Friday, June 18, 2010

UiTM KeDah di HaTiKu

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 11:21 PM
Salam Semua..:)

Harini, adalah hari yg agak menakutkan jugak sebnrnya..nak tahu knapa??? ( bak 20 sen dulu..hehe..mcm cita p.ramlee plak kan..)..ok2 serius....! tahu knapa takot?? besok result untuk cont. degree akan kluar..so ramai la member2 n kawan2 aku dah takot sgt..sampai ber post2 macm2 di fb nun....sabar2..aku pun takut jugak...(tapi blagak macho...sambil ketawa besar..haha)..


Lpas dah 3 thun kita smua harungi segala macam2 untuk dapatkan segulung dip ni...mestilah nak cont. study untuk level yg lebih baik kan? sama la macam aku...tapi yg menjadi masalahnya skang..aku nak sgt dok UiTm Kedah..knapa??? meh nak story..

1. First..secara jujurnya ( dgn penuh nada ikhlas dan merendah dirinya)...aku ngaku..aku memang anak yg pampered a.k.a anak mak...haha...nak wat cena..anak pmpuan sorang...so bila jauh dari family ni..ada 1 perasaan yg agak x disukai la...iaitu..HOMESICK....that y, aku nak dok merbok..sebab? dekat..hehe..bleh balik umah tgk mak ayah slalu..:P

2. Aku suka blajar kat kedah ni...lect. smua baik2..n sporting2 bangat! cewah...haha....btol la kan...x caya..tnya classmate aku.. diorang ni x jemu2 bg ilmu kat student2....if duduk kat s.alam t..maybe telampau ramai student n membuatkan kita rasa attention dr lect tu kurang....bila dok kdah ni...paham2 ja la..student x la seramai kat s.alam..so pluang nak blajar ngan serius adalah lebih meningkat..:p (p klas men serupa tu gak!)




3. X nak pegi s.alam sebab....dah syg bangat nak duduk rumah sewa kat taman Bujang Indah tu..ngan housemate..:) Rumah sewa pun ok..sgt..sgt ok.....okey! sewa murah...then kalau p s.alam...sah2 la..sewa umah melampau2....btol x??? ntah2 umah pun x tahu g cmna rupanya..kui3...


4. makanan kat kedah adalah sedap n murah...weeeeeeee~~~ suka2....jimat duit..x perlu melabur begitu banyak dwet untuk mkn...n kdai makan pun dekat ja....jalan kaki pun bleh...


5. Boleh rempit-merempit menaiki moto ego ke UiTM...x perlu nek bas yg macam tin sardin kalau p s.alam.....hoho...


6. Last skali..sebab...sebab....Saya syg UiTM Kedah!..UiTM Kedah Di hatiku!.. hehe...

Pemandangan kat UiTM Kedah....sonok kan?? :)



Kesimpulannya...inilah reason2 knpa aku x nak p s.alam...sekian! heeeeee~~~ Tapi..kalau dapat s.alam jugak (dgn nada yg lemah n sedih...) aku trima ja...dgn ati terbuka....sob...sob.....

Maybe, pihak UiTM saja atau sengaja jeles ngan aku... nak bg aku jadi indpendent skit....huh..xpalah..trima saja..janji blajar...:)

Ok2...dah ngantok..mau smyg n tidur...
Thanx 4 read this entry..da~~~ Salam... :)

7 comments:

Fahmy on June 19, 2010 at 12:10 AM said...

nynyi sket lagu uitm.....

Nurul Hidayah Mohd Zim on June 19, 2010 at 12:13 AM said...

nak nyanyi dalam rentak cmana tu??? habaq sat kat cheq..rock??? dangdut??? haha

Fahmy on June 19, 2010 at 12:15 AM said...

rentak nasyid ada x..heeee

Nurul Hidayah Mohd Zim on June 19, 2010 at 12:25 AM said...

ada2..tapi harakat untuk nyanyi tu pnjg skit la..nak dgr ka?? haha...kang ang tidoq kot...

Fahmy on June 19, 2010 at 12:49 AM said...

naaakkkk

Nurul Hidayah Mohd Zim on June 19, 2010 at 12:50 AM said...

sat2...lupa aih...cmna ntah nak start..haha....
sat na.....aaaaaa......weh..lupa! nyanyi time mula2 masuk u ja ha....kuang3....t aku nyanyi len....hehe...tapi appaun..UiTM Kedah da best la...:P

kasanova on June 19, 2010 at 1:14 AM said...
This comment has been removed by the author.

Post a Comment

Friday, June 18, 2010

UiTM KeDah di HaTiKu

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 11:21 PM
Salam Semua..:)

Harini, adalah hari yg agak menakutkan jugak sebnrnya..nak tahu knapa??? ( bak 20 sen dulu..hehe..mcm cita p.ramlee plak kan..)..ok2 serius....! tahu knapa takot?? besok result untuk cont. degree akan kluar..so ramai la member2 n kawan2 aku dah takot sgt..sampai ber post2 macm2 di fb nun....sabar2..aku pun takut jugak...(tapi blagak macho...sambil ketawa besar..haha)..


Lpas dah 3 thun kita smua harungi segala macam2 untuk dapatkan segulung dip ni...mestilah nak cont. study untuk level yg lebih baik kan? sama la macam aku...tapi yg menjadi masalahnya skang..aku nak sgt dok UiTm Kedah..knapa??? meh nak story..

1. First..secara jujurnya ( dgn penuh nada ikhlas dan merendah dirinya)...aku ngaku..aku memang anak yg pampered a.k.a anak mak...haha...nak wat cena..anak pmpuan sorang...so bila jauh dari family ni..ada 1 perasaan yg agak x disukai la...iaitu..HOMESICK....that y, aku nak dok merbok..sebab? dekat..hehe..bleh balik umah tgk mak ayah slalu..:P

2. Aku suka blajar kat kedah ni...lect. smua baik2..n sporting2 bangat! cewah...haha....btol la kan...x caya..tnya classmate aku.. diorang ni x jemu2 bg ilmu kat student2....if duduk kat s.alam t..maybe telampau ramai student n membuatkan kita rasa attention dr lect tu kurang....bila dok kdah ni...paham2 ja la..student x la seramai kat s.alam..so pluang nak blajar ngan serius adalah lebih meningkat..:p (p klas men serupa tu gak!)




3. X nak pegi s.alam sebab....dah syg bangat nak duduk rumah sewa kat taman Bujang Indah tu..ngan housemate..:) Rumah sewa pun ok..sgt..sgt ok.....okey! sewa murah...then kalau p s.alam...sah2 la..sewa umah melampau2....btol x??? ntah2 umah pun x tahu g cmna rupanya..kui3...


4. makanan kat kedah adalah sedap n murah...weeeeeeee~~~ suka2....jimat duit..x perlu melabur begitu banyak dwet untuk mkn...n kdai makan pun dekat ja....jalan kaki pun bleh...


5. Boleh rempit-merempit menaiki moto ego ke UiTM...x perlu nek bas yg macam tin sardin kalau p s.alam.....hoho...


6. Last skali..sebab...sebab....Saya syg UiTM Kedah!..UiTM Kedah Di hatiku!.. hehe...

Pemandangan kat UiTM Kedah....sonok kan?? :)



Kesimpulannya...inilah reason2 knpa aku x nak p s.alam...sekian! heeeeee~~~ Tapi..kalau dapat s.alam jugak (dgn nada yg lemah n sedih...) aku trima ja...dgn ati terbuka....sob...sob.....

Maybe, pihak UiTM saja atau sengaja jeles ngan aku... nak bg aku jadi indpendent skit....huh..xpalah..trima saja..janji blajar...:)

Ok2...dah ngantok..mau smyg n tidur...
Thanx 4 read this entry..da~~~ Salam... :)

7 comments on "UiTM KeDah di HaTiKu"

Fahmy on June 19, 2010 at 12:10 AM said...

nynyi sket lagu uitm.....

Nurul Hidayah Mohd Zim on June 19, 2010 at 12:13 AM said...

nak nyanyi dalam rentak cmana tu??? habaq sat kat cheq..rock??? dangdut??? haha

Fahmy on June 19, 2010 at 12:15 AM said...

rentak nasyid ada x..heeee

Nurul Hidayah Mohd Zim on June 19, 2010 at 12:25 AM said...

ada2..tapi harakat untuk nyanyi tu pnjg skit la..nak dgr ka?? haha...kang ang tidoq kot...

Fahmy on June 19, 2010 at 12:49 AM said...

naaakkkk

Nurul Hidayah Mohd Zim on June 19, 2010 at 12:50 AM said...

sat2...lupa aih...cmna ntah nak start..haha....
sat na.....aaaaaa......weh..lupa! nyanyi time mula2 masuk u ja ha....kuang3....t aku nyanyi len....hehe...tapi appaun..UiTM Kedah da best la...:P

kasanova on June 19, 2010 at 1:14 AM said...
This comment has been removed by the author.

Post a Comment

 

Sweet Candy Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez