Wednesday, December 29, 2010

Contest: Blog paling Kawaii ^__^

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 7:07 PM 3 comments

Salam. Contest ja keja aku kan skang. Haha. Pasni kalau dah bz, x dak menda dah nak masuk ni smua. Jadi mari join habis2an. :D

Contest kali ni adalah mengenai blog paling kawaii. Maybe paling comel kot. Join sj. ada rezeki boleh menang header yg chanteek dan memang kawaii! :D Lagipun syarat2nya bgitu mudah skali. Sgt suka. Sgt suka. :P

Sesapa nak join buleh saja ke blog cik ini. :) http://akusyamira.blogspot.com/2010/12/kontest-blog-paling-kawaii.html. Dgn itu nak tag 4 org rakan. :) Selamat mencuba!

:: CONTEST: Candid Tu Cun Lah! ::

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 11:46 AM 2 comments

Salam semua. Hari ni tlah di tag skali lagi oleh Encik Zairi untuk join contest. =) Tq bro. hehe. :P

Syarat2 penyertaan silalah ke laman blog Cik Dilla yg chumel ini. :) Btw, tq kpd Cik Dilla krana buat contest yg unik ni. hehe

Jadi mari lihat gambar yg dipetaruhkan. :D..Hoho. Tgk. Tamak ka x tamak. Letak sampai 3 gambo. Jgnlah berkata apa2. Krana hati kecil x dapat membuat keputusan yg tepat gambar manakah yg perlu dipilih. Heee~~ Semua gambar2 ni adalah gambar candid. *Creadit to my fwen Cik Ayien. Krana candid kn gambo ni. Thnx Ayien Comel. :D

Time gambar ni dicandid masa kami smua tgh rehersal untuk konvo Dip. Excited habis. Gambar first, aku tgh on call ngn sorang member dan x sempat nak ready. Cik ayin dah snap gambo. Betapa buruknya aku. haha



Gambar second juga turut dicandid dgn jayanya.:D



N gambar third adalah di mana muka x rela diambil gambar. Jadi muka masam2 cuka. haha.

Ini saja gmbr yg dipetaruhkan. Nak lagi ka?? Udah2lah. bg pluang kat org len sama. :P Dgn itu nak tag encik n cik2 ni. Selamat mencuba! salam. :)

Tuesday, December 28, 2010

Cantik?

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 8:24 PM 0 comments
Salam semua. Tgk tajuk entry pasti semua teruja bukan. Terutamanya bg kaum Hawa. Setiap manusia ingin cantik dan kekal cantik. Jadi mari kita lihat tips2 yg boleh dikongsi di mana aku tlah baca di satu forum :D


1) Gosoklah gigi sebelum mencuci muka! bakteria yang terdapat pada karang gigi serta sisa makanan akan menyebabkan kulit di sekitar bibir kering bahkan akan menyebabkan alahan.mencucinya dengan air tidak akan menghilangkannya dengan betul.mencuci wajah sesudah menggosok gigi akan membersihkannya secara keseluruhan.

2) Untuk menjimatkan waktu di pagi hari, anda tidak perlu melakukan rutin yang sama untuk mencuci wajah dipagi hari bila anda sudah mencucinya dengan bersih diwaktu malam.memadai bilas wajah anda dengan air hangat selama 30 saat dan anda boleh menggunakan pelembap.

3) Ketika membersihkan muka,gunakan air suam,kemudian akhiri dengan menggunakan air sejuk.air suam berguna untuk membuka pori-pori sehingga kekotoran didalam kulit akan terhakis.air sejuk pula akan menutup semula pori-pori yang terbuka.amalan akan menjadikan kulit tampil halus dan sempurna.

4) Masukkan air putih/masak kedalam diet anda! air putih ternyata memiliki manfaat lebih dari yang kita anggarkan.air adalah satu daripada enam nutrisi penting.jika anda mengalami berat badan berlebihan,kulit kusam dan berjerawat,mungkin ini petanda anda kekurangan cecair berharga ini.

5) Masukkan seketul halia yang sudah diketuk/dititik kedalam air yang anda sedang rebus untuk menyediakan teh.halia memilki banyak khasiat,antara lain mengurangkan peluh berlebihan,masalah dengan perut membuatkan badan lebih sihat dan tidak cepat penat.teh yang anda minum pun terasa lebih nikmat dan sedap.

6) Pokok lidah buaya boleh digunakan bg mengatasi masalah kulit gelap akibat kesan dr matahari, kulit ruam, terluka akibat gigitan serangga dan sgt bermanfaat untuk membantu melawan dan menghindari infeksi disebabkan oleh bakteria. Selain itu, ia juga mampu mengurangi rasa sakit dan membaiki sel kulit akibat luka.

Walau cmna pun, jgnlah kita terlalu taksub untuk menjadi cantik sbb takut lain jadinya. Diri sendiri yg susah.Syukurlah dengan anugerah yg diberi kpd kita krana semuanya adalah pinjaman dari-NYA. Lagi satu ingatlah, cantik ni bukan sekadar luaran saja.dalaman juga penting. Hati budi dan sikap juga menunjukkan kecantikkan bg seseorang. Jd jagalah setiap anugerah yg diberi oleh-Nya dengan sebaik mungkin :) Okeh? Selamat mencuba!



Monday, December 27, 2010

Perhatian dan Pengumuman kpd Warga2 dan Penduduk2 Negeri Pualau Pinang sekalian T____T

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 11:27 PM 0 comments
Salam. Uih tgk tajuk entry. Sungguh pnjg. Macam mahu announce brita dr titah raja2. Aiseh. haha. Entry kali ni khas buat semua rakyat Pulau Pinang ye. Jika anda warga Kedah, Perlis, Selangor dan negeri2 yg bukan tergolong dalam kelompok PULAU PINANG sila abaikan. Ini adalah krana anda2 sekalian begitu bertuah pd esok hari T_____T

Tahukah anda wahai rakyat2 beta dr negeri Pulau Pinang? (bila masa Pulau Pinang ada raja? Pang laju2!! Bg fakta salah. haha) Bahawasanya esok hari 28 Disember 2010/Selasa bekalan air di negeri kita akan dicatu selama 12 jam. Bermula 7 pg sehingga 7 malam. (hoi..hoi... macam mana mahu mandi, semayang, minum. alahai. lomah aih den bab2 x dak air ni.)

Aku tahu hal ni pun sebab dapat emel dr kakak iparku. Thanx Kak Mas. :) Emelnya berbunyi begini. Sila baca dgn nada seperti penyimpan mohor2 besar diraja. :D



Jadi kpd mak cik-mak cik, mak2, abang2, ayah2, adik2, pak long mak long, p la lekaih tadah air buang setimba dua. kalau nak lebih sket seperigi pun okey jugak. tahan la seminggu. haha. Jgn lupa ya. kang esok2 buat lupa air x dak p keja x yah mandi lah :D baru perfume semulajadi. Ya x? :P

Okeylah, setakat ni ja announce untuk hr ni. nak p tadah air sat. kang esok den yg x mandi. hee~~ Bui2 Salam. :)

p/s: Sesapa yg x bayar bil air tu, x yahla kalut nak tadah ka apa. memang air kat umah hang x kn ada. T_____T p mandi air trjun ja la. hehe. Out*



Sunday, December 26, 2010

Taniah Malaysia!

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 10:18 PM 0 comments
Salam semua. Oh sungguh suka dan suka dan suka tgk game malam ni. Indonesia vs Malaysia..Congrats Malaysia kerana tlah mnjaringkan 3 gol dan sekaligus menang game malam ni mengalahkan Indonesia dgn 3 -0.. Tiba2 jatuh cinta ngan corak permainan Safee Sali. Aceceh. dan2. :P hee~~


Mantap kan. mantap kan. :P

Keep it up k untuk game kat Indon nanti. Insyallah buat yg lagi terbaik untuk next game. Go Malaysia Go! Oyeh~

p/s: Proud to be Malaysian! :D


Contest Gambar Kenangan Sekolah Dulu2

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 3:51 PM 0 comments

Salam~ Hee~~ First of all, tq so much kpd encik ini krana sgt rajin inform saya bagai2 pasal blog, contest. :) Untunglah dapat kawan begini. Hehe. Tq Zery. OK, mari kita join contest ni. Sebelum tu, marilah lihat syarat2nya.

1) Mst ade blog sendiri tow PENTING !
2) Jadik follower bLog ida dlu bg yg dh ada,terima kasih tow AMAT PENTING!!!
3) Letakkan ‘Contest gambar kenangan sekolah dulu2’ sbg tajuk entry korang (jgn lupa wt entry pasal pic tu) dan banner diatas berserta linkkan teros kt entry ini tow....PENTING !!
4 )Upload kn gmbar kenangan sekolah korang dulu2 (xkish sorang atau beramai2)
tp bg yg still sekolah ag.korang pom leh join gk,tp mst berpakian sekolah korang ek...PENTING!) Dlm gmbar tersebut ,nyatakan nama sekolah korang jugak
6) Hantar link entry korang didalam kotak komen entry contest ini. PENTING !!
7) Tarikh tamat pd 11/01/11 @ 11 jan 2011.

Okes, dah tgk syarat2nya?? Jadi kalau sapa nak join boleh la join ye. n silalah ke blog cik chumel ini. :) (http://idasayangkamu.blogspot.com) T kalau ada rezeki mana tahu boleh menang. Wah~~ Syok2. Dapat adiah.. heee~~ Okeh jadi dgn itu aku pun nak menyebok masuk contest ni. Jadi mari lihat gambar time sekolah dulu2. (teringat zaman kanak2 hingusan T.T )

Oh ini memag kanak2 hingusan punya gambar. Sorrylah, kualiti gambar x sehebat kamera DSLR. haha. Ni ja yg ada. gambar yg lain ntah ke mna dah. X tahu simpan mana. :) Even x menang contest ni pun x pe. :) Aku memang suka join2 contest ni aceceh :P

Okes, meh nak story gambar ni. Time ni aku sek rendah lagi. SEK.KEB.PENAGA. So, time ni bulan merdeka. Jadi kami ramai2 satu sek buat bendera jalur gemilang yg paling besar kami boleh buat. Jadi ni lah hasilnya. :) Cantik kan?? Cantik kan??? :P Hehe. Kalau korang pndailah kan...carilah aku. Sure x jumpa...wakakakakah.. Jgn harap nak jumpa la ye. Okey2, aku bg klu skit. Aku pengawas sekolah berbaju biru. hee~ Time ni memang btol2 kanak2 hingusan yg memang x mengerti apa2. cewah. Tiba2 rindu sgt nak p zaman sekolah balik. bangun pg2 buta, siap2 p sekolah, kayuh basikal ramai2 ngan member, balik sek ramai2 lepak makan2 kat kdai mak cik apa nama ntah. dah lupa. haiyo! haha. Syok2. Zaman kanak2 ribena. Rugi plak x banyak gambar nak dipertontokan. Sorry lah ye.

Btw, tq kpd cik ida yg manis krana anjurkan contest ni. Tiba2 terasa muda. T.T Kpd blogger2 yg mau join, join saja okey. X rugi apapun sebenarnya. ;) Free saja. Cuma letak gambar n komen. Macam petik jari sambil makan kacang sebelah mata. Okeylah. mau beransur dulu. Bui2. Salam.


Friday, December 24, 2010

Sudah Tidak Sabar

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 7:06 PM 4 comments
Salam. Entry kali ni bekisar dgn sikap tidak sabar aku. Tidak sabar knapa??? mahu kawenkah?? Haha. Jgn memain. Kang mak aku tibai laju2. :P

X sabar mahu jumpa housemate~~ dah lama cuti. mahu jumpa Cik Noor, Cik Ayin, Cik Picha~~... ... Dah lama rasanya x gelak2 ngan housemate yg gila2. Jd mau kuar shopping2 ngan housemate yg boros2. mau study ngan housemate yg gila tekun. mau gossip ngan housemate yg lebeh hebat dr murai.com. mau makan2 b'sama housemate yg memang kaki melantak..wuuu~~ Rindunya hampa semua... Rindu saya x?? Aceceh. cakaplah rindu kalau rindu. Jgnlah malu2. :D haha.
Cik Noor Atiqah: Roomate aku. Sgt tinggi dan chanteek. Jgn segan2 nak tgur beliau. Krana masih single mingle. Haha

Cik Nurfarahin: Roomate n classmate yg cun. Dan sgt gila2. Status: kurang pasti. Haha

Cik Nur Hafisya (bebaju merah): Kakak dan ketua keluarga di rumah kami. Sgt chanteek dan bergaya. :)


Btw, cuti sudah mahu habes. Yippy. bagai cacing kesejukkan sudah bosan di rumah. X sabar mahu masuk sem baru, lecturer baru, subjek baru. Wuuu~~ Over tau..semangat blajar la konon.. hehe.

See u next week my fwen n all my classmate. :) Rindu bangat sama kalian. Pasni mesti diri jadi cacing kepanasan pulak akibat sebok dgn kelas dan assingment. Oooohhh~~ Sungguh suka.sungguh suka. Gila ka apa hang ni dayah?? Org syok cuti? hang syok study..haha. nak wat cena. Dah boring sgt dok umah. jadi mari ke kelas dgn hati yg riang dan gumbira..lalalala~~ Kpd blogger2 yg lain yg bakal jugak masuk sem baru next week, selamat belajar okey. :) Bui2. Salam.

Friday, December 17, 2010

Kempen: Aku Suka Masakan Tradisi

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 6:26 AM 2 comments


Salam. Okeh, kempen ni dah ditag oleh tuan empunya blog di atas. Tq awak. :) Jadi mari jawab soalan2 beliau.

1. Makanan Kegemaran: Selalunya makanan tradisi ni of coz la RENDANG ;) /especially mak yg buat. sgt2 sedap. ;)

2. Minuman Kegemaran: AIR KELAPA, MILO AIS, ORANGE JUICE, SKY JUICE n etc.

3. Pandai Masak Apa? : Pandai masak kari, masak sambal, masak air, masak tlur, masak nasi, ngan bnda2 simple ;)

4. Blog masakan yg saya suka? : Blom ada lagi.

5. Makanan Istimewa:


Rendang Ayam/ Daging (Pic from google. Sorry rendang mak x tgkp gambo. Tggu raya ja la. Hehe.)


Btw, Thnx ye kpd En. Arep dgn kempen yg sgt bagus ni. saya menyokong dgn sepenuhnya makanan tradisi terutamanya masakan tradisi melayu. :) Bui2. Salam

Wednesday, December 15, 2010

25 Things About Me?

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 10:20 PM 0 comments
Oh, salam semua. Baru perasan ditag oleh Cik Chumel ini, kerana membuka blog beliau sebentar td. thnx cik rara chumell. :) jadi mari kita selesaikan tugas ini. jeng2... Ada ke org nak tau sal aku nih?? Haha. Budget artis. (macam ada org nak amik tau hoi. hee~~) Okeh2. Berbalik kpd soalan yg ditag oleh cik rara itu. Mari lihat dgn bersungguh2.

once you have been tagged, you are supposed to write a note with 25 random, things, facts or goal about you. at the end, choose 25 people to be tagged. you have to tagged the person who tagged you. if i tag you, its because i want to know more about you.

25 things about me :

1. Nama penuh Nurul Hidayah bt. Mohd Zim. ( Nak ic skali ke? =_=)
2. Berasal dr Penang Pulau Mutiara. (banyak mutiara ka apa dulu?)
3. Lahir pada 4 Jun 1989. Still sweet 17. *Perasan ja lebeh. =_='
4. Anak bongsu dr 4 adik bradik n anak prmpuan sorang. (Jgn salah sangka. Tidak manja ye :D)
5. Mak su kepada 3 anak buah yg sgt shumell lagi kiut miut.
6. Anak kpd mak n ayah yg begitu lovely =)
7. UiTM Kedah Students
8. Librarian to be.
9. Simple
10.Low Profile. Sampai org x knal punya low profile =_=
11. Suka makan. Tapi takot gemok. Asyik pikir diet ja. Tapi x jalan2 pon diet tu semua. hampeh!
12. Suka lukis2, warna2. Budget kanak2 lagi.
13. Suka shopping. Tapi housemate selalu marah sebab asal shopping ja aku window shopping sebenarnya. haha
14. Sensitip, Ala..mcm pensel tip2 tuh (pensel tekan)
15. Cepat marah n cpat sejuk~~
16. Sangat2 sukakan kanak2 sebab mereka sgt2 shumell :)
17. Married. (yoo..yooo...ooo jaa hang dayah. kah3)
18. Suka warna putih, warna2 lembut n warna2 yg x over la sgt di mata den ni.
19. Perangai kalah budak2.
20. X suka org yg amik kesempatan terhadap kebaikkan org lain
21. Bercita2 mahu dapatkan first class degree n banggakan mak ayah. :')
22. Sgt obses terhadap bag dan kasut2.
23. Seorang gadis berkaca mata. Jgn tertipu. Selama ni pkai conteks lens ja. kalu x buto den ni sebenarnya.
24. Perangai jenis akan buat keja sampai siap. Kalau x siap x kan stop. Oh perangai yg pelik!
25. Lastly, sgt2 x suka akan kaum2 yg hipokrit, sombong x tentu pasal n demand2 nih. Low profile kan bagus. Ye x? hee~~

Okeh, siap 25 soalan dijawab n 5 kali edit benda ni sebab asal siap ja nak publish internet disconnected. Jadi taip semula n semula sehingga siap. Autosave ke x ni? Jgn derhaka ngan tuan sendiri ye blog tesayang ;) Hampeh ja suh aku buat2 rajin malam2 buto ni. Hehe. Jadi nak tag semua geng2 blogger pasal bnda ni. :) Bui2 Salam

Thursday, December 9, 2010

Jangan tertipu!

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 1:04 PM 4 comments
Salam. Baru sebentar td happy krana result, tetapi tiba2 hati menjadi kecewa kembali. Knapa perlu buat begini. Kalau dah datang ke negara Malaysia silalah buat perangai baik2 dan sopan2 sedikit. Kasihanilah rakyat Malaysia yg sangat betolak ansur selama ini. Kawan2 baca paper metro kah hari ni???


Semakin menjadi2 nampaknya masalah macam ni. Lepas baca paper ni, abang aku dapat mesej ni plak.


Ampa rasa sama ka x sama? Cara mesej n lenggok bahasa?? Bukan nak menuduh atau apa2. Cuma bertanya sahaja. Kalau ampa marah x?? Nasib baik kna kat org yg tahu kata bnda macam ni adalah tipu semata2. Kalau sapa yg x baca paper macam mana?? Kesian bukan. Ingatkan ayah sndri mintak tolong. Balik2 kna tipu. Oh sangat tragis. Jadi silalah berhati2 ya kawan2. Sekarang ni macam2 cara yg org buat semata2 untuk duit. Dan jgnlah buat sikap mcm ni jugak x kiralah warga asing atau tempatan. Bg warga asing jgn la berbuat begini. Memanglah bukan semuanya warga asing itu jahat. Tetapi kalau dah segelintir warga asing yg suka buat mcm ni, ia boleh menghilangkan kepercayaan dr org tmpatan kpd semua warga asing. Renung2kan lah ye. Dan selamat beramal~~ Salam

Thank You Allah~~

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 12:49 PM 0 comments
Salam. entry kali ni sangat2lah happy krana bekisar tentang result yg dah kuar td. Sepatutnya kuar esok. Tapi saja2 ja bukak portal UiTM tuh. Tgk2 dah ada result. :) Thank You Allah... Thank You. Alhamdulillah. Sgt2 besyukur ngan limpah n kurniaanmu. Semoga aku tetap menjadi hambamu yg sentiasa besyukur. Amin.

Kepada semua classmate taniah. Kerana overall semuanya result baik2 belaka. Kpd yg x brapa nak ok result tu, next sem usaha lagi k. Gagal skali x bmaksud gagal untuk selama2nya. Kpd geng2 blogger yg lain yg nak, bakal n dah check result UiTM tu taniah n gudluck okey~~ Sampai sini saja entry kali ni. Assalamualaikum.

Wednesday, December 8, 2010

Yeye! Tq Bloglarian~~

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 7:18 AM 2 comments

Salam. :) Oh sangatlah happy krana dah tesenarai dalam bloglarian nampaknya. Walaupun dalam list ke 48. Oh x mengapa. itu pun sungguh berbangga wa cakap lu. Tq kpd admin Bloglarian. tima kaseh banyak2. Dengan ni boleh membantu aku dalam cari member2 blogger yg baru. :) Selamat bekenalan anda2 semua. Marilah kita kawan * aceceh. Hang over dayah. hang over. haha. Ok lah. T update lagi k. :) salam semua.

Tuesday, December 7, 2010

Blog Larian

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 10:26 AM 3 comments


Okeh salam semua blogger2. =)
Maybe ramai yg x tahu lagi kan pasal bloglarian ni. N temasuklah aku yg baru tahu hal ni. Tu la hang dayah. lambat sgt.tehegeh2. hehe. Aku tau bnda ni pun dr kawan blogger aku sndri. Cik Zery. Tq bro. U r the best ;) So mari kita check it out bapenda bloglarian ni sebenarnya.

Bloglarian ni adalah entry yg dibuat oleh Bro Padel kalau x silap. Dalam bloglarian ampa semua bleh bukak atau blogwalking trus 5-6 blog dalam 1 tabs. Jimat masa bukan?? so sgt seswai kpd blogger2 yg x brapa expert macam den ni ha...cari follower2 baru n kawn2 blogger baru. x gitu? heee~~~ So kalau sesapa nak join bloglarian ni boleh klik di pic yg tetera di atas ok atau DI SINI

Okeh, dgn tu tiba masanya den nak lengkapkan Slogan yg perlu den buat ni. "Saya suka berblogwalking kerana saya suka tgk blog2 yg comel2 dan menarik hati tambahan mencari teman2 blogger yg baru. Aceeh ayat. haha"

Dgn itu den nak tag kawan2 den supaya join bloglarian nih. :) Join weh. join. jgn x join. Mereka2 yg bertuah adalah:


Teman2 cumel sekelian marilah join bersama2 ok. :)

Friday, December 3, 2010

Konvokesyen UiTM ke 73 (Part 2)

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 11:15 AM 2 comments
30 November 2010

Okeh, hari ni hr konvokesyen aku. =) Setelah 3 tahun weh. setelah 3 tahun blajar nak dapatkan dip. Finally, ni lah harinya aku bakal dapat Diploama secara rasminya. Agak excited jugak. Tapi mcm kurang best sebab aku sesi petang. Jadi kekangan masa tu menyebabkan feel convocation tu x brapa sampai. haha.. (komen ja pandai..) Jadi, pg tu dalam pukul 10 aku dah mula siap2, mandi, makan sebab pukul 11.30 aku kna ada kat UiTM Shah Alam.


Sebelum pegi konvo =)


Sampai ja di UiTM Shah Alam, org first yg jumpa adalah Cik ini. Beliau merangkap "roomate saya". Namanya Cik Noor Atiqah. Belum berpunya. Masih single dan available.heee~~ macam berjodoh la plak kan. sampai sama2, parking keta sama2... aceceh...over la hang dayah. Pas park ja keta, kami smua family kna naek bas UiTM untuk pegi ke Dewan Sri Budiman (DSB), tmpat nak konvo.

Disebabkan jumlah parking yg x brapa nak banyak kat DSB. jd smua graduate n family kna parking keta kat padang kawad di UiTM. Pas2 ramai2 nek bas p DSB. Macam p rombongan Cik Kiah wei. haha.. Sekali skala nek bas UiTM sangat best!


Mak ayah jugak turut naek bas =)

Ok, so ampa rasa apa bila turun2 bas nampak macam ni?


Pening? Crowded? Nak muntah? Ya allah, x tahu la nak cakap. Sungguh ramai org. Jadi tanpa menoleh ke belakang, laju2 jalan p tmpat yg agak x crowded dek org.


Tapi apakan daya, hati x dapat m'nahan melihat ini smua. Jadi laju2 p beli di tgh org ramai. Disebakn aku sesi petang, jadi budak2 sesi pagi baru kuar. lagilah ramai. bayangkanlah wei..bayangkan. aku dah pening, panas bagai cacing kepanasan.. Sabar ja.. nak pegi mna pun x tahu. Nampak member2 aku pun x.

Jadi aku dah start gelabah weh. gelabah. Naseb baek tiba2 member aku tgur dr blakang, n ajak p HEP UiTM. Ok, hati dah lega. Jadi trus pegi ke HEP untuk daftar.

Weh, kata daftar? Apa cer ni??? haha... bukan daftar weh..ni sesi photoshoot by "Camera Jujur". Tu lah, napa UiTM lambat sgt nak daftarkan kami, jadi kami pun buat hal sndri ja la..heeeeeee~~ Bagus btol budak2 UiTM. Dah di training supaya jgn membuang masa. Jadi guna masa yg ada dgn bnda2 befaedah. Aceceh. :P




Inilah hasil tangkapan by Camera Jujur pada petang itu. Credit to all my fwen yg begitu sweet di hari tersebut. =)



Ok, time untuk beratur. Ini adalah kad yg diber kpd setiap graduate sebelum masuk DSB. Hampa rasa hampa nampak ka x nampak or buat2 x nampak??? aku dah lama nampak ni weh. Number giliran aku yg begitu tamak sebab kaut banyak sgt number sampaikan aku dah org ke 1133.. Oh sungguh azab menunggu giliran. Ada lagi 1132 org didepan. naseb2. Len kali anda2 smua, sila letak nama anak anda sekalian bermula dengan huruf A. Harap Maklum T_T


Okeh, dah b'jaya masuk ke DSB setelah ampir 2 jam di luar. Orang ramai kan. Biasalah. jadi mari tggu giliran saja untuk naik ke pentas...tggu..tggu..tgggu..punya tggu....dalam pukul 4.30 baru aku nek pentas. Yay!! Padahal majlis start dr pukul 2. Sangat gembira hati menunggu giliran hampir 3 jam itu. Sila nangis laju2. T.T


Jangan berkata apa2. Sesiapa sahaja yg bersua muka n memandang mata Naib Chanselor ini pasti hati bedebar2. Fikiran x keruan. Jadi inilah hasilnya gambar di atas pentas. Muka telebeh excited. Harap maklum. Sila tgk sahaja dan komen di dalam hati. :P

Majlis konvo habis pukul 5 lebeh. Jadi pas ja kuar DSB aku x jumpa family aku. Sebab org telampau ramai. kalau dah graduate pun seribu lebeh. family lagi lah. Sangat2 sesak. Last2 jumpa jugak akhirnya. Jadi mari tangkap gambar beramai2 lagi. ;D





Di sini, adek nak ucap tima kaseh bnyk2 kpd mak n ayah..yg selama ni slalu doakan kejayaan adek. n dgn selamatnya konvokesyen ni bukan kjayaan adek sorang saja. kjayaan mak n ayah juga. Tima kaseh mak ayah. Jugak kpd my sibling yg besusah payah datang ke Shah Alam semata2 mahu celebrate majlis konvo saya. Teharu. Tima kaseh. Tima kaseh.

Tima kaseh juga atas bunga2, teddy bear itu. pasti x kan dilupakan. Tima kaseh Abg Wan, Kak Era, Abg Dudi, kak Mas n especially to my parents En Mohd Zim n Puan Azizah. :)



Tp agak sedeh sebab x apat jumpa ramai kawan2 pas kuar DSB. Semua dah bz nak balik sebab hujan. temasuklah aku. jadi sampai di situ saja hr konvokesyn saya yg x seberapa. Sekian.

Malam itu pas smua dah smyg, siap2 kami kuar pusing2 Shah Alam. Kalau x p i-city saja sgtlah kalau dah di Shah Alam. Entry sebelum ni aku dah pegi ngan member2 smua. Tp kali ni pegi ngan family pula.Jadi mari pergi. ;)



My family =)

Aisyah's family =)

Parents

Cekak minnie mouse yg dibeli di i-city. Inginkannya?? Sila dapatkan dgn harga yg berpatutan. :P

Me n Kak Era

Selepas itu, pulang ke rumah saja. Sekian saja entry untuk bahagian 2 ini. ;) Salam.


Thursday, December 2, 2010

Konvokesyen UiTM ke 73 (Part 1)

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 10:17 AM 0 comments
29 November 2010

Aku n family b'tolak dr Penang ke Shah Alam dalam pukul 10 pg. Budget masa, dalam pukul 3 sampai homestay. Tapi disebabkan hujan lebat yg x mampu nak dielakkan sampai bawak keta pun kalah dengan kura2, budget time tlah lari. dalam pukul 4 kami smua baru sampai homestay.


Hujan lebat


Masuk ja area Shah Alam dah jem weh habaq hang. Baru pukul 3 lebeh. Jgn kata la kalau pukul 5 or 6. lagi lah kan. Jadi besabar sajalah sehingga sampai ke homestay.


Jem weh jem! Bukan jem roti kaya, strawbery dan lain2.


Sesudah sampai di homestay hati riang gembira. krana mahu rehat sepuas2nya. heee~~Jadi mari lihat kecantikkan homestay kami di Taman Batu 3 Shah Alam. :)








So ampa rasa umah ni cmna. Cantik kan? Semalam seratus. complete furniture. Untung x untung kami dapat homestay ni. habaq mai sat. heeee~~

So malam tu, kami pun kuar ramai2, shopping barang dapur sebab my mom nak masak. X nak makan luar sebab paham2 ja la..area2 KL and Shah Alam ni smua mahal2 belaka. Kesimpulannya, first day kat Shah Alam, x pegi jalan mana2 pun sebab sgt letih dalam keta krana p'jalanan jauh. Tido senyap2 kat umah ja weh. T_T

Tamat bahagian 1


Wednesday, December 29, 2010

Contest: Blog paling Kawaii ^__^

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 7:07 PM 3 comments

Salam. Contest ja keja aku kan skang. Haha. Pasni kalau dah bz, x dak menda dah nak masuk ni smua. Jadi mari join habis2an. :D

Contest kali ni adalah mengenai blog paling kawaii. Maybe paling comel kot. Join sj. ada rezeki boleh menang header yg chanteek dan memang kawaii! :D Lagipun syarat2nya bgitu mudah skali. Sgt suka. Sgt suka. :P

Sesapa nak join buleh saja ke blog cik ini. :) http://akusyamira.blogspot.com/2010/12/kontest-blog-paling-kawaii.html. Dgn itu nak tag 4 org rakan. :) Selamat mencuba!

:: CONTEST: Candid Tu Cun Lah! ::

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 11:46 AM 2 comments

Salam semua. Hari ni tlah di tag skali lagi oleh Encik Zairi untuk join contest. =) Tq bro. hehe. :P

Syarat2 penyertaan silalah ke laman blog Cik Dilla yg chumel ini. :) Btw, tq kpd Cik Dilla krana buat contest yg unik ni. hehe

Jadi mari lihat gambar yg dipetaruhkan. :D..Hoho. Tgk. Tamak ka x tamak. Letak sampai 3 gambo. Jgnlah berkata apa2. Krana hati kecil x dapat membuat keputusan yg tepat gambar manakah yg perlu dipilih. Heee~~ Semua gambar2 ni adalah gambar candid. *Creadit to my fwen Cik Ayien. Krana candid kn gambo ni. Thnx Ayien Comel. :D

Time gambar ni dicandid masa kami smua tgh rehersal untuk konvo Dip. Excited habis. Gambar first, aku tgh on call ngn sorang member dan x sempat nak ready. Cik ayin dah snap gambo. Betapa buruknya aku. haha



Gambar second juga turut dicandid dgn jayanya.:D



N gambar third adalah di mana muka x rela diambil gambar. Jadi muka masam2 cuka. haha.

Ini saja gmbr yg dipetaruhkan. Nak lagi ka?? Udah2lah. bg pluang kat org len sama. :P Dgn itu nak tag encik n cik2 ni. Selamat mencuba! salam. :)

Tuesday, December 28, 2010

Cantik?

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 8:24 PM 0 comments
Salam semua. Tgk tajuk entry pasti semua teruja bukan. Terutamanya bg kaum Hawa. Setiap manusia ingin cantik dan kekal cantik. Jadi mari kita lihat tips2 yg boleh dikongsi di mana aku tlah baca di satu forum :D


1) Gosoklah gigi sebelum mencuci muka! bakteria yang terdapat pada karang gigi serta sisa makanan akan menyebabkan kulit di sekitar bibir kering bahkan akan menyebabkan alahan.mencucinya dengan air tidak akan menghilangkannya dengan betul.mencuci wajah sesudah menggosok gigi akan membersihkannya secara keseluruhan.

2) Untuk menjimatkan waktu di pagi hari, anda tidak perlu melakukan rutin yang sama untuk mencuci wajah dipagi hari bila anda sudah mencucinya dengan bersih diwaktu malam.memadai bilas wajah anda dengan air hangat selama 30 saat dan anda boleh menggunakan pelembap.

3) Ketika membersihkan muka,gunakan air suam,kemudian akhiri dengan menggunakan air sejuk.air suam berguna untuk membuka pori-pori sehingga kekotoran didalam kulit akan terhakis.air sejuk pula akan menutup semula pori-pori yang terbuka.amalan akan menjadikan kulit tampil halus dan sempurna.

4) Masukkan air putih/masak kedalam diet anda! air putih ternyata memiliki manfaat lebih dari yang kita anggarkan.air adalah satu daripada enam nutrisi penting.jika anda mengalami berat badan berlebihan,kulit kusam dan berjerawat,mungkin ini petanda anda kekurangan cecair berharga ini.

5) Masukkan seketul halia yang sudah diketuk/dititik kedalam air yang anda sedang rebus untuk menyediakan teh.halia memilki banyak khasiat,antara lain mengurangkan peluh berlebihan,masalah dengan perut membuatkan badan lebih sihat dan tidak cepat penat.teh yang anda minum pun terasa lebih nikmat dan sedap.

6) Pokok lidah buaya boleh digunakan bg mengatasi masalah kulit gelap akibat kesan dr matahari, kulit ruam, terluka akibat gigitan serangga dan sgt bermanfaat untuk membantu melawan dan menghindari infeksi disebabkan oleh bakteria. Selain itu, ia juga mampu mengurangi rasa sakit dan membaiki sel kulit akibat luka.

Walau cmna pun, jgnlah kita terlalu taksub untuk menjadi cantik sbb takut lain jadinya. Diri sendiri yg susah.Syukurlah dengan anugerah yg diberi kpd kita krana semuanya adalah pinjaman dari-NYA. Lagi satu ingatlah, cantik ni bukan sekadar luaran saja.dalaman juga penting. Hati budi dan sikap juga menunjukkan kecantikkan bg seseorang. Jd jagalah setiap anugerah yg diberi oleh-Nya dengan sebaik mungkin :) Okeh? Selamat mencuba!



Monday, December 27, 2010

Perhatian dan Pengumuman kpd Warga2 dan Penduduk2 Negeri Pualau Pinang sekalian T____T

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 11:27 PM 0 comments
Salam. Uih tgk tajuk entry. Sungguh pnjg. Macam mahu announce brita dr titah raja2. Aiseh. haha. Entry kali ni khas buat semua rakyat Pulau Pinang ye. Jika anda warga Kedah, Perlis, Selangor dan negeri2 yg bukan tergolong dalam kelompok PULAU PINANG sila abaikan. Ini adalah krana anda2 sekalian begitu bertuah pd esok hari T_____T

Tahukah anda wahai rakyat2 beta dr negeri Pulau Pinang? (bila masa Pulau Pinang ada raja? Pang laju2!! Bg fakta salah. haha) Bahawasanya esok hari 28 Disember 2010/Selasa bekalan air di negeri kita akan dicatu selama 12 jam. Bermula 7 pg sehingga 7 malam. (hoi..hoi... macam mana mahu mandi, semayang, minum. alahai. lomah aih den bab2 x dak air ni.)

Aku tahu hal ni pun sebab dapat emel dr kakak iparku. Thanx Kak Mas. :) Emelnya berbunyi begini. Sila baca dgn nada seperti penyimpan mohor2 besar diraja. :D



Jadi kpd mak cik-mak cik, mak2, abang2, ayah2, adik2, pak long mak long, p la lekaih tadah air buang setimba dua. kalau nak lebih sket seperigi pun okey jugak. tahan la seminggu. haha. Jgn lupa ya. kang esok2 buat lupa air x dak p keja x yah mandi lah :D baru perfume semulajadi. Ya x? :P

Okeylah, setakat ni ja announce untuk hr ni. nak p tadah air sat. kang esok den yg x mandi. hee~~ Bui2 Salam. :)

p/s: Sesapa yg x bayar bil air tu, x yahla kalut nak tadah ka apa. memang air kat umah hang x kn ada. T_____T p mandi air trjun ja la. hehe. Out*



Sunday, December 26, 2010

Taniah Malaysia!

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 10:18 PM 0 comments
Salam semua. Oh sungguh suka dan suka dan suka tgk game malam ni. Indonesia vs Malaysia..Congrats Malaysia kerana tlah mnjaringkan 3 gol dan sekaligus menang game malam ni mengalahkan Indonesia dgn 3 -0.. Tiba2 jatuh cinta ngan corak permainan Safee Sali. Aceceh. dan2. :P hee~~


Mantap kan. mantap kan. :P

Keep it up k untuk game kat Indon nanti. Insyallah buat yg lagi terbaik untuk next game. Go Malaysia Go! Oyeh~

p/s: Proud to be Malaysian! :D


Contest Gambar Kenangan Sekolah Dulu2

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 3:51 PM 0 comments

Salam~ Hee~~ First of all, tq so much kpd encik ini krana sgt rajin inform saya bagai2 pasal blog, contest. :) Untunglah dapat kawan begini. Hehe. Tq Zery. OK, mari kita join contest ni. Sebelum tu, marilah lihat syarat2nya.

1) Mst ade blog sendiri tow PENTING !
2) Jadik follower bLog ida dlu bg yg dh ada,terima kasih tow AMAT PENTING!!!
3) Letakkan ‘Contest gambar kenangan sekolah dulu2’ sbg tajuk entry korang (jgn lupa wt entry pasal pic tu) dan banner diatas berserta linkkan teros kt entry ini tow....PENTING !!
4 )Upload kn gmbar kenangan sekolah korang dulu2 (xkish sorang atau beramai2)
tp bg yg still sekolah ag.korang pom leh join gk,tp mst berpakian sekolah korang ek...PENTING!) Dlm gmbar tersebut ,nyatakan nama sekolah korang jugak
6) Hantar link entry korang didalam kotak komen entry contest ini. PENTING !!
7) Tarikh tamat pd 11/01/11 @ 11 jan 2011.

Okes, dah tgk syarat2nya?? Jadi kalau sapa nak join boleh la join ye. n silalah ke blog cik chumel ini. :) (http://idasayangkamu.blogspot.com) T kalau ada rezeki mana tahu boleh menang. Wah~~ Syok2. Dapat adiah.. heee~~ Okeh jadi dgn itu aku pun nak menyebok masuk contest ni. Jadi mari lihat gambar time sekolah dulu2. (teringat zaman kanak2 hingusan T.T )

Oh ini memag kanak2 hingusan punya gambar. Sorrylah, kualiti gambar x sehebat kamera DSLR. haha. Ni ja yg ada. gambar yg lain ntah ke mna dah. X tahu simpan mana. :) Even x menang contest ni pun x pe. :) Aku memang suka join2 contest ni aceceh :P

Okes, meh nak story gambar ni. Time ni aku sek rendah lagi. SEK.KEB.PENAGA. So, time ni bulan merdeka. Jadi kami ramai2 satu sek buat bendera jalur gemilang yg paling besar kami boleh buat. Jadi ni lah hasilnya. :) Cantik kan?? Cantik kan??? :P Hehe. Kalau korang pndailah kan...carilah aku. Sure x jumpa...wakakakakah.. Jgn harap nak jumpa la ye. Okey2, aku bg klu skit. Aku pengawas sekolah berbaju biru. hee~ Time ni memang btol2 kanak2 hingusan yg memang x mengerti apa2. cewah. Tiba2 rindu sgt nak p zaman sekolah balik. bangun pg2 buta, siap2 p sekolah, kayuh basikal ramai2 ngan member, balik sek ramai2 lepak makan2 kat kdai mak cik apa nama ntah. dah lupa. haiyo! haha. Syok2. Zaman kanak2 ribena. Rugi plak x banyak gambar nak dipertontokan. Sorry lah ye.

Btw, tq kpd cik ida yg manis krana anjurkan contest ni. Tiba2 terasa muda. T.T Kpd blogger2 yg mau join, join saja okey. X rugi apapun sebenarnya. ;) Free saja. Cuma letak gambar n komen. Macam petik jari sambil makan kacang sebelah mata. Okeylah. mau beransur dulu. Bui2. Salam.


Friday, December 24, 2010

Sudah Tidak Sabar

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 7:06 PM 4 comments
Salam. Entry kali ni bekisar dgn sikap tidak sabar aku. Tidak sabar knapa??? mahu kawenkah?? Haha. Jgn memain. Kang mak aku tibai laju2. :P

X sabar mahu jumpa housemate~~ dah lama cuti. mahu jumpa Cik Noor, Cik Ayin, Cik Picha~~... ... Dah lama rasanya x gelak2 ngan housemate yg gila2. Jd mau kuar shopping2 ngan housemate yg boros2. mau study ngan housemate yg gila tekun. mau gossip ngan housemate yg lebeh hebat dr murai.com. mau makan2 b'sama housemate yg memang kaki melantak..wuuu~~ Rindunya hampa semua... Rindu saya x?? Aceceh. cakaplah rindu kalau rindu. Jgnlah malu2. :D haha.
Cik Noor Atiqah: Roomate aku. Sgt tinggi dan chanteek. Jgn segan2 nak tgur beliau. Krana masih single mingle. Haha

Cik Nurfarahin: Roomate n classmate yg cun. Dan sgt gila2. Status: kurang pasti. Haha

Cik Nur Hafisya (bebaju merah): Kakak dan ketua keluarga di rumah kami. Sgt chanteek dan bergaya. :)


Btw, cuti sudah mahu habes. Yippy. bagai cacing kesejukkan sudah bosan di rumah. X sabar mahu masuk sem baru, lecturer baru, subjek baru. Wuuu~~ Over tau..semangat blajar la konon.. hehe.

See u next week my fwen n all my classmate. :) Rindu bangat sama kalian. Pasni mesti diri jadi cacing kepanasan pulak akibat sebok dgn kelas dan assingment. Oooohhh~~ Sungguh suka.sungguh suka. Gila ka apa hang ni dayah?? Org syok cuti? hang syok study..haha. nak wat cena. Dah boring sgt dok umah. jadi mari ke kelas dgn hati yg riang dan gumbira..lalalala~~ Kpd blogger2 yg lain yg bakal jugak masuk sem baru next week, selamat belajar okey. :) Bui2. Salam.

Friday, December 17, 2010

Kempen: Aku Suka Masakan Tradisi

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 6:26 AM 2 comments


Salam. Okeh, kempen ni dah ditag oleh tuan empunya blog di atas. Tq awak. :) Jadi mari jawab soalan2 beliau.

1. Makanan Kegemaran: Selalunya makanan tradisi ni of coz la RENDANG ;) /especially mak yg buat. sgt2 sedap. ;)

2. Minuman Kegemaran: AIR KELAPA, MILO AIS, ORANGE JUICE, SKY JUICE n etc.

3. Pandai Masak Apa? : Pandai masak kari, masak sambal, masak air, masak tlur, masak nasi, ngan bnda2 simple ;)

4. Blog masakan yg saya suka? : Blom ada lagi.

5. Makanan Istimewa:


Rendang Ayam/ Daging (Pic from google. Sorry rendang mak x tgkp gambo. Tggu raya ja la. Hehe.)


Btw, Thnx ye kpd En. Arep dgn kempen yg sgt bagus ni. saya menyokong dgn sepenuhnya makanan tradisi terutamanya masakan tradisi melayu. :) Bui2. Salam

Wednesday, December 15, 2010

25 Things About Me?

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 10:20 PM 0 comments
Oh, salam semua. Baru perasan ditag oleh Cik Chumel ini, kerana membuka blog beliau sebentar td. thnx cik rara chumell. :) jadi mari kita selesaikan tugas ini. jeng2... Ada ke org nak tau sal aku nih?? Haha. Budget artis. (macam ada org nak amik tau hoi. hee~~) Okeh2. Berbalik kpd soalan yg ditag oleh cik rara itu. Mari lihat dgn bersungguh2.

once you have been tagged, you are supposed to write a note with 25 random, things, facts or goal about you. at the end, choose 25 people to be tagged. you have to tagged the person who tagged you. if i tag you, its because i want to know more about you.

25 things about me :

1. Nama penuh Nurul Hidayah bt. Mohd Zim. ( Nak ic skali ke? =_=)
2. Berasal dr Penang Pulau Mutiara. (banyak mutiara ka apa dulu?)
3. Lahir pada 4 Jun 1989. Still sweet 17. *Perasan ja lebeh. =_='
4. Anak bongsu dr 4 adik bradik n anak prmpuan sorang. (Jgn salah sangka. Tidak manja ye :D)
5. Mak su kepada 3 anak buah yg sgt shumell lagi kiut miut.
6. Anak kpd mak n ayah yg begitu lovely =)
7. UiTM Kedah Students
8. Librarian to be.
9. Simple
10.Low Profile. Sampai org x knal punya low profile =_=
11. Suka makan. Tapi takot gemok. Asyik pikir diet ja. Tapi x jalan2 pon diet tu semua. hampeh!
12. Suka lukis2, warna2. Budget kanak2 lagi.
13. Suka shopping. Tapi housemate selalu marah sebab asal shopping ja aku window shopping sebenarnya. haha
14. Sensitip, Ala..mcm pensel tip2 tuh (pensel tekan)
15. Cepat marah n cpat sejuk~~
16. Sangat2 sukakan kanak2 sebab mereka sgt2 shumell :)
17. Married. (yoo..yooo...ooo jaa hang dayah. kah3)
18. Suka warna putih, warna2 lembut n warna2 yg x over la sgt di mata den ni.
19. Perangai kalah budak2.
20. X suka org yg amik kesempatan terhadap kebaikkan org lain
21. Bercita2 mahu dapatkan first class degree n banggakan mak ayah. :')
22. Sgt obses terhadap bag dan kasut2.
23. Seorang gadis berkaca mata. Jgn tertipu. Selama ni pkai conteks lens ja. kalu x buto den ni sebenarnya.
24. Perangai jenis akan buat keja sampai siap. Kalau x siap x kan stop. Oh perangai yg pelik!
25. Lastly, sgt2 x suka akan kaum2 yg hipokrit, sombong x tentu pasal n demand2 nih. Low profile kan bagus. Ye x? hee~~

Okeh, siap 25 soalan dijawab n 5 kali edit benda ni sebab asal siap ja nak publish internet disconnected. Jadi taip semula n semula sehingga siap. Autosave ke x ni? Jgn derhaka ngan tuan sendiri ye blog tesayang ;) Hampeh ja suh aku buat2 rajin malam2 buto ni. Hehe. Jadi nak tag semua geng2 blogger pasal bnda ni. :) Bui2 Salam

Thursday, December 9, 2010

Jangan tertipu!

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 1:04 PM 4 comments
Salam. Baru sebentar td happy krana result, tetapi tiba2 hati menjadi kecewa kembali. Knapa perlu buat begini. Kalau dah datang ke negara Malaysia silalah buat perangai baik2 dan sopan2 sedikit. Kasihanilah rakyat Malaysia yg sangat betolak ansur selama ini. Kawan2 baca paper metro kah hari ni???


Semakin menjadi2 nampaknya masalah macam ni. Lepas baca paper ni, abang aku dapat mesej ni plak.


Ampa rasa sama ka x sama? Cara mesej n lenggok bahasa?? Bukan nak menuduh atau apa2. Cuma bertanya sahaja. Kalau ampa marah x?? Nasib baik kna kat org yg tahu kata bnda macam ni adalah tipu semata2. Kalau sapa yg x baca paper macam mana?? Kesian bukan. Ingatkan ayah sndri mintak tolong. Balik2 kna tipu. Oh sangat tragis. Jadi silalah berhati2 ya kawan2. Sekarang ni macam2 cara yg org buat semata2 untuk duit. Dan jgnlah buat sikap mcm ni jugak x kiralah warga asing atau tempatan. Bg warga asing jgn la berbuat begini. Memanglah bukan semuanya warga asing itu jahat. Tetapi kalau dah segelintir warga asing yg suka buat mcm ni, ia boleh menghilangkan kepercayaan dr org tmpatan kpd semua warga asing. Renung2kan lah ye. Dan selamat beramal~~ Salam

Thank You Allah~~

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 12:49 PM 0 comments
Salam. entry kali ni sangat2lah happy krana bekisar tentang result yg dah kuar td. Sepatutnya kuar esok. Tapi saja2 ja bukak portal UiTM tuh. Tgk2 dah ada result. :) Thank You Allah... Thank You. Alhamdulillah. Sgt2 besyukur ngan limpah n kurniaanmu. Semoga aku tetap menjadi hambamu yg sentiasa besyukur. Amin.

Kepada semua classmate taniah. Kerana overall semuanya result baik2 belaka. Kpd yg x brapa nak ok result tu, next sem usaha lagi k. Gagal skali x bmaksud gagal untuk selama2nya. Kpd geng2 blogger yg lain yg nak, bakal n dah check result UiTM tu taniah n gudluck okey~~ Sampai sini saja entry kali ni. Assalamualaikum.

Wednesday, December 8, 2010

Yeye! Tq Bloglarian~~

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 7:18 AM 2 comments

Salam. :) Oh sangatlah happy krana dah tesenarai dalam bloglarian nampaknya. Walaupun dalam list ke 48. Oh x mengapa. itu pun sungguh berbangga wa cakap lu. Tq kpd admin Bloglarian. tima kaseh banyak2. Dengan ni boleh membantu aku dalam cari member2 blogger yg baru. :) Selamat bekenalan anda2 semua. Marilah kita kawan * aceceh. Hang over dayah. hang over. haha. Ok lah. T update lagi k. :) salam semua.

Tuesday, December 7, 2010

Blog Larian

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 10:26 AM 3 comments


Okeh salam semua blogger2. =)
Maybe ramai yg x tahu lagi kan pasal bloglarian ni. N temasuklah aku yg baru tahu hal ni. Tu la hang dayah. lambat sgt.tehegeh2. hehe. Aku tau bnda ni pun dr kawan blogger aku sndri. Cik Zery. Tq bro. U r the best ;) So mari kita check it out bapenda bloglarian ni sebenarnya.

Bloglarian ni adalah entry yg dibuat oleh Bro Padel kalau x silap. Dalam bloglarian ampa semua bleh bukak atau blogwalking trus 5-6 blog dalam 1 tabs. Jimat masa bukan?? so sgt seswai kpd blogger2 yg x brapa expert macam den ni ha...cari follower2 baru n kawn2 blogger baru. x gitu? heee~~~ So kalau sesapa nak join bloglarian ni boleh klik di pic yg tetera di atas ok atau DI SINI

Okeh, dgn tu tiba masanya den nak lengkapkan Slogan yg perlu den buat ni. "Saya suka berblogwalking kerana saya suka tgk blog2 yg comel2 dan menarik hati tambahan mencari teman2 blogger yg baru. Aceeh ayat. haha"

Dgn itu den nak tag kawan2 den supaya join bloglarian nih. :) Join weh. join. jgn x join. Mereka2 yg bertuah adalah:


Teman2 cumel sekelian marilah join bersama2 ok. :)

Friday, December 3, 2010

Konvokesyen UiTM ke 73 (Part 2)

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 11:15 AM 2 comments
30 November 2010

Okeh, hari ni hr konvokesyen aku. =) Setelah 3 tahun weh. setelah 3 tahun blajar nak dapatkan dip. Finally, ni lah harinya aku bakal dapat Diploama secara rasminya. Agak excited jugak. Tapi mcm kurang best sebab aku sesi petang. Jadi kekangan masa tu menyebabkan feel convocation tu x brapa sampai. haha.. (komen ja pandai..) Jadi, pg tu dalam pukul 10 aku dah mula siap2, mandi, makan sebab pukul 11.30 aku kna ada kat UiTM Shah Alam.


Sebelum pegi konvo =)


Sampai ja di UiTM Shah Alam, org first yg jumpa adalah Cik ini. Beliau merangkap "roomate saya". Namanya Cik Noor Atiqah. Belum berpunya. Masih single dan available.heee~~ macam berjodoh la plak kan. sampai sama2, parking keta sama2... aceceh...over la hang dayah. Pas park ja keta, kami smua family kna naek bas UiTM untuk pegi ke Dewan Sri Budiman (DSB), tmpat nak konvo.

Disebabkan jumlah parking yg x brapa nak banyak kat DSB. jd smua graduate n family kna parking keta kat padang kawad di UiTM. Pas2 ramai2 nek bas p DSB. Macam p rombongan Cik Kiah wei. haha.. Sekali skala nek bas UiTM sangat best!


Mak ayah jugak turut naek bas =)

Ok, so ampa rasa apa bila turun2 bas nampak macam ni?


Pening? Crowded? Nak muntah? Ya allah, x tahu la nak cakap. Sungguh ramai org. Jadi tanpa menoleh ke belakang, laju2 jalan p tmpat yg agak x crowded dek org.


Tapi apakan daya, hati x dapat m'nahan melihat ini smua. Jadi laju2 p beli di tgh org ramai. Disebakn aku sesi petang, jadi budak2 sesi pagi baru kuar. lagilah ramai. bayangkanlah wei..bayangkan. aku dah pening, panas bagai cacing kepanasan.. Sabar ja.. nak pegi mna pun x tahu. Nampak member2 aku pun x.

Jadi aku dah start gelabah weh. gelabah. Naseb baek tiba2 member aku tgur dr blakang, n ajak p HEP UiTM. Ok, hati dah lega. Jadi trus pegi ke HEP untuk daftar.

Weh, kata daftar? Apa cer ni??? haha... bukan daftar weh..ni sesi photoshoot by "Camera Jujur". Tu lah, napa UiTM lambat sgt nak daftarkan kami, jadi kami pun buat hal sndri ja la..heeeeeee~~ Bagus btol budak2 UiTM. Dah di training supaya jgn membuang masa. Jadi guna masa yg ada dgn bnda2 befaedah. Aceceh. :P




Inilah hasil tangkapan by Camera Jujur pada petang itu. Credit to all my fwen yg begitu sweet di hari tersebut. =)



Ok, time untuk beratur. Ini adalah kad yg diber kpd setiap graduate sebelum masuk DSB. Hampa rasa hampa nampak ka x nampak or buat2 x nampak??? aku dah lama nampak ni weh. Number giliran aku yg begitu tamak sebab kaut banyak sgt number sampaikan aku dah org ke 1133.. Oh sungguh azab menunggu giliran. Ada lagi 1132 org didepan. naseb2. Len kali anda2 smua, sila letak nama anak anda sekalian bermula dengan huruf A. Harap Maklum T_T


Okeh, dah b'jaya masuk ke DSB setelah ampir 2 jam di luar. Orang ramai kan. Biasalah. jadi mari tggu giliran saja untuk naik ke pentas...tggu..tggu..tgggu..punya tggu....dalam pukul 4.30 baru aku nek pentas. Yay!! Padahal majlis start dr pukul 2. Sangat gembira hati menunggu giliran hampir 3 jam itu. Sila nangis laju2. T.T


Jangan berkata apa2. Sesiapa sahaja yg bersua muka n memandang mata Naib Chanselor ini pasti hati bedebar2. Fikiran x keruan. Jadi inilah hasilnya gambar di atas pentas. Muka telebeh excited. Harap maklum. Sila tgk sahaja dan komen di dalam hati. :P

Majlis konvo habis pukul 5 lebeh. Jadi pas ja kuar DSB aku x jumpa family aku. Sebab org telampau ramai. kalau dah graduate pun seribu lebeh. family lagi lah. Sangat2 sesak. Last2 jumpa jugak akhirnya. Jadi mari tangkap gambar beramai2 lagi. ;D





Di sini, adek nak ucap tima kaseh bnyk2 kpd mak n ayah..yg selama ni slalu doakan kejayaan adek. n dgn selamatnya konvokesyen ni bukan kjayaan adek sorang saja. kjayaan mak n ayah juga. Tima kaseh mak ayah. Jugak kpd my sibling yg besusah payah datang ke Shah Alam semata2 mahu celebrate majlis konvo saya. Teharu. Tima kaseh. Tima kaseh.

Tima kaseh juga atas bunga2, teddy bear itu. pasti x kan dilupakan. Tima kaseh Abg Wan, Kak Era, Abg Dudi, kak Mas n especially to my parents En Mohd Zim n Puan Azizah. :)



Tp agak sedeh sebab x apat jumpa ramai kawan2 pas kuar DSB. Semua dah bz nak balik sebab hujan. temasuklah aku. jadi sampai di situ saja hr konvokesyn saya yg x seberapa. Sekian.

Malam itu pas smua dah smyg, siap2 kami kuar pusing2 Shah Alam. Kalau x p i-city saja sgtlah kalau dah di Shah Alam. Entry sebelum ni aku dah pegi ngan member2 smua. Tp kali ni pegi ngan family pula.Jadi mari pergi. ;)



My family =)

Aisyah's family =)

Parents

Cekak minnie mouse yg dibeli di i-city. Inginkannya?? Sila dapatkan dgn harga yg berpatutan. :P

Me n Kak Era

Selepas itu, pulang ke rumah saja. Sekian saja entry untuk bahagian 2 ini. ;) Salam.


Thursday, December 2, 2010

Konvokesyen UiTM ke 73 (Part 1)

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 10:17 AM 0 comments
29 November 2010

Aku n family b'tolak dr Penang ke Shah Alam dalam pukul 10 pg. Budget masa, dalam pukul 3 sampai homestay. Tapi disebabkan hujan lebat yg x mampu nak dielakkan sampai bawak keta pun kalah dengan kura2, budget time tlah lari. dalam pukul 4 kami smua baru sampai homestay.


Hujan lebat


Masuk ja area Shah Alam dah jem weh habaq hang. Baru pukul 3 lebeh. Jgn kata la kalau pukul 5 or 6. lagi lah kan. Jadi besabar sajalah sehingga sampai ke homestay.


Jem weh jem! Bukan jem roti kaya, strawbery dan lain2.


Sesudah sampai di homestay hati riang gembira. krana mahu rehat sepuas2nya. heee~~Jadi mari lihat kecantikkan homestay kami di Taman Batu 3 Shah Alam. :)








So ampa rasa umah ni cmna. Cantik kan? Semalam seratus. complete furniture. Untung x untung kami dapat homestay ni. habaq mai sat. heeee~~

So malam tu, kami pun kuar ramai2, shopping barang dapur sebab my mom nak masak. X nak makan luar sebab paham2 ja la..area2 KL and Shah Alam ni smua mahal2 belaka. Kesimpulannya, first day kat Shah Alam, x pegi jalan mana2 pun sebab sgt letih dalam keta krana p'jalanan jauh. Tido senyap2 kat umah ja weh. T_T

Tamat bahagian 1


 

Sweet Candy Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez