. Siapkan assignment. Haih. Xpa..xpa. Semangat tahun baru katakan. Apapun, Happy new year kpd semua blogger2. :)

Semoga tahun ini membawa lebih seribu makna n kebaikkan kepada kita semua. Amin. :) Salam.

p/s: Hari ni anak sedara aku yg ke-4 lahir. Baby tahun baru. Jeleslah. T ic dia jd number yg sgt sedap. 110101. wahhh, jeles, jeles, jeles! *Aiseh mak su. Buat perangai elok2 skit. teheeee...Bye2.
 

Sweet Candy Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez