Saturday, June 19, 2010

Wallaweh!! Sayang UiTM Kedah...:)

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 8:35 PM 2 comments
Assalamualaikum w.b.t n salam sejahtera (nah, amik kau..penuh aku bg haa....hehe)

Ingat x semalam aku ada cita? yg smua tgh takot2 nak tggu result untuk cont. degree?? So, result tu dah kuar??? ha....memang dah kuar la.....so apa keputusannya??? dapat ke?? ka x dapat??? ok...sebagai penyimpan mohor2 besar raja2, beta mengisytiharkan..bahawa kptsn beta adalah...Dapat! yay!!! hehe....sungguh seronok okey!Ramai jugak la kawan2 aku yg dapat merbok ni ha...tp agak sedeh jugak...coz ada ja yg x dapat...terutamanya kawan bek aku sndri...atin...sedeh2...maybe dia nak wat rayuan jugak n mintak tukar ke merbok...mintak2 lah dapat....
Bila dah kawan lama ni....tiba2 org tu x dak ngan kita...rasa agak tekilan jugak kan...aku rasa tekilan jugak la...that y, aku cpat2 tlg atin ni..bg number uitm, mintak buat surat n bla...bla...bla....supaya dia dapat tukar...insyallah...mintak2 lah dapat....(kalau x, t umah sewa kna bayar lebih ha....hehe.....xla..atin..aku syg hang tau x...hehe *blushing!)
So, aku bakal masuk uitm balik pd 3/7 ni sbg junior..(junior ka weh!) haish...xpa2...sat ja...t senior la balik kan..ampa tau x aku bakal jadi apa nih??? cataloger tau x..kalau aku x amik kos ni..mmm....ampa p lib, pakat dok gila la cari buku x jumpa....hehe....(tgk..betapa pntingnya aku....haha...bangga sat..)

Apapun, aku harap, smua ex-classmate aku time dip dulu...jgn lupakan saya ok! t jumpa tgur2...jgn sombong2...cheq marah nanti...heeeeeeee....even banyak jugak la yg dapat s.alam tu....t convo..kita jumpa lagi...:) hopefully smua bjaya untuk degree nanti....amin...
Thanx 4 read this entry..salam..:)

Friday, June 18, 2010

UiTM KeDah di HaTiKu

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 11:21 PM 7 comments
Salam Semua..:)

Harini, adalah hari yg agak menakutkan jugak sebnrnya..nak tahu knapa??? ( bak 20 sen dulu..hehe..mcm cita p.ramlee plak kan..)..ok2 serius....! tahu knapa takot?? besok result untuk cont. degree akan kluar..so ramai la member2 n kawan2 aku dah takot sgt..sampai ber post2 macm2 di fb nun....sabar2..aku pun takut jugak...(tapi blagak macho...sambil ketawa besar..haha)..


Lpas dah 3 thun kita smua harungi segala macam2 untuk dapatkan segulung dip ni...mestilah nak cont. study untuk level yg lebih baik kan? sama la macam aku...tapi yg menjadi masalahnya skang..aku nak sgt dok UiTm Kedah..knapa??? meh nak story..

1. First..secara jujurnya ( dgn penuh nada ikhlas dan merendah dirinya)...aku ngaku..aku memang anak yg pampered a.k.a anak mak...haha...nak wat cena..anak pmpuan sorang...so bila jauh dari family ni..ada 1 perasaan yg agak x disukai la...iaitu..HOMESICK....that y, aku nak dok merbok..sebab? dekat..hehe..bleh balik umah tgk mak ayah slalu..:P

2. Aku suka blajar kat kedah ni...lect. smua baik2..n sporting2 bangat! cewah...haha....btol la kan...x caya..tnya classmate aku.. diorang ni x jemu2 bg ilmu kat student2....if duduk kat s.alam t..maybe telampau ramai student n membuatkan kita rasa attention dr lect tu kurang....bila dok kdah ni...paham2 ja la..student x la seramai kat s.alam..so pluang nak blajar ngan serius adalah lebih meningkat..:p (p klas men serupa tu gak!)




3. X nak pegi s.alam sebab....dah syg bangat nak duduk rumah sewa kat taman Bujang Indah tu..ngan housemate..:) Rumah sewa pun ok..sgt..sgt ok.....okey! sewa murah...then kalau p s.alam...sah2 la..sewa umah melampau2....btol x??? ntah2 umah pun x tahu g cmna rupanya..kui3...


4. makanan kat kedah adalah sedap n murah...weeeeeeee~~~ suka2....jimat duit..x perlu melabur begitu banyak dwet untuk mkn...n kdai makan pun dekat ja....jalan kaki pun bleh...


5. Boleh rempit-merempit menaiki moto ego ke UiTM...x perlu nek bas yg macam tin sardin kalau p s.alam.....hoho...


6. Last skali..sebab...sebab....Saya syg UiTM Kedah!..UiTM Kedah Di hatiku!.. hehe...

Pemandangan kat UiTM Kedah....sonok kan?? :)



Kesimpulannya...inilah reason2 knpa aku x nak p s.alam...sekian! heeeeee~~~ Tapi..kalau dapat s.alam jugak (dgn nada yg lemah n sedih...) aku trima ja...dgn ati terbuka....sob...sob.....

Maybe, pihak UiTM saja atau sengaja jeles ngan aku... nak bg aku jadi indpendent skit....huh..xpalah..trima saja..janji blajar...:)

Ok2...dah ngantok..mau smyg n tidur...
Thanx 4 read this entry..da~~~ Salam... :)

Thursday, June 17, 2010

Babysitter Yg bejaya! Bejayakah???

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 12:31 PM 2 comments
Asslamualaikum!
Okey, firstly nak gtau la kan...skang ni tgh cuti sem yg dah lama cuti, sampai rasa boring sgt2 dok umah..Dah nama pun skang cuti sem kan...so x kan la duduk umah goyangkan kaki ja..btol x??

So dgn itu, aku pun mengambil inisiatif untuk mengelarkan diriku ini sebagai babysitter ( tau x babysitter tu apa?? hehe...mestilah tahu kan...penjaga budak2....) okeh, meh nak story skit....

Dah lama sebenrnya begelar ngan status "Babysitter" nih..tapi buat part time ja dulu...n bila dah cuti sem, so jd full time la...haha..(cam p kelas plak amik dip...full time....)..okeh2..apa aku merepek ni... aku jd babysitter kpda 2 org anak buah aku..nama??? Aisyah Afiqah n adiknya yg benama Alya Afiqah....oh...sungguh comel mereka itu...heeeee~~


hye...my name is alya!



n my name is aisyah...:)


Aisyah ni nakal skit. Bila dah pandai cakap...mula la..macam2 dia tahu..siap ada idola lagi ha...tau x idola dia apa??? Otomen a.k.a Ultraman..haha...hari2 asyik menyuruh n memaksa maksunya (iaitu aku) supaya membuka otomen kegemaran..aduhh.....parah2....bila dah bukak, mulalah..begaya seperti idolanya...otomen..dan mula mengeluarkan kata2 seperti otomennya iaitu seperti ini...hiyak!!! Copayo...even aku x paham apapun...hehehe..
Tapi bila dah jaga budak2 ni, kita bleh la amik experience kan..mana tahu...smua akan jadi ibu..so kalau dah tahu cmna nak take care budak2 ni...x dak hal lah...haha....( lambat g kot nak kawen..)...
Apapun, tetap syg depa ni...walaupun sgt2 nakal...n banyak kerenah....aku yg x rajin nak mengemas bilik pun, tapi budak aisyah ni plak yg rajin..bukan mengemas..tapi menyemak....hehe...
Walau cmana pun...aku tetap berbangga..hahaha( gelak bangga...) kerana aku tlah berjaya menjadi seorg babysitter yg skang ni dah agak expert...cewah... (bangga diri sebentar..tlgla jgn marah k....jap ja nak perasan...hehe..:p)
orite2...sebelum merapu lagi ntah apa2, bek undur diri dulu....
tq 4 read this entry..:)
Take care









Wednesday, June 16, 2010

Officialy becoming a blogger!

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 5:54 PM 0 comments
Salam..Hai fwen..:)

Hari ini dalam sejarah (cewah..haha), 16 Jun 2010, 5.54 p.m, dgn secara rasminya, i becoming a blogger...oyeh~~ dah lama interested nak buat blog ni....knapakah perlu mebuat blog??

Oh...sungguh banyak sebabnya..salah satu drnya...of coz la nak wat kan jadi diary sndri kan..then, bleh share pelbagai info. with all my fwen...lagik? bleh saja2 or sengaja atau tidak sengaja mahupun tidak disengajakan untuk men"gatai"kan tgn dan jari jemari ini untuk menulis blog di kala kebosanan mahupun keboringan...heeeee.....Untuk memberi kata2 semangat kpd diri sendiri (atas sebab x siapa sudi meberi kata smgat..haha) Go..go cahiyok sweet candy! :P Hopefully i will becoming a gud blogger someday..insyallah....:)


Ok lah, that all 4 today..:)
Thnx for read this entry..see ya!

Saturday, June 19, 2010

Wallaweh!! Sayang UiTM Kedah...:)

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 8:35 PM 2 comments
Assalamualaikum w.b.t n salam sejahtera (nah, amik kau..penuh aku bg haa....hehe)

Ingat x semalam aku ada cita? yg smua tgh takot2 nak tggu result untuk cont. degree?? So, result tu dah kuar??? ha....memang dah kuar la.....so apa keputusannya??? dapat ke?? ka x dapat??? ok...sebagai penyimpan mohor2 besar raja2, beta mengisytiharkan..bahawa kptsn beta adalah...Dapat! yay!!! hehe....sungguh seronok okey!Ramai jugak la kawan2 aku yg dapat merbok ni ha...tp agak sedeh jugak...coz ada ja yg x dapat...terutamanya kawan bek aku sndri...atin...sedeh2...maybe dia nak wat rayuan jugak n mintak tukar ke merbok...mintak2 lah dapat....
Bila dah kawan lama ni....tiba2 org tu x dak ngan kita...rasa agak tekilan jugak kan...aku rasa tekilan jugak la...that y, aku cpat2 tlg atin ni..bg number uitm, mintak buat surat n bla...bla...bla....supaya dia dapat tukar...insyallah...mintak2 lah dapat....(kalau x, t umah sewa kna bayar lebih ha....hehe.....xla..atin..aku syg hang tau x...hehe *blushing!)
So, aku bakal masuk uitm balik pd 3/7 ni sbg junior..(junior ka weh!) haish...xpa2...sat ja...t senior la balik kan..ampa tau x aku bakal jadi apa nih??? cataloger tau x..kalau aku x amik kos ni..mmm....ampa p lib, pakat dok gila la cari buku x jumpa....hehe....(tgk..betapa pntingnya aku....haha...bangga sat..)

Apapun, aku harap, smua ex-classmate aku time dip dulu...jgn lupakan saya ok! t jumpa tgur2...jgn sombong2...cheq marah nanti...heeeeeeee....even banyak jugak la yg dapat s.alam tu....t convo..kita jumpa lagi...:) hopefully smua bjaya untuk degree nanti....amin...
Thanx 4 read this entry..salam..:)

Friday, June 18, 2010

UiTM KeDah di HaTiKu

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 11:21 PM 7 comments
Salam Semua..:)

Harini, adalah hari yg agak menakutkan jugak sebnrnya..nak tahu knapa??? ( bak 20 sen dulu..hehe..mcm cita p.ramlee plak kan..)..ok2 serius....! tahu knapa takot?? besok result untuk cont. degree akan kluar..so ramai la member2 n kawan2 aku dah takot sgt..sampai ber post2 macm2 di fb nun....sabar2..aku pun takut jugak...(tapi blagak macho...sambil ketawa besar..haha)..


Lpas dah 3 thun kita smua harungi segala macam2 untuk dapatkan segulung dip ni...mestilah nak cont. study untuk level yg lebih baik kan? sama la macam aku...tapi yg menjadi masalahnya skang..aku nak sgt dok UiTm Kedah..knapa??? meh nak story..

1. First..secara jujurnya ( dgn penuh nada ikhlas dan merendah dirinya)...aku ngaku..aku memang anak yg pampered a.k.a anak mak...haha...nak wat cena..anak pmpuan sorang...so bila jauh dari family ni..ada 1 perasaan yg agak x disukai la...iaitu..HOMESICK....that y, aku nak dok merbok..sebab? dekat..hehe..bleh balik umah tgk mak ayah slalu..:P

2. Aku suka blajar kat kedah ni...lect. smua baik2..n sporting2 bangat! cewah...haha....btol la kan...x caya..tnya classmate aku.. diorang ni x jemu2 bg ilmu kat student2....if duduk kat s.alam t..maybe telampau ramai student n membuatkan kita rasa attention dr lect tu kurang....bila dok kdah ni...paham2 ja la..student x la seramai kat s.alam..so pluang nak blajar ngan serius adalah lebih meningkat..:p (p klas men serupa tu gak!)




3. X nak pegi s.alam sebab....dah syg bangat nak duduk rumah sewa kat taman Bujang Indah tu..ngan housemate..:) Rumah sewa pun ok..sgt..sgt ok.....okey! sewa murah...then kalau p s.alam...sah2 la..sewa umah melampau2....btol x??? ntah2 umah pun x tahu g cmna rupanya..kui3...


4. makanan kat kedah adalah sedap n murah...weeeeeeee~~~ suka2....jimat duit..x perlu melabur begitu banyak dwet untuk mkn...n kdai makan pun dekat ja....jalan kaki pun bleh...


5. Boleh rempit-merempit menaiki moto ego ke UiTM...x perlu nek bas yg macam tin sardin kalau p s.alam.....hoho...


6. Last skali..sebab...sebab....Saya syg UiTM Kedah!..UiTM Kedah Di hatiku!.. hehe...

Pemandangan kat UiTM Kedah....sonok kan?? :)



Kesimpulannya...inilah reason2 knpa aku x nak p s.alam...sekian! heeeeee~~~ Tapi..kalau dapat s.alam jugak (dgn nada yg lemah n sedih...) aku trima ja...dgn ati terbuka....sob...sob.....

Maybe, pihak UiTM saja atau sengaja jeles ngan aku... nak bg aku jadi indpendent skit....huh..xpalah..trima saja..janji blajar...:)

Ok2...dah ngantok..mau smyg n tidur...
Thanx 4 read this entry..da~~~ Salam... :)

Thursday, June 17, 2010

Babysitter Yg bejaya! Bejayakah???

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 12:31 PM 2 comments
Asslamualaikum!
Okey, firstly nak gtau la kan...skang ni tgh cuti sem yg dah lama cuti, sampai rasa boring sgt2 dok umah..Dah nama pun skang cuti sem kan...so x kan la duduk umah goyangkan kaki ja..btol x??

So dgn itu, aku pun mengambil inisiatif untuk mengelarkan diriku ini sebagai babysitter ( tau x babysitter tu apa?? hehe...mestilah tahu kan...penjaga budak2....) okeh, meh nak story skit....

Dah lama sebenrnya begelar ngan status "Babysitter" nih..tapi buat part time ja dulu...n bila dah cuti sem, so jd full time la...haha..(cam p kelas plak amik dip...full time....)..okeh2..apa aku merepek ni... aku jd babysitter kpda 2 org anak buah aku..nama??? Aisyah Afiqah n adiknya yg benama Alya Afiqah....oh...sungguh comel mereka itu...heeeee~~


hye...my name is alya!



n my name is aisyah...:)


Aisyah ni nakal skit. Bila dah pandai cakap...mula la..macam2 dia tahu..siap ada idola lagi ha...tau x idola dia apa??? Otomen a.k.a Ultraman..haha...hari2 asyik menyuruh n memaksa maksunya (iaitu aku) supaya membuka otomen kegemaran..aduhh.....parah2....bila dah bukak, mulalah..begaya seperti idolanya...otomen..dan mula mengeluarkan kata2 seperti otomennya iaitu seperti ini...hiyak!!! Copayo...even aku x paham apapun...hehehe..
Tapi bila dah jaga budak2 ni, kita bleh la amik experience kan..mana tahu...smua akan jadi ibu..so kalau dah tahu cmna nak take care budak2 ni...x dak hal lah...haha....( lambat g kot nak kawen..)...
Apapun, tetap syg depa ni...walaupun sgt2 nakal...n banyak kerenah....aku yg x rajin nak mengemas bilik pun, tapi budak aisyah ni plak yg rajin..bukan mengemas..tapi menyemak....hehe...
Walau cmana pun...aku tetap berbangga..hahaha( gelak bangga...) kerana aku tlah berjaya menjadi seorg babysitter yg skang ni dah agak expert...cewah... (bangga diri sebentar..tlgla jgn marah k....jap ja nak perasan...hehe..:p)
orite2...sebelum merapu lagi ntah apa2, bek undur diri dulu....
tq 4 read this entry..:)
Take care









Wednesday, June 16, 2010

Officialy becoming a blogger!

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 5:54 PM 0 comments
Salam..Hai fwen..:)

Hari ini dalam sejarah (cewah..haha), 16 Jun 2010, 5.54 p.m, dgn secara rasminya, i becoming a blogger...oyeh~~ dah lama interested nak buat blog ni....knapakah perlu mebuat blog??

Oh...sungguh banyak sebabnya..salah satu drnya...of coz la nak wat kan jadi diary sndri kan..then, bleh share pelbagai info. with all my fwen...lagik? bleh saja2 or sengaja atau tidak sengaja mahupun tidak disengajakan untuk men"gatai"kan tgn dan jari jemari ini untuk menulis blog di kala kebosanan mahupun keboringan...heeeee.....Untuk memberi kata2 semangat kpd diri sendiri (atas sebab x siapa sudi meberi kata smgat..haha) Go..go cahiyok sweet candy! :P Hopefully i will becoming a gud blogger someday..insyallah....:)


Ok lah, that all 4 today..:)
Thnx for read this entry..see ya!

 

Sweet Candy Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez