Thursday, June 17, 2010

Babysitter Yg bejaya! Bejayakah???

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 12:31 PM
Asslamualaikum!
Okey, firstly nak gtau la kan...skang ni tgh cuti sem yg dah lama cuti, sampai rasa boring sgt2 dok umah..Dah nama pun skang cuti sem kan...so x kan la duduk umah goyangkan kaki ja..btol x??

So dgn itu, aku pun mengambil inisiatif untuk mengelarkan diriku ini sebagai babysitter ( tau x babysitter tu apa?? hehe...mestilah tahu kan...penjaga budak2....) okeh, meh nak story skit....

Dah lama sebenrnya begelar ngan status "Babysitter" nih..tapi buat part time ja dulu...n bila dah cuti sem, so jd full time la...haha..(cam p kelas plak amik dip...full time....)..okeh2..apa aku merepek ni... aku jd babysitter kpda 2 org anak buah aku..nama??? Aisyah Afiqah n adiknya yg benama Alya Afiqah....oh...sungguh comel mereka itu...heeeee~~


hye...my name is alya!



n my name is aisyah...:)


Aisyah ni nakal skit. Bila dah pandai cakap...mula la..macam2 dia tahu..siap ada idola lagi ha...tau x idola dia apa??? Otomen a.k.a Ultraman..haha...hari2 asyik menyuruh n memaksa maksunya (iaitu aku) supaya membuka otomen kegemaran..aduhh.....parah2....bila dah bukak, mulalah..begaya seperti idolanya...otomen..dan mula mengeluarkan kata2 seperti otomennya iaitu seperti ini...hiyak!!! Copayo...even aku x paham apapun...hehehe..
Tapi bila dah jaga budak2 ni, kita bleh la amik experience kan..mana tahu...smua akan jadi ibu..so kalau dah tahu cmna nak take care budak2 ni...x dak hal lah...haha....( lambat g kot nak kawen..)...
Apapun, tetap syg depa ni...walaupun sgt2 nakal...n banyak kerenah....aku yg x rajin nak mengemas bilik pun, tapi budak aisyah ni plak yg rajin..bukan mengemas..tapi menyemak....hehe...
Walau cmana pun...aku tetap berbangga..hahaha( gelak bangga...) kerana aku tlah berjaya menjadi seorg babysitter yg skang ni dah agak expert...cewah... (bangga diri sebentar..tlgla jgn marah k....jap ja nak perasan...hehe..:p)
orite2...sebelum merapu lagi ntah apa2, bek undur diri dulu....
tq 4 read this entry..:)
Take care









2 comments:

Alya Farahin Anwar on June 17, 2010 at 1:40 PM said...

dayah..
comelnye!!
ni mesti aktif kn??
hehee..

Nurul Hidayah Mohd Zim on June 19, 2010 at 12:48 AM said...

dear..
apa yg comel????
anak buah eh???? hehe...

Post a Comment

Thursday, June 17, 2010

Babysitter Yg bejaya! Bejayakah???

Posted by Nurul Hidayah Mohd Zim at 12:31 PM
Asslamualaikum!
Okey, firstly nak gtau la kan...skang ni tgh cuti sem yg dah lama cuti, sampai rasa boring sgt2 dok umah..Dah nama pun skang cuti sem kan...so x kan la duduk umah goyangkan kaki ja..btol x??

So dgn itu, aku pun mengambil inisiatif untuk mengelarkan diriku ini sebagai babysitter ( tau x babysitter tu apa?? hehe...mestilah tahu kan...penjaga budak2....) okeh, meh nak story skit....

Dah lama sebenrnya begelar ngan status "Babysitter" nih..tapi buat part time ja dulu...n bila dah cuti sem, so jd full time la...haha..(cam p kelas plak amik dip...full time....)..okeh2..apa aku merepek ni... aku jd babysitter kpda 2 org anak buah aku..nama??? Aisyah Afiqah n adiknya yg benama Alya Afiqah....oh...sungguh comel mereka itu...heeeee~~


hye...my name is alya!



n my name is aisyah...:)


Aisyah ni nakal skit. Bila dah pandai cakap...mula la..macam2 dia tahu..siap ada idola lagi ha...tau x idola dia apa??? Otomen a.k.a Ultraman..haha...hari2 asyik menyuruh n memaksa maksunya (iaitu aku) supaya membuka otomen kegemaran..aduhh.....parah2....bila dah bukak, mulalah..begaya seperti idolanya...otomen..dan mula mengeluarkan kata2 seperti otomennya iaitu seperti ini...hiyak!!! Copayo...even aku x paham apapun...hehehe..
Tapi bila dah jaga budak2 ni, kita bleh la amik experience kan..mana tahu...smua akan jadi ibu..so kalau dah tahu cmna nak take care budak2 ni...x dak hal lah...haha....( lambat g kot nak kawen..)...
Apapun, tetap syg depa ni...walaupun sgt2 nakal...n banyak kerenah....aku yg x rajin nak mengemas bilik pun, tapi budak aisyah ni plak yg rajin..bukan mengemas..tapi menyemak....hehe...
Walau cmana pun...aku tetap berbangga..hahaha( gelak bangga...) kerana aku tlah berjaya menjadi seorg babysitter yg skang ni dah agak expert...cewah... (bangga diri sebentar..tlgla jgn marah k....jap ja nak perasan...hehe..:p)
orite2...sebelum merapu lagi ntah apa2, bek undur diri dulu....
tq 4 read this entry..:)
Take care









2 comments on "Babysitter Yg bejaya! Bejayakah???"

Alya Farahin Anwar on June 17, 2010 at 1:40 PM said...

dayah..
comelnye!!
ni mesti aktif kn??
hehee..

Nurul Hidayah Mohd Zim on June 19, 2010 at 12:48 AM said...

dear..
apa yg comel????
anak buah eh???? hehe...

Post a Comment

 

Sweet Candy Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez