Sunday, September 5, 2010

.: Salam Aidilfitri :.

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 11:17 PM
Assalamualaikum w.b.t (jawab salam aku weh..jawab..dapat pahala..hehe)
Tak sampai seminggu ja lagi, kita dah nak raya kan..so cmna persiapan ampa2 semua ni?? baju raya dah beli?? kasut, sampin, songkok, tudung, langsir umah, perabot..??? dah beli?? hehe.. Family aku tahun ni, persiapan raya biasa2 ja...x la over mana pun..just mak aku yg excited memborong kueh ghaya ha... (pssttt....t aku gak nak makan. :P )

Cakap bab kueh raya ni kan..ampa semua ni suka makan kueh apa?? aku bab makan kueh kurang sket... kalau sket2 blehla..banyak2 naik jemu..nak kata kueh yg aku minat...x dak kot rasanya..smua makan ja.. heeeee... tp tiap2 tahun, aku merajinkan diri yg kurang rajin ni, tolong mak aku buat kueh raya sket2.. ( x sampai tahap nak juai wei..x expert g.. haha)

Ok, bebalik kpd tolong mak aku buat kueh raya...tiap2 tahun, 3 jenis ja kami buat..yg len beli ja ha...sonang...den pun x susah2 ha..nak bakor banyak2 kueh aih...hehe.. first dr dulu g, mak aku ni..suka sgt buat kueh mazola...tahu x kueh mazola tu yg mana??? ala..yg ada kacang2 tu...senang cita, meh nak tunjuk...


Ha, ni lah kueh mazola...sedap tau mak aku buat. memang superb lah.. hehe.. pas2 kami buat plak tat nenas n almond landon..x la bnyk pun..skit2 ja.. blehla...nak jamu tetamu nanti.. :)





Sila abaikan rupa kueh ini..yg penting rasanya..haha..ok pa...canteek la ni kan..bukan sonang den nak buat ni.. :P Ok, mari lihat almond landon buatan sendiri jugak...




Hee..nampak sedap bukan??? ya..btol..sedap weh..x tipu..kalau makan mesti nak g..sampai menjilat jari... (angkat bakul sndri nampak cik dayah? just kidding..abaikan...ber"monolog" bersama diri sendiri). Aku x la expert mana pun nak buat kueh ni..nak kata bg canteek2..comey2....lagi la kan...asal nampak rupa, rasa ok...kira cun la tu.. :)

Sapa2 nak rasa, jgn segan2..datang umah cheq na.. hehe...Btw, sebelum telupa...aku nak amik kesempatan ni..menyusun 10 jari tgn n kaki..memohon ampun dan maap...andai aku ada tesalah kata...perilaku...secara sengaja..mahupun tidak sengaja...maapkan cheq na...Apapun selamat hari raya aidilfitri..maaf zahir dan batin kpd semua.. :) semoga lebaran kali ini..membawa seribu makna kpd kita semua...amin...



Nah. kad raya spesel dr cheq.. :)



Akhir kata, dr aku: Posa bg habeh wei, jgn men mercun, t raya x dak jari..haha..jgn lupa p semayang terawih..bulan baik ni..banyak2 kn amal ibadat.. ok?? Tq 4 reading this entry..salam.. =)

p/s: sila kirim duit raya kepada saya yg memang layak untuk dapat duit raya..ngheee~~ hehe

0 comments:

Post a Comment

Sunday, September 5, 2010

.: Salam Aidilfitri :.

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 11:17 PM
Assalamualaikum w.b.t (jawab salam aku weh..jawab..dapat pahala..hehe)
Tak sampai seminggu ja lagi, kita dah nak raya kan..so cmna persiapan ampa2 semua ni?? baju raya dah beli?? kasut, sampin, songkok, tudung, langsir umah, perabot..??? dah beli?? hehe.. Family aku tahun ni, persiapan raya biasa2 ja...x la over mana pun..just mak aku yg excited memborong kueh ghaya ha... (pssttt....t aku gak nak makan. :P )

Cakap bab kueh raya ni kan..ampa semua ni suka makan kueh apa?? aku bab makan kueh kurang sket... kalau sket2 blehla..banyak2 naik jemu..nak kata kueh yg aku minat...x dak kot rasanya..smua makan ja.. heeeee... tp tiap2 tahun, aku merajinkan diri yg kurang rajin ni, tolong mak aku buat kueh raya sket2.. ( x sampai tahap nak juai wei..x expert g.. haha)

Ok, bebalik kpd tolong mak aku buat kueh raya...tiap2 tahun, 3 jenis ja kami buat..yg len beli ja ha...sonang...den pun x susah2 ha..nak bakor banyak2 kueh aih...hehe.. first dr dulu g, mak aku ni..suka sgt buat kueh mazola...tahu x kueh mazola tu yg mana??? ala..yg ada kacang2 tu...senang cita, meh nak tunjuk...


Ha, ni lah kueh mazola...sedap tau mak aku buat. memang superb lah.. hehe.. pas2 kami buat plak tat nenas n almond landon..x la bnyk pun..skit2 ja.. blehla...nak jamu tetamu nanti.. :)





Sila abaikan rupa kueh ini..yg penting rasanya..haha..ok pa...canteek la ni kan..bukan sonang den nak buat ni.. :P Ok, mari lihat almond landon buatan sendiri jugak...




Hee..nampak sedap bukan??? ya..btol..sedap weh..x tipu..kalau makan mesti nak g..sampai menjilat jari... (angkat bakul sndri nampak cik dayah? just kidding..abaikan...ber"monolog" bersama diri sendiri). Aku x la expert mana pun nak buat kueh ni..nak kata bg canteek2..comey2....lagi la kan...asal nampak rupa, rasa ok...kira cun la tu.. :)

Sapa2 nak rasa, jgn segan2..datang umah cheq na.. hehe...Btw, sebelum telupa...aku nak amik kesempatan ni..menyusun 10 jari tgn n kaki..memohon ampun dan maap...andai aku ada tesalah kata...perilaku...secara sengaja..mahupun tidak sengaja...maapkan cheq na...Apapun selamat hari raya aidilfitri..maaf zahir dan batin kpd semua.. :) semoga lebaran kali ini..membawa seribu makna kpd kita semua...amin...



Nah. kad raya spesel dr cheq.. :)



Akhir kata, dr aku: Posa bg habeh wei, jgn men mercun, t raya x dak jari..haha..jgn lupa p semayang terawih..bulan baik ni..banyak2 kn amal ibadat.. ok?? Tq 4 reading this entry..salam.. =)

p/s: sila kirim duit raya kepada saya yg memang layak untuk dapat duit raya..ngheee~~ hehe

0 comments on ".: Salam Aidilfitri :."

Post a Comment

 

Sweet Candy Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez