Saturday, January 1, 2011

Mendapat Anak Saudara yg Ke-4 ^__^

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 7:14 PM
Salam semua. Harini sempena tahun baru, hari baru, azam baru dan dengan jayanya aku tlah mendapat anak saudara baru. ^_^

Oh sudah bertambah anak saudaraku menjadi 4. :D Aku start pegi hospital besalin pas zohor dalam pukul 3.30 ptg. Sampai2 ja sana, kak ipar aku dah start x senang duduk. Sakit katanya. Bila tgk dia sakit nak besalin macam tu, aku dah mula gelabah. gelabah macam aku plak nak beranak. haha. Serius weh. Bila kita tgk org nak besalin, hati jadi kesian.. Sayu ja. Sebab tgk org dalam sakit kan. Nak tolong pun x tahu. Boleh nasihat kak ipar aku suh selawat ja banyak2.

Tepat pukul 4 ptg, nurse datang sebab nak kna masuk labor room. Start dr 4 ptg aku, mak n ayah tggulah kak ipar aku besalin. Abang aku plak masuk labor room temankan wife dia. Actually ni anak second depa. Walaupun kak ipar aku dah ada experience bersalin, tp dia still risau n takut2 jugak. Dah nama pun bersalin kan. Mestilah sakit.


Mak n Ayah yg menunggu dgn sabar


Tggu punya tunggu, tepat pukul 4.40 ptg skali ngan launan azan asar, kami terdenger jeritan baby. Alhamdulillah.. Selamat semuanya. X sampai 5 minit baby pun ditolak keluar, n dibersihkan dan dimandikan.




Tgk lah. Comel x? Baby boy. Berat 2.9 kg. Hee~


Si ayah merangkap kpd abang aku tgh azankan baby.


p/s: Pandai dia noh. Tggu tahun baru. T tiap2 tahun org sambut besday dia. Ish, jeles aih. Aku pun org lupa2 besday. haha. Apapun alhamdulillah semuanya selamat.. =)

Setakat ni dulu entry kali ini. Sebelum terlupa. Saksikan juga baby tahun baru yg aku ambik gambarnya, dimana duduk disebelah anak menakan aku. Lelaki jugak ni. Berat dia....4.1 kg. nah amik hang. haha. Gila sehat.

0 comments:

Post a Comment

Saturday, January 1, 2011

Mendapat Anak Saudara yg Ke-4 ^__^

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 7:14 PM
Salam semua. Harini sempena tahun baru, hari baru, azam baru dan dengan jayanya aku tlah mendapat anak saudara baru. ^_^

Oh sudah bertambah anak saudaraku menjadi 4. :D Aku start pegi hospital besalin pas zohor dalam pukul 3.30 ptg. Sampai2 ja sana, kak ipar aku dah start x senang duduk. Sakit katanya. Bila tgk dia sakit nak besalin macam tu, aku dah mula gelabah. gelabah macam aku plak nak beranak. haha. Serius weh. Bila kita tgk org nak besalin, hati jadi kesian.. Sayu ja. Sebab tgk org dalam sakit kan. Nak tolong pun x tahu. Boleh nasihat kak ipar aku suh selawat ja banyak2.

Tepat pukul 4 ptg, nurse datang sebab nak kna masuk labor room. Start dr 4 ptg aku, mak n ayah tggulah kak ipar aku besalin. Abang aku plak masuk labor room temankan wife dia. Actually ni anak second depa. Walaupun kak ipar aku dah ada experience bersalin, tp dia still risau n takut2 jugak. Dah nama pun bersalin kan. Mestilah sakit.


Mak n Ayah yg menunggu dgn sabar


Tggu punya tunggu, tepat pukul 4.40 ptg skali ngan launan azan asar, kami terdenger jeritan baby. Alhamdulillah.. Selamat semuanya. X sampai 5 minit baby pun ditolak keluar, n dibersihkan dan dimandikan.




Tgk lah. Comel x? Baby boy. Berat 2.9 kg. Hee~


Si ayah merangkap kpd abang aku tgh azankan baby.


p/s: Pandai dia noh. Tggu tahun baru. T tiap2 tahun org sambut besday dia. Ish, jeles aih. Aku pun org lupa2 besday. haha. Apapun alhamdulillah semuanya selamat.. =)

Setakat ni dulu entry kali ini. Sebelum terlupa. Saksikan juga baby tahun baru yg aku ambik gambarnya, dimana duduk disebelah anak menakan aku. Lelaki jugak ni. Berat dia....4.1 kg. nah amik hang. haha. Gila sehat.

0 comments on "Mendapat Anak Saudara yg Ke-4 ^__^"

Post a Comment

 

Sweet Candy Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez