Tuesday, July 5, 2011

Kegemukkan Kemelandaan Kedirian~

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 5:11 PM 0 comments

Assalamualaikum

Mood sekarang sgt risau. Badan dah macam belon. Hampa. Hampa. Apa patut dibuat. Sila berdiet saja. =.=

Ini adalah saya pd masa sekarang. Hahaha. (Okey tipu. Sapa suh percaya :P )

Jadi mulai esok hari, saya akan berdiet sekeras2nya. Wahahaha... Ntah2 malam p tibai cheese nan pulak. Habis. Habis.. Silalah sedar diri wahai Nurul Hidayah. Kamu sudah ke "chubby" an. Baiklah. Baiklah. Esok saya diet. =.=


Dan kemudian, harap2nya boleh jd begini. Lihat pinggang dia, kurus bukan. Haha ^__^ (Angan2 ja ko dayah)

Wish me luck. T__T

Salam. Bubye.

Friday, July 1, 2011

Entry x dak keja namanya~

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 1:53 AM 2 comments

Assalamualaikum w.b.t

Dah pukul 1.53 pagi. Mata x mengantok. Jadi macam mana ini? Esok kena bangun awal dan jaga anak2. (Wah anak2 tuuu. Anak2 menakan cukup la cik dayah. Anak sendiri lambat g..Haha)

Okey, sekarang mata jd begini. X dapat ditutup dgn rapat. Perlu bagaimana? Pasrah sahajalah wahai cik dayah. Esok kamu bejaga lah untuk ngasuh anak2 dan sekaligus memiliki mata panda akibat tidak cukup tidur.

Apa patut dibuat. Tidak mengantok pula setelah solat isyak. Jadi mari on9 saja n buat entry x tentu hala. ^__^

p/s: Entry mengarut tamat. Sekian. Assalamualaikum. T__T

Friday, June 17, 2011

Dimulakan dengan Bismillah :)

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 7:19 AM 2 comments

Assalamualaikum w.b.t.

Pertama skali ku ucapkan ALHAMDULILLAH sangat2 Ya Allah. Kau makbulkan doaku, doa ibuku dan ayahku. Sesungguhnya hanya padamulah aku meminta :') Syukran :)

Hari ni result UiTM (Degree) kuar. Dr semalam lagi sebenarnya aku dah tggu rsult aku masuk e-mail... dah sampai sejam aku jd give up. Jadi offline saja. Trus tido. Hati sangat2 x sedap memikirkan result. Sebab? Aku langsung x confident ngan paper aku buat. Serius killer paper. Jadi sangat2 risau. selalu monolog pd diri sendiri "aku repeatkah" wuuu~~ Takut.

Tapi hari ni, pas subuh td aku cepat2 online. N tgk result. Macam x percaya. Serius sebak. Doaku dan mak, ayah termakbul jua. Terima Kasih Ya Allah. Sesungguhnya aku sgt besyukur padamu.

Terima kasih buat mak ayah, lecturer n kawan2 yg selama ini slalu membantu dalam pelajaran. Jasa kalian sangat sangat sangat dikenang :) Heart u guys!


p/s: Subject yg aku takut sangat2 tu alhamdulillah ok. Terima Kaseh Tuan Syed! :')
Boleh makan n tido dgn riang selepas ini.

Assalamualaikum w.b.t



Thursday, June 16, 2011

Aiskrim Oreo Buatan Sendiri :)

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 9:09 PM 0 comments


Assalamualaikum. ^__^

Petang td macam teringin nak buat aiskrim sendiri sebab terbaca resipi aiskrim coklat oreo kat internet. Zupsssss trus beli barang n mulakan proses membuat aiskrim oreo. Sangat mudah okey nak buat aiskrim ni rupanya. Macam makan kacang ja. Teheee...

Jadi hasilnya adalah seperti begini


Sila abaikan segala kecomotan di tepi2 bekas tersebut T__T

Kesimpulannya sangat sedap. So sesapa yg rasa nak cuba bolehla ke link ini okey :)


Selamat mencuba!

p/s: Aisyah pun makan sampai x tgk org sebelah. :P




Injection~

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 1:10 PM 0 comments


Assalamualaikum w.b.t. Harini 16 Jun, pg2 den n family dah ke klinik. untuk amik injection bg persediaan kami ke umrah nanti. Dah lama x kena suntikan, jd takut pula rasanya. Aduh~

Nampak muka doktor sangat serius. Hati juga jd sangat takut T_T


Tapi atas semnagat kental, beres ja semua. (padahal x rasa apapun =.=) hehe. Takut ja lebih. Tapi dah lama2 rasa kurang sedap pula. Maybe effect dr suntikan tu agaknya. So far, banyak jugak la persediaan yg dah dilakukan. Tinggal nak attend beberapa kursus and blajar cara2 mengerjakan umrah. Moga2 kami sekeluarga mendapat umrah yg mabrur. Amin :)

p/s: Besok result akan diumumkan. Doakan semoga result den n kawan2 cemerlang hendaknya. Amin.

Assalamualaikum w.b.t :) See Ya!

Wednesday, June 15, 2011

Ketaq Lutut Habaq Hang Wei~

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 9:36 AM 2 comments
Klik untuk gemokkan gambar


Assalamualaikum. Tgk tajuk entry pun macam takut lebeh bukan? haha . Pasti semuanya budak2 degree UiTM seluruh Malaysia juga sedang kerisauan seperti aku. Serius weh, aku sgt2 risau sekarang. Lusa bersamaan 17 Jun ni result degree akan dikeluarkan. Fuhhh~~ Berpeluh2 bai nak tau result.

To all Degree Students, gudluck untuk result ampa semua ok. Moga2 result sem ni lebih baik dr sebelum2ya. Amin. :)

Jum kita serang portal uitm untuk check result or bleh ja access e-mail ampa untuk tgk result :) Gudluck..Gudluck..Gudluck to u. N to me too :)

Bubbye. Assalamualaikum =)

Thursday, May 26, 2011

I'm Back People!

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 11:45 AM 0 comments
Assalamualaikum~Waduh, udah sebulan aku x hupdate blog ni. Maaplah wahai blog. Mood x sampai la. Hehe~ But, dun wory. Pasni aku akan rajin update okey :) Btw, cita terbaru skang, aku tgh cuti sem yg sangat pnjg. 4 bulan okey~ Jadi terpaksalah jadi mak kepada 2 org anak2 buah. Babysitter lah jawabnya :)

Malam ni kami sekeluarga akan betolak ke Terengganu untuk antar cousin aku ke UiTM. Sambil2 tu akan g jalan2 Kelantan, Pahang n KL. Wuuu~ Best bangat. Dah x sabar rasanya nak shopping sakan :) Tapi barang apapun masih belum packing. Malas betol. Kenapalah kau malas sangat NURUL HIDAYAH!

Okeylah, nak g tgk apa yg patut yg boleh dikemas. Chow cincau. Bye2!


Tuesday, July 5, 2011

Kegemukkan Kemelandaan Kedirian~

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 5:11 PM 0 comments

Assalamualaikum

Mood sekarang sgt risau. Badan dah macam belon. Hampa. Hampa. Apa patut dibuat. Sila berdiet saja. =.=

Ini adalah saya pd masa sekarang. Hahaha. (Okey tipu. Sapa suh percaya :P )

Jadi mulai esok hari, saya akan berdiet sekeras2nya. Wahahaha... Ntah2 malam p tibai cheese nan pulak. Habis. Habis.. Silalah sedar diri wahai Nurul Hidayah. Kamu sudah ke "chubby" an. Baiklah. Baiklah. Esok saya diet. =.=


Dan kemudian, harap2nya boleh jd begini. Lihat pinggang dia, kurus bukan. Haha ^__^ (Angan2 ja ko dayah)

Wish me luck. T__T

Salam. Bubye.

Friday, July 1, 2011

Entry x dak keja namanya~

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 1:53 AM 2 comments

Assalamualaikum w.b.t

Dah pukul 1.53 pagi. Mata x mengantok. Jadi macam mana ini? Esok kena bangun awal dan jaga anak2. (Wah anak2 tuuu. Anak2 menakan cukup la cik dayah. Anak sendiri lambat g..Haha)

Okey, sekarang mata jd begini. X dapat ditutup dgn rapat. Perlu bagaimana? Pasrah sahajalah wahai cik dayah. Esok kamu bejaga lah untuk ngasuh anak2 dan sekaligus memiliki mata panda akibat tidak cukup tidur.

Apa patut dibuat. Tidak mengantok pula setelah solat isyak. Jadi mari on9 saja n buat entry x tentu hala. ^__^

p/s: Entry mengarut tamat. Sekian. Assalamualaikum. T__T

Friday, June 17, 2011

Dimulakan dengan Bismillah :)

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 7:19 AM 2 comments

Assalamualaikum w.b.t.

Pertama skali ku ucapkan ALHAMDULILLAH sangat2 Ya Allah. Kau makbulkan doaku, doa ibuku dan ayahku. Sesungguhnya hanya padamulah aku meminta :') Syukran :)

Hari ni result UiTM (Degree) kuar. Dr semalam lagi sebenarnya aku dah tggu rsult aku masuk e-mail... dah sampai sejam aku jd give up. Jadi offline saja. Trus tido. Hati sangat2 x sedap memikirkan result. Sebab? Aku langsung x confident ngan paper aku buat. Serius killer paper. Jadi sangat2 risau. selalu monolog pd diri sendiri "aku repeatkah" wuuu~~ Takut.

Tapi hari ni, pas subuh td aku cepat2 online. N tgk result. Macam x percaya. Serius sebak. Doaku dan mak, ayah termakbul jua. Terima Kasih Ya Allah. Sesungguhnya aku sgt besyukur padamu.

Terima kasih buat mak ayah, lecturer n kawan2 yg selama ini slalu membantu dalam pelajaran. Jasa kalian sangat sangat sangat dikenang :) Heart u guys!


p/s: Subject yg aku takut sangat2 tu alhamdulillah ok. Terima Kaseh Tuan Syed! :')
Boleh makan n tido dgn riang selepas ini.

Assalamualaikum w.b.t



Thursday, June 16, 2011

Aiskrim Oreo Buatan Sendiri :)

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 9:09 PM 0 comments


Assalamualaikum. ^__^

Petang td macam teringin nak buat aiskrim sendiri sebab terbaca resipi aiskrim coklat oreo kat internet. Zupsssss trus beli barang n mulakan proses membuat aiskrim oreo. Sangat mudah okey nak buat aiskrim ni rupanya. Macam makan kacang ja. Teheee...

Jadi hasilnya adalah seperti begini


Sila abaikan segala kecomotan di tepi2 bekas tersebut T__T

Kesimpulannya sangat sedap. So sesapa yg rasa nak cuba bolehla ke link ini okey :)


Selamat mencuba!

p/s: Aisyah pun makan sampai x tgk org sebelah. :P




Injection~

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 1:10 PM 0 comments


Assalamualaikum w.b.t. Harini 16 Jun, pg2 den n family dah ke klinik. untuk amik injection bg persediaan kami ke umrah nanti. Dah lama x kena suntikan, jd takut pula rasanya. Aduh~

Nampak muka doktor sangat serius. Hati juga jd sangat takut T_T


Tapi atas semnagat kental, beres ja semua. (padahal x rasa apapun =.=) hehe. Takut ja lebih. Tapi dah lama2 rasa kurang sedap pula. Maybe effect dr suntikan tu agaknya. So far, banyak jugak la persediaan yg dah dilakukan. Tinggal nak attend beberapa kursus and blajar cara2 mengerjakan umrah. Moga2 kami sekeluarga mendapat umrah yg mabrur. Amin :)

p/s: Besok result akan diumumkan. Doakan semoga result den n kawan2 cemerlang hendaknya. Amin.

Assalamualaikum w.b.t :) See Ya!

Wednesday, June 15, 2011

Ketaq Lutut Habaq Hang Wei~

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 9:36 AM 2 comments
Klik untuk gemokkan gambar


Assalamualaikum. Tgk tajuk entry pun macam takut lebeh bukan? haha . Pasti semuanya budak2 degree UiTM seluruh Malaysia juga sedang kerisauan seperti aku. Serius weh, aku sgt2 risau sekarang. Lusa bersamaan 17 Jun ni result degree akan dikeluarkan. Fuhhh~~ Berpeluh2 bai nak tau result.

To all Degree Students, gudluck untuk result ampa semua ok. Moga2 result sem ni lebih baik dr sebelum2ya. Amin. :)

Jum kita serang portal uitm untuk check result or bleh ja access e-mail ampa untuk tgk result :) Gudluck..Gudluck..Gudluck to u. N to me too :)

Bubbye. Assalamualaikum =)

Thursday, May 26, 2011

I'm Back People!

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 11:45 AM 0 comments
Assalamualaikum~Waduh, udah sebulan aku x hupdate blog ni. Maaplah wahai blog. Mood x sampai la. Hehe~ But, dun wory. Pasni aku akan rajin update okey :) Btw, cita terbaru skang, aku tgh cuti sem yg sangat pnjg. 4 bulan okey~ Jadi terpaksalah jadi mak kepada 2 org anak2 buah. Babysitter lah jawabnya :)

Malam ni kami sekeluarga akan betolak ke Terengganu untuk antar cousin aku ke UiTM. Sambil2 tu akan g jalan2 Kelantan, Pahang n KL. Wuuu~ Best bangat. Dah x sabar rasanya nak shopping sakan :) Tapi barang apapun masih belum packing. Malas betol. Kenapalah kau malas sangat NURUL HIDAYAH!

Okeylah, nak g tgk apa yg patut yg boleh dikemas. Chow cincau. Bye2!


 

Sweet Candy Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez