Sunday, September 12, 2010

Di hari raya, lalu saya pun mengupdate blog~~

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 3:39 PM
Assalamulaikum.

Apasal aku update blog ni? sedangkan assignment belambak2 menanti aku? Adakah mood raya masih menebal? ataupun mood nak kutip duit raya masih x habih2 lagi? (still layak dapat duit raya weh.. :P even aku dah lebih dr 12 tahun..) ataupun mood nak makan satay, ketupat, rendang masih membuak2 dalam diri aku ni?


Hee...start cuti raya last week lagi, aku trus meng"anak tirikan" smua assignment2 aku.huhu..aku caya, bukan aku ja.korang pun sama.kan? kan? bek ngaku. :P

So far, dalam belambak2 assignment tu aku baru start ja hrni.HARI NI ok..setelah lupa diri berminggu2 akibat excited nak raya bagai budak2 yang nak kutip duit raya. So, amacam raya anda semua? adakah ceria seperti saya? harapnya begitu.


Start 1 sayawal tu, pepagi buta mean yg gelap gulita sampai x nampak apa tu, aku dah start bgun tido. agak2 dalam pukul 4 pagi. tolong my mom pasang langsir umah..walaupon aku ngantok yg amat. habis ja pasang langsir, aku start kemas umah, sapu saampah, susun mana yg patut, letak kueh raya, bla..bla..bla...dan bla..bla..bla..hehe. Secara kesimpulannya tugas aku siap pukul 6 lebih.then aku trus solat subuh, n sambung tolong mak aku kat dapur plak.iron baju raya dato zim ngan datin azizah.

Last, rasanya aku lah org teakhir yg kalut mandi pg tu coz dah pukul 8 beb. org smua dah siap nak p smyg raya. aku maseh comot bebaju tido. apalagi, sepantas ultraman cosmos aku mandi n siap. pakai telekung and drive keta b'sama mak aku ke masjid. yg lain dah pegi.disebabkan aku lambat, so aku kna tggl..hehe.

Selesai ja takbir raya, smyg n dgr khutbah raya, aku pun salam2 n beraya ngan smua org2 kampung kat masjid tu. mintak maap banyak2 kot2 la aku ni ada buat salah silap.terkata, tercubit mana yg x sepatutnya. kan? Tp dalam kpala dah pikir ha, nak jumpa ecah n alya merangkap anak2 buah aku yg sememangnya cute mengalahkan mak su dia (sapa tu? abaikan!)


Sampai ja kat umah, kami pun saling la beraya 1 family.maaf bermafaan..makan sama2, tgkp gambar sama2. yg speciallnya raya tahun ni kan. secara kebetulannya, KEBETULAN weh..KEBETULAN. Baju kami sefamily warna PURPLE okey! dalam sejarah. x rancang apa2, tiba2 sama.nampak sgt kami smua ada chemistry. cewah. :P haha


Meet my family =)

Yang segak bediri kat blakang tuh, semua abang2 aku. dr kiri abang second aku, Mohd Rodzi, abang third aku Mohd Noor Affendi, aku n abang first aku Mohd Ridzuan n anak dia, adib ak.a aiman.hehe. (aiman x kesah). Pas2 yang duduk atas sofa sebelah kanan n kiri tu plak my sisters in law aku. Sorang nama Kak Mas (ibu kpd ecah n alya si comel) n sorang g Kak Era (merangkap kpd mama si adib a.k.a aiman). Ok, kita go on ngan yg duduk kat sofa tu. dr kiri nenek aku yg tgh pegang cik comel alya, ayah aku iaitu pak cik zim n mak aku, mak cik azizah. heee... Raya tahun ni. smua balik kampung aku, so sangat2 lah happy beraya bersama family. :D

So, mari tgk2 n cuci mata gamba2 family aku time first day raya. enjoy! :)



Alya, Mak su n Aishah

Kak Mas n Me



Me, Alya si comel n Kak Era a.k.a mama Adib



Aishah si kakak yang chumel2 merangkap kpd ultraman cosmos yang berani!


Pas puas makan n bergambar kami pun start pegi beraya umah2 jiran n smua dik bradik.sampailah ke petang. Balik ja rumah cik hafiz n the gang datang beraya ke rumah dan kami sama2 membakar satay hingga ke petang. thnx a lot kpd rakan2 yg sudi datang ke umah saye. ngheee~~

Tgk pro ka x pro ni? bakar sate sambil main anset? patotla hangus! haha. Credit to zackiller krana snap pic ni.


Dan inilah akibatnya setelah penat beraya.


Aishah pengsan di rumah tok su nya



Si comel ini juga turut pengsan dengan comelnya di rumah tok su. hehe. Tgklah kecomelan beliau yg ketiduran itu. Oh sungguh geram. mahu saja dicubit2. hehe


Ok sampai sini saja cita hari raya aidilfitri bg tahun 2010. :)) Selamat hr raya kawan2. Jadi marilah saya ke pangkal jalan semula untuk menyiapkan assignment yg tertunggak itu. hehe (hati x rela!) Tq 4 read this entry. Really appreciate it. Salam

4 comments:

muhamad zairi bin marzuki on September 12, 2010 at 5:12 PM said...

laju betoi update pic tue...ntah bila masa hg pemasuk...haha..

Nurul Hidayah Mohd Zim on September 12, 2010 at 6:25 PM said...

haha.. :P
excited tau x..

Cieut Nizar on September 13, 2010 at 12:31 AM said...

raya mmg memenatkan tapi sangat bermakna. kan? ;)

lurve_iela94 on September 17, 2010 at 4:18 PM said...

sweet...
acu dye join aliya paa
haha

Post a Comment

Sunday, September 12, 2010

Di hari raya, lalu saya pun mengupdate blog~~

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 3:39 PM
Assalamulaikum.

Apasal aku update blog ni? sedangkan assignment belambak2 menanti aku? Adakah mood raya masih menebal? ataupun mood nak kutip duit raya masih x habih2 lagi? (still layak dapat duit raya weh.. :P even aku dah lebih dr 12 tahun..) ataupun mood nak makan satay, ketupat, rendang masih membuak2 dalam diri aku ni?


Hee...start cuti raya last week lagi, aku trus meng"anak tirikan" smua assignment2 aku.huhu..aku caya, bukan aku ja.korang pun sama.kan? kan? bek ngaku. :P

So far, dalam belambak2 assignment tu aku baru start ja hrni.HARI NI ok..setelah lupa diri berminggu2 akibat excited nak raya bagai budak2 yang nak kutip duit raya. So, amacam raya anda semua? adakah ceria seperti saya? harapnya begitu.


Start 1 sayawal tu, pepagi buta mean yg gelap gulita sampai x nampak apa tu, aku dah start bgun tido. agak2 dalam pukul 4 pagi. tolong my mom pasang langsir umah..walaupon aku ngantok yg amat. habis ja pasang langsir, aku start kemas umah, sapu saampah, susun mana yg patut, letak kueh raya, bla..bla..bla...dan bla..bla..bla..hehe. Secara kesimpulannya tugas aku siap pukul 6 lebih.then aku trus solat subuh, n sambung tolong mak aku kat dapur plak.iron baju raya dato zim ngan datin azizah.

Last, rasanya aku lah org teakhir yg kalut mandi pg tu coz dah pukul 8 beb. org smua dah siap nak p smyg raya. aku maseh comot bebaju tido. apalagi, sepantas ultraman cosmos aku mandi n siap. pakai telekung and drive keta b'sama mak aku ke masjid. yg lain dah pegi.disebabkan aku lambat, so aku kna tggl..hehe.

Selesai ja takbir raya, smyg n dgr khutbah raya, aku pun salam2 n beraya ngan smua org2 kampung kat masjid tu. mintak maap banyak2 kot2 la aku ni ada buat salah silap.terkata, tercubit mana yg x sepatutnya. kan? Tp dalam kpala dah pikir ha, nak jumpa ecah n alya merangkap anak2 buah aku yg sememangnya cute mengalahkan mak su dia (sapa tu? abaikan!)


Sampai ja kat umah, kami pun saling la beraya 1 family.maaf bermafaan..makan sama2, tgkp gambar sama2. yg speciallnya raya tahun ni kan. secara kebetulannya, KEBETULAN weh..KEBETULAN. Baju kami sefamily warna PURPLE okey! dalam sejarah. x rancang apa2, tiba2 sama.nampak sgt kami smua ada chemistry. cewah. :P haha


Meet my family =)

Yang segak bediri kat blakang tuh, semua abang2 aku. dr kiri abang second aku, Mohd Rodzi, abang third aku Mohd Noor Affendi, aku n abang first aku Mohd Ridzuan n anak dia, adib ak.a aiman.hehe. (aiman x kesah). Pas2 yang duduk atas sofa sebelah kanan n kiri tu plak my sisters in law aku. Sorang nama Kak Mas (ibu kpd ecah n alya si comel) n sorang g Kak Era (merangkap kpd mama si adib a.k.a aiman). Ok, kita go on ngan yg duduk kat sofa tu. dr kiri nenek aku yg tgh pegang cik comel alya, ayah aku iaitu pak cik zim n mak aku, mak cik azizah. heee... Raya tahun ni. smua balik kampung aku, so sangat2 lah happy beraya bersama family. :D

So, mari tgk2 n cuci mata gamba2 family aku time first day raya. enjoy! :)



Alya, Mak su n Aishah

Kak Mas n Me



Me, Alya si comel n Kak Era a.k.a mama Adib



Aishah si kakak yang chumel2 merangkap kpd ultraman cosmos yang berani!


Pas puas makan n bergambar kami pun start pegi beraya umah2 jiran n smua dik bradik.sampailah ke petang. Balik ja rumah cik hafiz n the gang datang beraya ke rumah dan kami sama2 membakar satay hingga ke petang. thnx a lot kpd rakan2 yg sudi datang ke umah saye. ngheee~~

Tgk pro ka x pro ni? bakar sate sambil main anset? patotla hangus! haha. Credit to zackiller krana snap pic ni.


Dan inilah akibatnya setelah penat beraya.


Aishah pengsan di rumah tok su nya



Si comel ini juga turut pengsan dengan comelnya di rumah tok su. hehe. Tgklah kecomelan beliau yg ketiduran itu. Oh sungguh geram. mahu saja dicubit2. hehe


Ok sampai sini saja cita hari raya aidilfitri bg tahun 2010. :)) Selamat hr raya kawan2. Jadi marilah saya ke pangkal jalan semula untuk menyiapkan assignment yg tertunggak itu. hehe (hati x rela!) Tq 4 read this entry. Really appreciate it. Salam

4 comments on "Di hari raya, lalu saya pun mengupdate blog~~"

muhamad zairi bin marzuki on September 12, 2010 at 5:12 PM said...

laju betoi update pic tue...ntah bila masa hg pemasuk...haha..

Nurul Hidayah Mohd Zim on September 12, 2010 at 6:25 PM said...

haha.. :P
excited tau x..

Cieut Nizar on September 13, 2010 at 12:31 AM said...

raya mmg memenatkan tapi sangat bermakna. kan? ;)

lurve_iela94 on September 17, 2010 at 4:18 PM said...

sweet...
acu dye join aliya paa
haha

Post a Comment

 

Sweet Candy Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez